Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Здравейте!!!
Днес ми монтираха климатика General ASHA12 LGC....най-накрая :).След цяла седмица едва го дочаках :))
Страхотни са момчетата, които го монтираха(фирма бул клима),бяха много любезни и коректни.Не направиха никакъв боклук всичко си почистиха (от това което падна на земята)и двете тела са добре нивелирани и фиксирани, 2,95м тръбен път и вакумиране. :)Много съм доволна цялата работа им отне 2 часа.Всичко беше по правилата на монтажа.Климатика не се чува когато работи :)) много е тих.Остава да дочакаме зимата да видим как ще се справи.Засега това са моите впечатления,след зимата повече.
bobovo - ПРОФИЛАКТИКА
това не е отговор. попитах за отговори и за обяснения кое и КАК да се направи.
А с твоя ЛАКОНИЧЕН отговор си е направо без :-)
Колко момичета и жени според теб знаят какво е ПРОФИЛАКТИКА на климатика? ;-)
За автомобили може да се кажа, че ми е ясно, НО за това - то нямаше и да питам.
Смятам, че би било полезно за всички потребители на климатици без значение от пола.
НЕ всеки е СПЕЦ по всичко а и НЕ Е НЕОБХОДИМО - нали.
Мисля, че съм се справила с почистването до към 60-70 % но какво още може да се напрви за да кажем, че сме почистили климатика.
Това за измерване на фреона не би трябвало да повлиява за дъха и за полепите по филтрите.
Профилактика значи да извикате техниците, които са го монтирали и да му направят цялостна профилактика, в това число и почистване с препарати.
keralain просто напиши в търсачката профилактика и ще ти излезне безумно много информация, която ако имаш желание можеш да прочетеш. Бобово ти е отговорил много точно и ясно, това че ти не искаш да потърсиш малко или повече, си е твой проблем. За всичкото което си написала е изписано доста, ако искаш търси.
Ето ти даже едно малко разделче за четене: https://forum.setcombg.com/index.php/board,99.0.html
eddy - това вече е отговор.
И да ти призная не се бях сетила а и тук 2 приятелки ме разсейват, като енергийни вампирки са :-))) и просто нямах време да поръзмисля. пък и не е 1 и 2 неща да върша едновременно и просто ми е излязло от главата.
Пък и ако бях получила като твоя отгонвор бихме спестили място. Да вярно, че аз съм виновна, но ЖЕНИ :-)))
БЛАГОДАРЯ
keralain Ето ти пълен отговор на думата профилактика!!!
Успех в начинанието!!!
https://www.youtube.com/watch?v=wewv...eature=related
Днес стават точно две седмици, откакто монитраха климатика и се хванах да чистя филтрите. Макар и нов имаше малко мъх по тях, но не представляваше трудност почисването им. За сега съм доволен от Fujitsu-то върши чудестна работа на охлаждане (ще го видим зимата как ще справи на отопление). Нямам оплаквания от паразитни шумове (чува се само мъркането на турбината). :)
Здравейте, искам да попитам кой от двата климатика да избера FUJITSU GENERAL ASHB12LD Плазма или климатик General ASHA12 LGC помещението ми е 22 кв.м.?
И двата ще ти свършат работа за това помещение. LGC e по-орязаният от към екстри модел, за това е и по-евтин. Моят съвет е ако имаш парите за LD не му мисли много, кой да избереш.
П.п. Сестра ми си сложиха Genaral ASHB 9 LD. Ходих и на гости и определено осетих озона (слeдващата ми клима май ще бъде плазма).
Цитат:
Първоначално публикувано от sirgeorge
И двата ще ти свършат работа за това помещение. LGC e по-орязаният от към екстри модел, за това е и по-евтин. Моят съвет е ако имаш парите за LD не му мисли много, кой да избереш.
П.п. Сестра ми си сложиха Genaral ASHB 9 LD. Ходих и на гости и определено осетих озона (слeдващата ми клима май ще бъде плазма).
Питай сестра ти на колко квадрата е сложила Genaral ASHB 9 LD ако можеш!
Цитат:
Първоначално публикувано от sestra06
Питай сестра ти на колко квадрата е сложила Genaral ASHB 9 LD ако можеш!
Климатика е поставен в хол 16 m², 42 m³. Панелен апартамент на последен етаж с външна изолация и PVC дограма, намиращ се в гр.Русе.
Стана година от както не съм влизал в този форум.
Само искам да отбележа, че вече имам 6 бр. 12 LGC без оплаквания.
Здаравейте и от мен , искам да ви попитам 12 LGC ще отоплява ли стая 26-27кв.м , дайте мнения за модела добър ли е според вас и заслужава ли си да дам още 400лв за Плазмения модел на който изходната му мощност на отопление е доста по-висока ?
Georgi Penchev, за това помещение, по добре наистина дай още 400 лв., за да ти е мирна главата...
Добре съгласен съм с теб кажи ми защо Фуджицо имат по добри КОПОВЕ от Дайкин а са по-евтини това немога да го разбера