за хол МЕ е ок ,кусури има ама топли .. дайкина е жалък в сравнение с него
за хол МЕ е ок ,кусури има ама топли .. дайкина е жалък в сравнение с него
Може ли например, да посочите такива модели под 1500 лв, с по-добри показатели от FTXS35 или FTXM35? Прави впечатление, че повечето от коментиращите не обръщат внимание на тези показатели, а се хващат за нещо имагинерно и субективно, може би на емоционален принцип. В края на краищата всяко техническо изделие се сравнява по своите технически данни, те не са достатъчни, за да очертаят напълно бъдещото поведение на едно изделие, поради което всеки разглежда и мнения на база натрупан опит. Достоверността на показателите винаги е оспорима, но все пак те дават някакава ориентация. Колкото до марката Дайкин, действително си мисля, че цената е по-висока, заради марката, но не от порядъка на 500 лв. Естествено е едно Мицубиши с 500 лв. по-скъпо да е по-добро. Всичко е въпрос на компромис, имам и по-евтин климатик /Фуджицо/, и той върши засега същата работа и разходът му е сходен, поне при охлаждане.
Този пост е редактиран от vvassilev; 09-08-17 в 11:40.
За характеристики съм гледал ... и не съм забелязал по-евтин, има такива, с по-високи /SRK / SRC 35 ZSX-S/, но са по-скъпи и то доста, друг въпрос е относителността на всички тези характеристики, за мнение, не споря, съобразявам се и с него, при положение, че не съм имал изобщо климатик, още повече, когато става дума за дългосрочно поведение.... Засега съм доволен и от Дайкина, не съм очаквал нещо изключително от него, спаси ме от жегите, само този Steamer, ме съмнява, че прави въздуха по-тежък и ще го изключа, при Фуджицото нямам това усещане, а и то доста тихо работи, бяха ми казали, че е шумен.....