Питането ми е....има ли някой идея дали мога да закупя пластмасите за вътрешно от някъде? Купувам го 2ра ръка и е грозно пожълтяло та ще ме дразни.
Питането ми е....има ли някой идея дали мога да закупя пластмасите за вътрешно от някъде? Купувам го 2ра ръка и е грозно пожълтяло та ще ме дразни.
Това го знам, но не ми се занимава и ако цената на пластмасите е приемлива .... Ако няма друг вариант ще се боядисва де.
Определено цената няма да Ви хареса....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цената на пластмасите на Daikin FTXS35G2 ми струваха около 100лв от Атаро Клима. Цената на пластмасите на FVXS излизат около 220лв.
Ще направя и аз една сверка за сумата и ще пиша.
EDIT: цената е около 170лв.. Голяма скъпотия били тея пластмаси. Ще се боядисва явно!
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 19-03-18 в 14:50.
Аз така си боядисах един стар хладилник - направих го INOX. Хем дълго си играх с облепянето с хартия по ръбовете , че не се свалят панелите. Ти тъй-или иначе ще се свалят панелите , боядисай ги с качествена боя или спрей , остави ги хубаво да изсъхнат и си готов.
Така ще стане! Май ще е сив цвят, че бяло ако е най вероятно бързо ще пожълтее отново. Гледам има грунд за пластмаса на спрей. Но после дали каква боя ще е удачно да се използва?
Така, вече е монтиран и за сега не съм го боядисвал ...ще му мисля в по късен етап. Друго ме дразни обаче ....леко като вибрация се чува от вътрешното, което ме човърка не знам къде. Преди да се монтира сменихме лагерчетата 608z и помогна леко, но не изчезна тотално проблема. Дайте съвет какво да правя? Нов мотор ли да търся?
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 03-04-18 в 17:43.
Сигурен ли си, че вибрациите са от самия мотор, че искаш да го сменяш? Тампоните как са? Моторът притиснат ли е стабилно на местото си? Турбината да не закача някъде леко, центрована ли е добре ляво-дясно? Втулката проверена и смазана ли е? Самото тяло стабилно ли стои на базата и няма някакво усукване? Изобщо вибрации може да има от много неща и не е работа да сменяш неща на принципа проба-грешка.
Звука се чува от страната на моторчето, но май ще го оставя да поработи. Докато върти се разбучава за 5сек и затихва, след 10тина секунди отново и така.
Тампоните уж са добре,би трябвало всичко да е стегнато, но ще проверя отново. Дали е центрована ще се провери също. Втулката беше добре и е смазана. Тялото няма усукване.
Ако не си го направил, провери и стопорния винт на турбината да не се е разхлабил.
Извинявам се-не съобразих, че си сменял лагерите.
https://drive.google.com/file/d/1fkn...w?usp=drivesdk
На 11та и 23 секунда ясно се чува какво прави.
А един друг въпрос - мога ли да сложа вътрешно тяло от някой от по-новите модели например FTXS-K?
Може да се комбинират телата,но по-добре да разбереш от къде е вибрацията и да я отсраниш.Влючи мотора без турбина и виж как е.На тези 50-ки турбината много стегнато влиза в оста на мотора и ако някой я е свалял преди е възможно да я е райберовал леко и от там да мята.
Викинг ти в ред ли си,не се ли усещаш че прекаляваш?