немога да се реша кой да взема ти ме съветваш да зема плазмата ами за тия пари 1600-1700 мога да взема и подовата 35 на Дайкин , кой според теб е по добър плазмата или 35подова ?
Преглед за печат
немога да се реша кой да взема ти ме съветваш да зема плазмата ами за тия пари 1600-1700 мога да взема и подовата 35 на Дайкин , кой според теб е по добър плазмата или 35подова ?
За 1600лв може да си вземеш FTX50F/GV които определено е за по-голям обем както е твоя от 12ката.
този модел не е ли излишно голям за тази стая ?
че с 12лгц няма да го стоплиш това е ясно номонала и е 4кв. подовия дайкин за който говориш е с номинал 4,5 кв. и макс. до 5,0кв. и доста високо минимално отдаванае и цена около 1735лв.без монтаж. .серията професинал на дайкин 35-та е окло 1780лв. без монтаж, и до тук нищо което има топлоотдаването на 12лдц.остава фтх 50 гв който е на цената на 12 лдц , само че той идва доста голям за 27кв.м. и мисля че докато не настане голям студ ще харчи доста повече от лдц-то с високоя мин. на отдаване който е 1,7 кв.и аз бях в същата дилема като теб с моя хол 26-7ккв.м. и за тези пари, но след като избирах климатика не по марка , а по параметри за отопление дадени от производителя и мнения и препоръки дадени от съфорумници , в крайна сметка се спрях на 12лдц който го взех за 1650лв с монтажа.успех и по-бързо че зимата идва.:)Цитат:
Първоначално публикувано от Georgi Penchev
Мерси за съвета и аз клоня към плазмата ама на като кажат Дайкин подов та мн добре топлел а като му видя КОПА не е нищо със сравнение с 12ЛДЦ плазма , затова се чудя какво да правя давал мн комфорт пускал въздуха отдолу отгоре та чуден бил :) но май май ще си зимам Плазма .
Къде Плазмата е 1650лв с монтаж от Бургас съм ?
Копа не топли така че не се заблуждавай. Вземи Даикина няма да съжаляваш въпреки че няма плазма.Цитат:
Първоначално публикувано от Georgi Penchev
Ей, още малко ще изкарате 12LDC нетоплещ модел. Този климатик бълва лава, то няма как да бъде иначе с този максимум от 6.7 kW!
Имам следния въпрос - предлагат ли се някъде резервни филтри за LGC серията?
Не знам, може би аз не търся както трябва, но не откривам по сайтовете на софийските фирми.
Мислех си - няма проблем, в ebay братята китайци сигурно продават 100 модела за жълти стотинки. Да, ама не.
Говоря за деодориращия (ябълков) и прочистващия (катехинов) филтър.
Според ръководството - първият издържа три години - няма проблем. Но катехиновият трябвало да се сменя на всеки три месеца...
(Прецених, че въпросът ми не си струва нова тема, затова пиша тук.)
Вече съм горд собственик на 12Плазма , като го монтират идната седмица ще пиша за впечатленията си .
Не съм писал в темата от както станах собственик на 9-ка плазма (от една година). Причината? Никакви проблеми не ми създава този климатик. Изкарах топла зима и студено лято. :yahoo:
Понеже идва време за отопление погледнах питата на фуджо и видях че има малко мъх между ламелите, кажете как да сваля пластмасата на вътрешното тяло защото стигам само до развиването на дата винта от двете страни и до там, какъв е тарикатлъка по нататък, за да мога да я измия :help
Айде започнаха промоциите :Drinks:http://www.fujielectricbg.com/
Нещата ценово изглежда започват да се нормализират и тези среден клас климатици започват да се доближават до цена отговаряща на качеството им, но все още това, което даваш е повече от това, което получаваш.