Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Купих климатика от официален представител на Булклима в града в който живея и умишлено платих за него 150 лв повече от офертите които ми даваха конкуретни фирми за същия модел с надеждата и уверението, че монтажа ще е перфектен. Сега, съм меко казано доста разочарован. Кажете какво да искам от сервиза - да направят по-ниско дупка за да оправят наклона? Трябва ли да се махат тръбите, да се вакумира наново след това? За какво да следя при идването на "екипа". Предварително благодаря на отзовалите се.
Сатекса ли извършиха тоя гениален монтаж ?
Четох негативни мнения за тях (Саткес), но честно казано сега съжалявам. Може би щяха да се справят по-добре. Иначе работиха над 4 часа, стараеха се, но не знам защо се е получило така. Засега се въздържам да кажа името на фирмата, но ако нещата не се оправят скоро тази фирма ще влезе в "черния списък".
официалния представител на Фуджитсу/Генерал за Шумен са Сатекса ,за това помислих че са те .. инак монтират читаво за това се учудих но явно не са били те .. не че ги рекламирам - имам едно Фуджитсу от тях ,но го монтираха добре и според мен превъзхождат останалите фирмички в града ... сега ще купувам машина на 10о волта - варненска фирма ,да видим как ще са
Дано да няма проблем с варненската фирма. То и аз съм за бой, че бях 2 седмици на море, а го монтираха точно преди да тръгнем и не съм обърнал внимание как е монтажа на тръбите, но едвали е щяло да ми направи впечатление. Иначе карам така една седмица, не е протекъл отвътре в стаята. Дано да се оправят нещата.
интересува ме,във вашите клими на тих режим дали се чува клокоченето на фреона,или изобщо нещо подобно или не
vicdj, След извършения монтаж те съветвам да не закачаш повече климатика ако нямаш проблеми с него. Ако протече или има нещо друго, тогава да се дооправя каквото се налага.
Вредите които може да нанесат монтажниците ако не извършат правилно оправянето са по-големи от евентуалната полза.
Цитат:
Първоначално публикувано от fbr
Монтажа на този климатик е пример как не трябва да се монтира климатик .Обратния наклон е по-малкия проблем в следната ситуация ,понеже след като се получи конденз той ще изтече вътре в помещението.Основния проблем е че климатика е залепен за тавана и няма как да има топлообмен ,понеже са затворени отворите на входящия въздух.Климатика ти въобще не работи в момента и затова няма конденз.Въобще ми се струва че климатика е монтиран от човек който не е виждал как се монтира климатик.
И последно но мисля че това е най-важното гайките са в стената :yikes
Е грозна работа такива монтажници има доста. Вчера гледах в съседен блок техноклима почнаха след нас и монтираха външното и нито манометри нито вакум помпа ползваха директно пуснаха фреона след свързването на тръбите. Един съвет когато купувате климатик поискайте някоя и друга снимка от техен монтаж и ще знаете какво да очаквате от монтажа.
Имам един стар GENERAL
вътрешно тяло ASH12RSGCW
как(или къде) да разбра колко е неговия COP
EER/COP nachi na presmiatane: zastava6 otstrani na vun6noto tialo am ima stiker ukazva6 negovata otdavana mo6nost v 2-ta regima. pod tezi mo6nosti ima info za konsumiranata takava. deli6 studovata mo6nost na konsumianata v regim studeno i ako ci6rata koiato poluchi6 e nad 3.21 klimatika e energien clas A. za otoplenieto se smiata po su6tia nachin obache poluchenata cifra triabva da e nad 3.6
Охлаждане 3.40/1.21=2.8
Отопление 3.95/1.21=3.26
само да кажа че в булклима има вече и 07LCC които са доста по добри от 09LGC и са на цена 1220лв с ддс