здравейте колеги,имам фуджицу12lgc.както си работи започна да издава стрнен шум,като бръмчене.след като го спрях от дистанционното бръмченето продължи и след известно време спря.някой ако може нещо да каже по въпроса.
Преглед за печат
здравейте колеги,имам фуджицу12lgc.както си работи започна да издава стрнен шум,като бръмчене.след като го спрях от дистанционното бръмченето продължи и след известно време спря.някой ако може нещо да каже по въпроса.
Вие сте определено луди.
Какво удоволствие ви доставя да стоите и да си слушате климатиците, кой как бръмчи.
Аз имам 6, всичките са монтаж тип сандвич и съм много доволен от работата им.
Ако жената не ме подседи, няма да се сетя, че ги има им изчистя филтрите.
12 LGC. Нормално ли е да вибрира въртешното тяло, при работещ компресор. Отвора в стената, за тръбите, не е подмазан, защото...Дали това е причината или този модел са така :) ?
Чак да вибрира, не е нормално.Добре ли е закрепена планката за стената и добре ли е окачен климатика на планката.
Днес майстора монтира моя Fujitsu AS-E25V на външната стена на балкона,защото на вътрешната стена е с изолация и е с тухла.каза ми че много ще вибрира на тухлената стена.И за пои-сигурно го монтира на външната която е от бетон.Само дето го хвана с2 болта които не можа да стегне добре защото е доста трудно да се стигне с ключ.Сеага външното тяло шава и малко съм притеснен да не създава някакви проблеми.а съм на 3 етаж и много трудно може да се стигне със стълба.Незнам какво да правя!?
Какви са тези майстори.....
Да. Ако подмажа отвора, може и да се пооправи, ако това е причината. Но при този огромен кратер, който ми отвориха при монтажа, фиксирането на тръбите ще е много трудно. А и не трябва да пускам климатика, докато не изсъхне замазката, ако въобще я направя скоро, понеже е много високо...и т.н.Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
и кво да правим ние с къщите според тоя като са тухлени да нямаме климатици ли ууужас :yikesпиши и името на фирмата да се знаеЦитат:
Първоначално публикувано от slave
Точно тухлите повече гасят вибрациите, по бетона, понеже е монолитен, се предават повече вибрации, на по-дълго разстояние.
От събота 23.10.2010г. съм с фуджи илектрикhttp://www.fujielectricbg.com/ 12 LDC в новия офис-17кв.м., 40.34куб.м. Струваше ми 1570 лева с монтаж и ваничка под климатика за събиране на конденза и водата при дефростване.Климатикът няма никаква разлика с дженерала в спалнята у дома.Работи обаче доста по-тихо външното тяло, без значение дали е пуснат сега или е затоплил.Разликата в шума на вътрешните тела е незначителна което ме навежда на мисълта, че е от Огромно значение монтажа, както и върху какво е монтиран.У дома е монтиран на терасата от външната стена стойките са захванати върху теракотни плочки.В офиса е върху изолация и тухла 4-ка, но с повече прегради(на тухлата 6 или 8).В офиса е по-тих абсолютно сигурно заради монтажа върху тухли и изолация.У дома набирането на компресора се предава по теракота, но само при първоначално пускане иначе не се чува и работи добре.За пореден път откъм комфорт се убеждавам, че фуджитсу.дженерал/фуджи 12LD(C) е страхотен климатик.Оставил съм да поддържа 23 градуса в офиса с включен плазма филтър и струята е към мен, направо ми се придремва...В момента навън е 4-5 градуса и климатика почти не е спирал(само 2 пъти за около 2 минути) откакто е пуснат сутринта и работи на минимум.Работи постоянно вероятно защото около мен офисите са все още незаети и студени, а пък и офоса ми е с около 4.5 м х 2.00 метра прозорци алуминиева дограма.На другите офиси от по 14 до 23 кв им наслагаха дайкин 25-ци от този моделhttp://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_FT...ertor_2010.pdf-външното тяло на единия на третия етаж онзи ден при външна температура 15 градуса и зададена вътре 25 се чуваше от входа на сградата, представям си какво ще е като падне под нулата.Моят се чува от 1.5 метра как тихо мърка.Според мен дори панасонок 9-ка JKE-(тайландската или малайзиска ли беше) е по-добре от този модел на дайкин-та той едва лъхаше вътрешното тяло и колегата вика: ма той още не е започнал да духа.Казвам му ела и виж как е моето фуджи...
Като дойде Дядо Мраз с минусите ще пиша да кажа как се държи в нова сграда фуджито.
здравейте.от вчера имам монтиран нокрия 14.още не мога да споделя конкретни впечатления.струва ми се доста шумна.при достигане на зададената температура не спира а продължава да духа хладен въздух.разни пукания на пластмаса..но имам няколко въпроси.основното което ме интересува е как пречиства въздуха в стаята.и въобще пречиства ли го.нямам усещането че дишам свеж и пречистен въздух.чета че има някви филтри,ув лампи и т.н.те автоматично ли се включват или ..не виждам бутони по дистанционното за принудително включване.не ми е ясно това.нещо не сам очарован като цяло.може би очаквах нещо повече.
Най-вероятно по неведоми пътища ти доставя свеж въздух от планинска утринна роса. :016:
Айде малко по-сериозно. Това е форум за климатици, а не за научна фантастика.
Каква фантастика? Нокрия е снабдена с UV-лампа. Няман наблюдения как работи при Нокрия, но ако е като при Sanyo би трябвало да се включва и изключва автоматично през определен интервал.
Нормално е да е по-шумна, това е 6 kW мощност на отопление - то и помещението ти е голямо. Остави я да мине в режим поддържане на температурата или си поиграй с Fan speed, но не го намаляй много.
:)) Това ми хареса. В по-новия модел се очаква и птички да чуруликат :-memnonЦитат:
Първоначално публикувано от Dreider
За птички не знам, но определено слагат "щурчета".. които успявам да ги махна или затъпя. Фикснах още един тези дни с въпросното "щурче", само с леко огъване на част от тръбите във външното тяло и с подпъхване на гъвкави дистанционни крепежи между тях (подобни на пяна но по-гъвкава). След въпросната манипулация дразнещото скърцащо жужене изчезна, остана само нискочестотния вибрационен звку, който е по-поносим.Цитат:
Първоначално публикувано от avast3