Здравейте,
преди месец взех въпросния Дайкин за малка стая - около 15-16 кв. м. с изолация, хубава дограма и т.н. Но ми се струва, че не топли както трябва и от вътрешното тяло не духа много топъл въздух. При зададени 30 градуса и автоматичен режим на вентилатора, температурата от вътрешното тяло не се вдига повече от 43 градуса, измерени с мултицет със сонда в продължение на доста време.
Правя сравнението с другия ми климатик Фуджицу 12-ка, който е на 12 години и отоплява останалата част от апартамента около 55 кв. м. При зададени 30 градуса и автоматичен режим на вентилатора, температурата от вътрешното тяло на Фуджицу-то е 54-55 градуса.
Та може сравнението ми между двете машини да не е удачно, но според вас дали е нормално Дайкинът да не вдига такава температура или има някакъв проблем, за който трябва да се обърна към фирмата, която го монтира. Колко е нормалната температура, която трябва да излиза от вътрешното тяло на Дайкина при зададени 30 градуса?
Другото нещо, което ми прави впечатление: при еднакви външни атм. условия (напр. мъгливо време и температура около нулата в София) Фуджицото се дефроства най-много два-три пъти на ден и си топли без проблеми, докато този Дайкин се дефроства през половин-един час, дори да няма никаква скреж по външното тяло. И това май не е нормално. Нещо съм разочарован от тая машина.