Доста добра цена, реално климатикът е 9-ка. Защото 7LCC е с 3 kW на отопление.
Преглед за печат
Доста добра цена, реално климатикът е 9-ка. Защото 7LCC е с 3 kW на отопление.
Хубаво, ама стига с тази реклама дето си я започнал още от няколко месецаЦитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
07LCC
Невероятно "добър" климатик. 17 годишното ми Саньо купено за 750 лева през 2000 година е с по-висок СОР.
Стига си промивал мозъците на хората с тези климатици "втора употреба "на 100 волта с трансформатор.Много малко хора имат познати продавачи на "втора употреба " така че да подберат запазен климатик или са от Пловдив където има по голям избор.Голяма част от останалите купувачи след 2-3 години тръгват по мъките.
dan66 за тези пари има и чисто нови японски машини. Ако не си компетентен по въпроса не пиши. Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E е европейски модел с малко по-висока цена, но значително по-добра характеристика от това фуджитсу.
цената му е много по високацената на Тошибата е много по висока ,направо безумно за скромните му показателиЦитат:
Първоначално публикувано от blue1
Знам че Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E е един от най добрите европейски модели/ да не кажа най добрия/ но разликата в цената от 1200 до 1900 лв малко ли ти се вижда?Цитат:
Не е коректно да се сравняват Fujitsu 07LCC и Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E. Що не сравняваш тази Тошиба с Fujitsu 09LCC или 09LD, както е правилно. Просто LC моделите нямат конкуренция като цена/показателиЦитат:
LCC серията е с компресор на ТОШИБА, все пак............. :)).А ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ просто са друг клас машини и не може и да става дума за сравнение с които и да било други на българския пазар и с всички произведени за Европа модели.Учудвам се за "скромните показатели", които се сочат тук.Не гледайте КОП-а само /5.10 за 10-ката/, а отидете и вижте една работеща машина или прочетете сервизната инструкция, тогава сигурно ще си промените мнението.Поочете ми друг толкова "еластичен" компресор като на ДАЙСЕЙКАЙІІІ.Дори и ФУДЖИЦУ, които ползват компресори на ТОШИБА нямат такава маскимална мощност за съответниЯ КЛАС.Да не говорим за управлението на компресора и турбината.Освен това не е коректно за се сравняват с произведените за Япония.Но дори и да ги сравним, разликата е само в КОП-а и децибелите/малка разлика/.
защо да не е коректно да го сравним с произведените за японския пазар ? една правдоподобна причина ми кажи поне ... и КОП 5.10 е доста скромен показател на фона на японските машини ,то дори няма машина в тоя клас мощност с толкова нисък КОП ... а шума от минимално 27 дБ няма да го коментирам
Следва да сравняваме машини по определен признак, затова казвам да не сравняваме с японските.Все пак да има общ критерий, аз сравнявам европейските модели на 220 волта. Що се касае до шума, не е 27 дб, а доста по-нисък............казвам го от собствен опит, имам я машината у дома......Малко е пресилено да наричаш 5,1 КОП, скромни показатели, но това е въпрос на разбиране................Все пак масовите японски машини са с КОП под 6, което не е кой знае какво предимство.Цените пък на машини с КОП над 6 отиват доста над цената на евпорейския ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ.Пък и не би следвало да коментираме, тъй като аз машината я виждам пред очите си и я ползвам, а за теб не знам дали практически си я виждал в действие.Все пак дори и да сравним, японските машини за да имат висок КОП имат доста ниско топлоотдаване като номинал.Разбира се горенаписаното от мен не следва да се разбира като отричане на японските машини.
а щом имаш машината е ясно че ще я защитаваш до гроб ... 2000 лв са това :) за тия пари ще си взема умопомрачителна японска машина като митсубиши ZXV серията примерно .. дори Фуджитсу 9LD бих предпочел пред тази тошиба - КОП 4.45 и 3.6 кв номинално топлоотдаване ( което означава че при 3.2 кв колкото е на тошибата ще има много близък до нея КОП примерно 5) за 400 лв по малко ,но това си в въпрос на вкус
Имам и 9 LD, това ми е другата машина.....................определено тошибата е по-доброто решение, макар, че и LD-то е много добро.Де обичам да робувам на вещите, за мен двете машини са си достатъчно перфектни, създават ми необходимия комфорт.Пък и не съм от тези, които приказват празни приказки напук на всичко...... :Drinks: А за ZXV виж цените на машините и възможностите им - висок КОП, нисък номинал топлоотдаване и високи цени от 2400 нагоре.Така, че вещата пак са в общи линии на равни начала.
Здравейте, успях да прочета цялата тема и имам следното питане.
Искам да купя 2 климатика, които да ползвам предимно до отопление.
След направените проучвания стигнах до следните марки и модели
Fujitsu ASYA 12 LC
PANASONIC CS/CU-E12GKE
Никъде в темата не видях коментари за Panasonic.
С тези машини искам да отоплявам 2 стаи всяка по 15 кв. при 2.70 височина.
Става въпрос за къща с двойна дървена дограма, без изолация но измазана.
Пода и тавана ми са изолирани с 5 см стереопор.
12-ките са малко големи, но все пак къщата е доста студена (зимата без отопление пада до 7 градуса) и ме е страх 9 ките да не изнемогват.
Доколкото рабирам ползването на 12-ки няма да доведе до негативи, напротив би трябвало да ми пести ток.
И все пак ще ви помоля за коментар и съвет коя ит двете марки да избера.
Разбира се има го моментът да си купя по един и от двата.
Благодаря предварително
Фуджитсуто е твоя климатик ... и на всеки който се колебае сега между LC серията на Фуджитсу и някой друг модел взимайте го докато го има няма друг модел с толкова завишено топлоотдаване няма и да има като гледам тенденциите диктувани първо на японския пазар ...