А защо не 3бр. 09LD,една в малката и две в голямата,като пари е малко по-скъпо,но сте работят много по спокойно.Само нокрията доста ще те завихря пък и ще дойде малко слаба,оставаш без запас в тия студове.
Преглед за печат
А защо не 3бр. 09LD,една в малката и две в голямата,като пари е малко по-скъпо,но сте работят много по спокойно.Само нокрията доста ще те завихря пък и ще дойде малко слаба,оставаш без запас в тия студове.
Nokria14 за 40м2 и 9LD за спалнята добре ли е ?
Не мога да сложа 2 защото в голямата стая едната стена дългата е скосена на мансарден етаж, късата е с прозорец и остават само 2 от които едната е резерве за LCD-то :)Цитат:
Първоначално публикувано от frescor
каква е разликата между 09LGC и 09LD само заради плазмата ли го препоръчвате?
Разликата е огромна. Коментирана е доста из форума. Плазмата е само дребен страничен ефект, и на фона на останалото, почти не си струва вниманието.
Огромна разлика , като най-важните конструктивни са в топлообменниците и компресора.
Благодаря на всички за инфото , по вашите думи се ориентирах да взема General AWHZ 14LB NOCRIA за 40м2 хол и GENERAL ASHB 09LD за 14м2 спалня. Тези дни ще ги поръчам. Питах за програмата енергийна ефективност но е прекратена на 20.01.2010 , някой знае ли кога ще се стартира пак или някаква информация ?
Юни месец се очаква нов транш
Възможноли е и каква е причината климатика (12 ldc) сам да си смени операцията в смисъл от HEAT бе6е минал на FAN?
Ако това е надписано на дитнационното (сменил е режима и на самото дистанционно), значи командата е дошла от дистанционното. Може да са залепнали бутончета (гумичките от самото дистанционно) или невнимателно натискане на бутончето (при мен имам едни разбойник малък на 3 годинки дето само да ме издебне и започва да щрака по дистанционните). Иначе няма обратна връзка, така че климатика да каже на дистанционното да смени режима.Цитат:
Първоначално публикувано от Koleto07
А може ли ако слаби батериите на дистанционното да се променят настройките?
Не, от самосебеси то няма да тръгне да излъчва никога без да се натисне бутон. Дали батериите са слаби може да разбереш по 2 симптома:Цитат:
Първоначално публикувано от Koleto07
- дисплея трудно се чете, няма контрастност и трябва да се гледа под наклон.
- не всеки път възприема команда от дистанционното; при изпращане на команда дисплея изгасва (контрастността се губи за повече от традиционната секунда)
В самото дистанционно е реализиран протокол за отсраняване на грешки. Командата не се възприема ако проверката не излезе вярна (не се чува писукане от вътрешното тяло). Така се елиминира възможността от ниското ниво на батериите (или други фактори), климатика погрешно да възприеме друг режим а дистанционното да показва съвсем различен режим на работа.
Здравейте! Топля се с Фуджицу 12LGC вече втора зима. За топленето, наистина топли. При - 22/ на вън/ при зададени 24градуса си поддържаше 22 - 23градуса, всичко си беше нормално. Вчера обаче температурите се повишиха на - 7градуса и започна да работи доста шумно. Днес цял ден е така като се има предвид, че е на южна стена и през деня почти не е включвал. Та въпроса ми е на какво може да се дължи това повишаване на шума на външното тяло според Вас?
Здравейте аз съм с 3 климатика фуджицу 38 квадрата -14 нокриа това е страшна машина 2 спални по 20 квадрата - 12 и трите работят перфект дори и при -20 градуса
Цецо, най-вероятният отговор е, че при много ниски температури спада влажността и напрактика климатикът по-малко се тормози. При температури малко под и над 0 гр. влажността е по-висока, оттам се повишава заскрежаването по питата. То пък трябва да се премахва по програма на климатика, което става със спиране на отоплителния процес в помещението и насочване на затоплен фреон към външния топлообменник. При дефрост / размразяване/ компресорът се форсира и шуми. За съжаление при повече влага като цяло външните тела стават по-шумни. Мисля, че нямаш повод за тревога. Щом при -20 климатикът ти топли значи си е наред.
Твоят случай е доказателство, че и недолюбваната, относително евтина серие LGC на Фуджицу се справя.
В какво помещение е монтиран?
А ти, ЛетаЖанто, как пишеш само!! Трудно те разбрах какво искаш да кажеш. Какви са ти двете 12-ки?
Мерси много Нако - Бако. Дано да е така :bravo! Ама просто така боботи, че почвам да се чудя да не би да има разхлабен болт на някоя от стойките! Това го прави за първи път и направо ме побърква :yikes! Когато работи боботи повече, отколкото при размразяване! Монтиран е на тухла, 21-22кв.м./ кубатура не ми се смята/ като стъклената част е поне 5-6кв.м. /35 -40годишна тук - таме права дограма/. Стаята е южна. Мерси много за успокоението дано да спре сам. Аз се мъчех да се успокоявам, че този шум идва от рязката граница - 22 до -7 и т.н. , което се доближава до това, което ти си написал.