Колеги здравейте,някой случайно да има превод на мануала и на дистанционото на Fujitsu AS-E22S
Благодаря ви предварително.
Преглед за печат
Колеги здравейте,някой случайно да има превод на мануала и на дистанционото на Fujitsu AS-E22S
Благодаря ви предварително.
Заповядай. :Drinks:
[img width=433 height=600]http://lh6.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TLF6Tyhpp9I/AAAAAAAAAo0/WukYceO22pE/s640/Fujitsu.jpg[/img]
Сашо да те питам тоя икономичен режим какво точно прави ? Имам предвид това по някакъв начин намалява ли максималаната консумация на климатика, кара ли го нон стоп да бачка на минимум ? Имам проблем с 2 бр такива, че при такова като сегашното време не ми бачкат като инвертори, а като тръгнат се развъртат бая силно и реално вместо нон стоп да работят на минимум, те започват да бачкат на минимум, чак като достигнат зададената Т, а после изкл, защото нуждите вече са по-малки от въпросния минимум.
Ограничават максималната консумация - ограничават я до около номинала, може би малко под нея. Но поведението при по-малките можности се запазва, не се ограничава минимала.
При активиран режим енергоспестяване, специално за моделите AS-E22S при режим охлаждане и отопление, консумацията на електроенергия на час се свежда до 15 йени. Тоест при курс на йената към лева 1 Японска йена = 0,0171347339 Български лева, за час машината ще ви изразходи 0,2570210085 лв.
Не е много коректна последната сметка. Трябва да се изходи не от курса йена-лев а от отношението 1kWh-йена към 1kWh-лев. Понеже по тази сметка от последния пост излиза че машината се ограничава да изхарчи 1,5kWh за един час, което си е постоянна консумация от 1500W (електрическа), като се има предвид че по каталог и дават консумации между (195W и 930W) то последната цифра силно надхвърля номинираната максимална консумация на самата машина.
Благодаря на колегата Aleksandars за прекрасният превод на дистанционното.
26-27 кв.м. .................. при +7 градуса - да при -5 - не.
Благодаря ти Бордмен :) Снощи го пробвах, пак работи он/оф машинкта, но просто като тръгва изобщо не се развърта толкова силно и почти не се усеща присъствието му в стаята. Направо не знам как до сега не съм се сетил да го пробвам така :) Все едно друг климатик съм сложил в стаята :) Явно до към -5 ще ползвам тоя режим на работа на климатика, след това ще видим. Мерси много още веднъж.Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
Благодаря и на Сашо за отговора и най вече че пусна отново превода, та се усетих да си припомня, че има икономичен режим и да попитам :)
Супер сте и двамата, явно не машината е била глупава, а ползвателя и :)
Eddy, доволен ли си иначе от машинката - присъстват ли и при нея някои характерни черти за Fujitsu (европейските на ~220V) от сорта на шума на фреон при тръгване и спиране, пукане на пластмасите или леко тракане на втулката на турбината?
Борка, трябва да ми дойдеш на гости да видиш - единия е европейски 14 Nocria, другия японски Fujitsu... малък един :) Малкия изобщо не го забелязвам кога как работи. Големия като усили понякога се чува въздуха във вътрешното тяло. Ако го пусна на тих режим - нищо не се чува. Проблемът е, че ако го спра и пусна пак забравя тихия режим...
Все пак Нокрията е класа над стандартните LD/LCC/LGC модели, предполагам затова и се държи по-добре. Бях се притеснил, че ефектите от 'китайската сглобка' присъстват и при японските серии но явно не е така. Това, което всъщност ме интересува основно е дали присъства гадния звук на фреона при пускане и спиране, който при къс тръбен път на моделите LD/LCC/LGC си е доста забележим.
Ти си с музикалния слух, ела на гости и ще кажеш :)) Аз не знам за какво да се ослушвам :)
Еми аз и преди това го бях описвал. Имам 2 бр такива, купувани са употребвани, въпреки, че са 2007г модел. Значи пукане на пластмаси има, ама много рядко, демек почти го няма, предимно и то много слабо осезаемо, когато е спрял и пак тръгне. Преливане на фреони, виене на турбини също няма, има едно много слабо доловимо, нискочестоно свистене когато тръгва, предполагам е от самото развъртане на компресора или турбината, но действително е много слабо осезаемо и само като е пълна тишина и като се заслушаш точно в климатика се чува, само за сравнение ще дам, че електормерите са ми закачение от другата страна на стената на спалянята и се чуват по-силно ( в къща съм ). Климатика действително слиза до минимума си, все пак съм с траф и мин става около 210В, но избягва да работи там, само го достига и след секунди, макс минута се изкл, иначе на около 230-270 си работи доста. Това от което бях супер недоволен, е че явно понеже при мен топлозагубите са много малки, въпреки че е над 45 м3 с 2 външни стени, климатика не работи като инвертор и при пускане се развърташе много силно, без значение от режима на който е пуснат да работи ( около 700В ) и това особенно при заспиване мен много ме дразнеше. Сега с тоя икономичен режим все едно няма климатик в стаята, не съм сложил още уредчето, но като го сложа, ще кажа и до колко се развърта при тъгване в тоя режим. Както няколко пъти съм писал, братовчед ми отгоре има няколко Фуджитсута европейски, ЛДС,ЮСБ и ЛСС мисля беше последния, ама може и ЛГС от първите да е. Значи опредлено мога да кажа, че работят по-тихо от ЛДС, за другите нямам много сериозни наблюдения, но факт е че след като аз си взех япоските клими, тая година и той си взе японски и каза, че няма база за сравнение, само дето неговия е 281БДР верно втора употреба, но все пак най-доброто на Тошиба за 08г.Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
П.П Въпреки че и 3те ми клими са тн "сандвич" монтаж, аз специално исках тръбия път да е около 3м и за това зад външните тела има тн "охлюви" направени от тръбите, та при мен тръбния път си е нормален - около 2,8 - 3м :)
здравейте. искам да ви питам нещо за 12лдц-то понеже нямам впечатления от него все още. при пускане , сега на вън е 11* , но и при по-студено и по-топло всеки път от компресора ,най вероятно, или някое реле , не знам,се чува странен, неприятен шум. все едно нещо стърже "гър-р-р-р-р-р", абе горе долу като от контактор не добре залепил, и това таре около 5-10мин, явно докато набира. вътрешното е на най-силно обдухване, не съм обърнал внимание, но май го има и на автоматичен режим,след което утихва и почти не се чува , а вътрешното не променя оборотите до като не постигне зададената температура. това нормално ли е при инверторите. при другия ми климатик 12усб не се чува такъв звук в началото . работи си и то доста тихо.иначе за сега грее идеално,но все още е топло.единствения кусур, ако това в началото за което ви питам е нормално за инверторите, е че повече се усеща хладнта струя ,докато поддържа температурата, от тази на конвенционалния.а и харчи чуствително по-малко средно окло 330 вата на час в сравнвние от другия. благодаря ви за отговорите.