Този пост е редактиран от Viking72; 03-04-18 в 23:46.
Ще направя една проверка от къде точно идва проблема естествено. Не съм се разбързал за никъде. Но междувременно питах за моторчето и ми казаха, че могат да ми го доставят за 140лв.. За тялото по скоро имах в предвид и шумовите характеристики на новия модел - 23/34/40/46. Така или иначе ще се използва най ниската(елхичката) и първа скорост евентуално, та ще е по добре от сегашното.
Май съм пропуснал нещо.
Не виждам смисъл да се дават 140 лв за моторче ,още повече ,че ще дойде с китайски лагери .. това нали работи ? какви лагери му сложихте ..
140лв.е много ниска цена,не е за изпускане.Миналата година бяха двойно по-скъпи.
Ще обмисля смяната на вътрешното тяло с това от новите преди да поръчам моторче. А и още не съм му измахал пластмасите да проследя кое точно трака. Обаче подпитах и ми казаха, че грес на втулката в лявата част не са сложили при подмяната, дали е чак такъв проблем ако не се сложи допълнително? Преди е била смъквана турбината за профилактика и е гресирвана.
Лагерите бяха NSK мисля. Казаха, че били японски и са най хубавите с които разполагат. Около 13лв за 2бр. ако има значение.
И аз имам подобен проблем след като разглобяване цялостно вътрешното за профилактика.. моето е FTXS25..
nikolov333, подобни аномалии се получават, когато телата се разглобяват на място, на стената и се "имитира" почистване от хора които не са наясно с тези процедури как се правят правилно.
Аз не знам кое е по-малкото зло: да разглобиш на място и да чистиш, усуквайки и скапвайки някоя и друга втулка / лагер или да сваляш цялото вътрешно, събирайки фреона във външното и в последствие ново зареждане по везна, с фалшив фреон? Крановете на новите машини не са направени и нямат необходимото качество на уплътнителните пръстени, за да гарантират херметичност при 40 бара. Имаш "право" на по едно развиване и завиване. При старите модели няма проблеми.
Това не е вярно с крановете. Както съм имал дефектен кран на нова машина, така на други машини не е имало никакви проблеми. Виж при китайците е по-различно.
Петко, не си прав. Такова нещо с крановете няма, ако изключим разни ширпотреби, както е споменал Иво.
Крановете при R22/R407c, изпускат в пъти повече от тези на R410a. Лични наблюдения! Останалото колегите, по-нагоре, са го казали.
Ами моя го бяхме свалили да го местим и го разглобиха и сглобиха на пода.. Почистването аз си го правих във ваната с четка за обувки с естествен косъм и обезмаслител. В интерес на истината като го сглобихме и монтираха си работеше тихо, както преди. Започна да"цъка"след около месец работа на минимум в тихия режим с елхичката и цъка само на най-ниските обороти на турбината докато да се развърти. Може би иска смазка на втулката на турбината или нещо се е разценрирала турбината, както писа Миланов май някъде в горните коментари..
Този пост е редактиран от nikolov333; 06-04-18 в 16:34.
При s-ките, често се чува цъкащ звук в ниските. Гаранционно съм заменял втулки, поне два пъти. Едно смазване, няма да навреди.
Дойдоха майстори днес ....прехвалените лагери NSK тракат. Единия си е изхвърлил смазката. Другия трака по слабо докато се върти остта и все още не е изхвърлил смазката.
EDIT:
Приключи ремонта по рано. Разглобиха цялото вътрешно на ново и какво ли не проверяваха, но нямаше логика да трака. На края решиха да извадят на ново моторчето и да проверят какво става вътре, тъй като тракането идва от там. Резултата е подменени лагерчета отново. Много странно, предните още с монтажа тракаха. Сега с тези е супер....все същата марка от едно и също място закупени. Надявам се с тези да няма грижи вече.
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 20-04-18 в 17:44.