Резултати от 1 до 6 от общо 6
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By milanov

Новодомец с питане за няколко конфигурации.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    42
    #1

    Новодомец с питане за няколко конфигурации.

    Здравейте, надявам се догодина по това време да съм вътре с довършителни работи. В момента блока е малко преди акт 14 и искам предварително да си прекарам тръбните пътища за климатиците за да няма после разбиване и грозни замазки по стаите и фасадата). Става дума за град София (град Люлин ) ново строителство, тухла 80% западно изложение (2те стаи са вътрешни и имат само запад, а хола с трапезарията е запад + малко север, а на северната стена ще са уредите и шкафове) с 10 см външна изолация и дограма 88+ (шесткамерна) и стъклопакет 4 сезона (уж с аргон вътре). През лятото слънце имам до 8:30-09:00 вечерта, а зимата докато го има самото слънце. Сградата ще има ТЕЦ и първоначално смятам да им ползвам услугите, но в момента взимам решение и за евентуален бъдещ период, в който може да се отоплявам само на климатици (като това е вероятност, а не цел и/ или нагласа, просто допълнителна застраховка). Така че основно ще ги ползвам за охлаждане и за отопление в евентуални студени дни и периода докато пуснат парното. Климатиците ще са Дайкин (евентуално грий, доколкото четох са едно и също), защото близък приятел им е един от вносителите и ще ползвам някакви преференции по отношение на цените. Двете стаи са 18 и 20 кв.м. като за тях ще взема 7ци, а хола почти 30 кв.м. 9ка (зависи от ценовия резултат може и 10ка). Запознат съм с отношението за кубатура и изискванията за BTU-то на климатиците, но взимам по-малките заради предназначението, че ще ги ползвам основно за охлаждане. Не държа на някакъв кой знае колко естетичен външен вид на вътрешното и външното тяло (така че Уруру отпада ). Колкото и странно да звучи, държа да имат възможност за монтиране на wi-fi модула или да имат вграден такъв, а не да се занимавам с разни седмични и месечни таймери. Също така за стаите да има функция спокоен сън и естествено да са колкото се може по-икономични. Та след цялата тази тирада, въпросите са ми следните:

    1) каква е разликата между FTX25КV и FTXP25К3 (т.нар. Bluevolution) ? Един от тези 2та ще е за хола гледам цената им е еднаква и на пръв поглед освен разлика във фреона не успявам да открия. Бихте ли ме ориентирали кой е по-добрият избор спрямо моите изисквания по-горе? Ако няма кой знае каква фрапираща разлика бих се спрял на FTXP25К3

    2) За 2те стаи ще взема еднакви климатици и се чудя между тези 2та: FTX20J3 (7ца) и FTX25KM (9ка). Интересното тук е че 9та е по-евтина от 7та защо? И според вас кой е по-подходящ ? От характеристиките, които чета виждам, че 7цата има повече възможности , но пък 25KM е по-нов модел (не е задължително да е по-добър де). До колкото успях да разгадая Дайкин само FTXB-C нямал опцията за закачане към него на wi-fi адаптер. Та другият ми въпрос относно тези 2та климатика е дали имат подготовката за такъв монтаж или?
    Този пост е редактиран от avenger; 11-09-17 в 20:54.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #2

    Отговор: Новодомец с питане за няколко конфигурации.

    BluEvo в посочените от теб модели не видях. Там цените почват 1.6/7к за 9ка и 2к за 12ка. Комфорт серията, е тази която реално излиза от линковете ти -ще ти свърши работа за охлаждане и отопление (докато не се застуди сериозно). С този бюджет се вписваш в средният клас на Мицубиши Хеви, погледни ZS-S серията.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    42
    #3

    Отговор: Новодомец с питане за няколко конфигурации.

    Привет, може аз да съм сбъркал в описанието на климатиците, но гледам от от тук за климатиците:

    По отношение на 1) ето тези двата : https://mmc.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0...R32-pid68.html (Bluevo ако правилно съм го разбрал, че е този) и ето този: https://mmc.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0...KV--pid45.html
    Като тук гледам 9ките. И Много слабо вероятно за ето тази 10ка, но тук зависи от цената която ще ми даде моят приятел. https://mmc.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0...8F--pid13.html

    За 2) гледам ето тези 2 машинки. 7цата https://mmc.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0...%82-pid16.html
    И 9та https://mmc.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0...-KM-pid43.html

    Не успявам обаче да се ориентирам кой е ниският и кой е средният клас на Дайкин, съответно да го сравня с тези на Мицу, Грий и евентуално Фуджи. НО пак казвам спрял съм се на дайкин, защото мой приятел им е вносител и ще ми даде някакви по-ниски цени (вече колко по-ниски и дали си заслужава ще преценявам в движение и ако не ме устройва ще гледам другите марки), но за момента насоките са ми само към дайкин. А и все пак предполагам не лежат изцяло на стара слава и все още имат качествени компоненти.

  5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #4

    Отговор: Новодомец с питане за няколко конфигурации.

    FTXM/RXM модела който е от около година на пазара получава първи названието Блуеволюшън. Позициониран е ценово към високият клас машини. Има флаш стриймър /плазма/ филтър. Останалите като Комфорт серията са среден клас машини, FTX-BC/KM са ентри левъл на марката, сега са Р32 и явно са решили да им залепят нов и модерен "син" етикет.
    Успех с климатизацията!

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #5

    Отговор: Новодомец с питане за няколко конфигурации.

    Комфорта си е нисък клас, FTXM си е среден, висок само Урурото. Флашстриймера няма как да направи една машина висок клас, като и видиш киловатите дето отдава.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #6

    Отговор: Новодомец с питане за няколко конфигурации.

    MartinNez, извор имаш, а си тръгнал вода по улиците да търсиш. Щом имаш познат вносител, нека ти препоръча. Трябва най-добре да знае кое, какво и как.
    necata2 одобрява това.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Няколко компютърни полу-конфигурации
    От tyo във форум Приключили продажби
    Отговори: 18
    Последно: 27-01-12, 17:00
  2. Избор на климатик/ци за новодомец :)
    От mga1981 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 08-03-11, 18:49
  3. Препоръки и избор между две конфигурации
    От stancho_75 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 30-10-07, 17:59
  4. Съвет за 3 конфигурации на сървър
    От Nedko във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 01-11-05, 10:01
  5. Отговори: 19
    Последно: 25-03-05, 22:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе