Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
В режим на отопление, на какви настройки спиш през ноща, та хем да топли хем да не ти духа на главата? Първа зима ще ми е с климатик в спалнята и е монтиран точно над леглото - та се чудя как ще съчетаваме през ноща - аз да спя/той да топли.
Е...е...е...Най-накрая ги качих тези климиjavascript:void(0);Fujitsu 09LGC и Fujitsu 12LGC!!! Всъщност ги качихме още вчера,ама нещо се поуляхме с почерпкатаjavascript:void(0);,та чак сега ще се "изфукам"...javascript:void(0);За сега са перфектни(то и няма начин да не са-вън е все още топло),но ще видим Януари как са...javascript:void(0);Външните тела са СУПЕРТИХИ,вътрешните-също.На 09 при тр.път около 1,5м се чува тихо фреона,но само при пускане и спиране,което изобщо не е притеснително.Пукане на пластмаси-НЯМА!!! За сега са на 22*,HEAT,вент. на AUTO-голям комфорт.Печката на дърва ще я хвърля през терасата(ама като мине Януари)javascript:void(0);.Един въпрос-12-та мисля да я сложа на "eko" за сега-много изключва.Някои пробвал ли е този режим и икономисва ли се ток с него? Благодаря на всички,които ми помогнаха за добрият избор.javascript:void(0);
Цитат:
гр.София, 2-ри ет. на Къща с две външни стени измазани и планувана изолация, с ПВЦ дограма.
за 42м2 с две външни стени на 3м височина ти трябва минимум14-ка Нокрияhttp://v-clima.com/prod.php?id=1,итова при положение,че изолираш външните стени
soni84, длъжен съм да попитам - тези 42 кв.м. една стая ли са, някакво голямо помещение или свързани стаи?
Смятам да топля стая,която е около 20 кв.Този модел на ASY 12 USB на Fujitsu дали ще свърши работа и дали е по-добър от HITACHI RAS/RAC-14EH1.Притеснява ме,ЧЕ Fujitsu НЕ Е ИНВЕРТОР
Цитат:
Смятам да топля стая,която е около 20 кв.Този модел на ASY 12 USB на Fujitsu дали ще свърши работа и дали е по-добър от HITACHI RAS/RAC-14EH1.Притеснява ме,ЧЕ Fujitsu НЕ Е ИНВЕРТОР
стаята ще тия топли,не е инвертор,но има по-добър СОР от някой инвертори,за хитачито нищо не мога да кажа
Цитат:
Първоначално публикувано от anfield
Такава стая я топля с мидея 12-ка, неинвертор. Ако имаш съмнения потърси инверторен фуджицу, на фона на цената на конвенционалния инверторния не е чак толкова скъп
Цитат:
Първоначално публикувано от 09LGC
Един въпрос-12-та мисля да я сложа на "eko" за сега-много изключва.Някои пробвал ли е този режим и икономисва ли се ток с него?
Във ръководството пише че машината минава на 70% от мощноста в този режим.
Здравейте отново :)
Решихме да вземем климатик. Сега колебанията ни са между:
9-ка (плазма) - 1760лв.
12-ка (плазма) - 1975лв.
12-ка (без плазма) - 1660лв.
Кажете ми, моля ви, какво точно прави този плазмен филтър и струва ли си разликата в цените, която е доста стабилна?
Стаята е спалня за бебчето, 16кв.м., южно изложение, няма външни стени, среден етаж, без изолация, без ПВЦ.
Нинка, за тая малка, вътрешна, южна стая ти е предостатъчна една 9-ка. А дали ще е със или без плазма (т.е. LDC или LGC модел) - зависи с колко пари си склонна да се разделиш. По-принцип LD модела го водят по-върхов, но пък LGC е по-нов и мааааалко по-икономичен. Мисля, че който и от двата да вземеш - ще си доволна. Успех.
П.П. Между другото с най-висок COP измежду тези е 9LD , така че ако не са ти проблем парите - това е моето предложение. Но аз все пак съм и пристрастен :).
П.П.П. А плазма филтърът представлява една метална мрежа на пътя на въздушния поток, по която минава ток с определени параметри - да убива микроорганизмите един вид. Т.е. би трябвало да има ефект, особено пък за стая с бебе .
ninkata, за 16 кв.м. слагаш 9-ката. LD или LGC - ти си реши. Бих сложил LD.
Определено LD-то 9-ка.Машината е достатъчно мощна и за малко по-големи помещения.Освен това създава много добър комфорт, което е важно щом има бебче в стаята.Освен това е толкова тиха, че почти не се чува когато турбината е на двете най-ниски степени.Филтъра определено пречиства въздуха.Когато работи мирише леко на озон и се чувства свежест.Освен това LD-то е изпитана машина и определено е с по-добри характеристики от LCC и LGC.
Цитат:
Първоначално публикувано от ninkata
Здравейте отново :)
Решихме да вземем климатик. Сега колебанията ни са между:
9-ка (плазма) - 1760лв.
12-ка (плазма) - 1975лв.
12-ка (без плазма) - 1660лв.
Кажете ми, моля ви, какво точно прави този плазмен филтър и струва ли си разликата в цените, която е доста стабилна?
Стаята е спалня за бебчето, 16кв.м., южно изложение, няма външни стени, среден етаж, без изолация, без ПВЦ.
Абе от къде ги извади тези цени, малко завишени ми се виждат, ето ти линк с предлаганите оферти на климатици FUJITSU от сайта на фирма DEKOM.BG, там цените са по-поносими, пък и ако си направиш поръчка от интернет ти дават 5 % отстъпка, лично аз се възползвах от промоцията и си го поръчах. Живея на около 250 км от Пловдив понеже от там ти го пращат, и за доставка ми взеха около 30 лева не си спомням точно, като климатика ми дойде още на следващия ден, въпреки че бях направил заявка за след 2 дни от поръчката. Ако не си от Пловдив обаче ще трябва да си намериш фирма, която ще ти поеме гаранцията при монтажа на климатика.
Това най-вероятно са цени с монтажа.Иначе наистина са завишени с по около 200 лева.
На мен ми се струва, че това са съвсем нормални цени С МОНТАЖ.