Имам въпрос"
поставиха ми плазмения модел на Фуджицу ЛД ли как беше, но странно, като го монтираха не са го ваклумирали... в смисъл, монтират, слагат тръбите и е готов. А преди беше друго... нещо монтажа или аз греша?
Преглед за печат
Имам въпрос"
поставиха ми плазмения модел на Фуджицу ЛД ли как беше, но странно, като го монтираха не са го ваклумирали... в смисъл, монтират, слагат тръбите и е готов. А преди беше друго... нещо монтажа или аз греша?
Не видя/чу ли вакуумпомпа да включват?! Колко е дълъг тръбния път и коя фирма го е монтирала?
phazor, малко са ти слабички за 40 м2, особено пък първият. LD-то е по-мощно и ако преценяваш, че все пак 12-ка ще се справи, задължително него.
phazor, ей този модел ще ти свърши най-хубава работа
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=184
е,все пак ти си си прецени най-добре. разликата в цената м/у твоите на които си се спрял е голяма,но AWYZ14LB NOCRIA е много по-мощен
и ще ти свърши по-хубава работа.
По-мощно т.е. повече ще може да топли ? 14-ка мислех но разликата в цената е прекалена :(Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ще го използвам като допълнение към парното (това не съм споменал) т.е. в периодите преди да го пускат и евентуално ако го спират съвсем (има такава тенденция че не си плащат сметките...).
п.п.Заглеждам се по
http://www.bulclima.com/bg/product/9...erter-em-.html
Наистина ли се получава че е по-икономичен от 12-ките които съм посочил ? Ако наистина консумира по-малко ток и повече отоплява май си струва разликата в цената...
Ако вземеш Нокрията, вероятно ще се откажеш от парното :)) А щом ще е само за преходните, може би 12LD би се справил със задачата. Но прецени дали един ден няма да се наложи да се топлиш само на климатик и да се вайкаш защо не достига мощност.
Ако трябва да сме точни 14LB nocria е на перфектна цена просто за тези пари по добър климатик с тези характерстики и екстри няма да намериш, събери паричките и ще забравиш наистина за парното.Но за тази кубатура 12LD си твърде малка мощност.Ако нямаш парички за нокрия по добре се лиши от плазма и вземи 14LC!
Здравейте на всички! Спрял съм се задължително на Нокрия, но се колебая между 14-ка и 18-ка. Хола ми е 45 кв. м. Ще Ви бъда благодарен ако споделите предимствата и на единия, и на другия в моя случай. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Пропуснах да уточня, че апартамента е ново строителство - с пвц дограма и външна топло-изолация. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Предимството е само в по-голямата мощност на втория.Според мен втория е по-подходящ за тези 45 м2.Дори да се окаже презапасен,ще работи около номинала и под него,което е по-благоприятно за машината,отколкото да работи над номинала при климатик на ръба на възможностите си.
Здравейте, спрял съм се на следния Климатик -> http://www.bulclima.com/product/asha12lgc, смятам че е напълно достатъчен за моите 18кв. м. спалня. Въпросът ми е дали ако си купя климатика от Булклима, ще има някаква гаранция, че не е произведен в Китай? Ако има някой със същия модел дали е доволен от него.
Гарантирано е произведен в Китай!За твоето помещение ще се справи и 09LC.
По принцип не ги ли сглабят в Тайван???
P.R.C. ;) Това да не те бърка.
Гледах днес в един магазин Fujitsu 12lgc - много му е зле пластмасата на вътрешното тяло.
Тя се гъне като л...о.Още преди да го монтират му е крива клапата и зее отгоре.
Всички ли са такива или съм попаднал на такава бройка.Аз си купих друга марка и на нея пластмасата и е такава.
Човек вече да го е страх да купи нещо - все боклуци и на какви цени.