Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
ba4_dido,благодаря ти за отговора.javascript:void(0);Че са по-маломощни-да,но при мене фактора"мощност"смятам че е добре.Че са малко по-икономични-супер.javascript:void(0);Ама къкви екстри и "глезотики"имат повече от LCC-то? javascript:void(0);Гледах и LCC и LG каталога-нищо различно...Или аз изпускам нещо...javascript:void(0);
Цитат:
Първоначално публикувано от Gyokov
ipnaid, какво имаш предвид под "проклетата кръстна връзка ме върна назад"?
А по принцип твоето външно тяло как е монтирано?
Оперирах предна кръстна връзка на десен крак, операцията ми струваше около 1700 лв., за това написах че ме върна назад.
Спомням си че в един от по-предните си постове бях споделял снимка с монтажа на вътрешното и външното тяло.
ipnaid, съжалявам за проблема който си имал. Надявам се вече си добре.
Намерих и снимките които си показвал за монтажа.
Колко долу горе е тръбният път между вътрешното и външното тяло и чуват ли се някакви шумове от фреона?
Цитат:
ba4_dido,какъв e проблема с LG-серията?Или просто не е подходяща в случая с keralain?Утре ще ми монтират 09LG и 12LG,така че ако някой знае нещо кофти за тези клими,моля да го сподели сега.Все пак ще се разделя с 3000лв. "грешни пари".Утре ще ми е късно.Благодаря ви предварително.
Няма проблем с LGC,просто старите модели имаха доста по-високи мощности,работеха се дълги години с много малки изменения,работеха безпроблемно,поемаха доста по-големи помещения и затова всички съжаляват че са спрени
не се притеснявайте fujitsu-general не са се излагали досега невярвам и да го направят дори и да има проблем със новите модели ще ги заменят веднага.С lc-то единствения проблем беше шума на отопление, а новите са просто песен вътрешното е по-шумно от външното дано следващия им модел да е икономичен, мощен и с по-як дизайн сигорен съм че и това ще дойде.
Междодругото някой беше казал че Generala го водят за най-добър от 3-мата братя веднага му отговярам защо ми всичко е еднакво само електрониката е по прецизна преди 3-4 години зимата бяхме свързали с баща ми едно фуджитсу и един дженерал абсолютно еднакво при еднакви условия Дженерала по-навреме обескрежяваше и по динамично работеше като цяло и като цяло имат доста по малко повреди ние специално за 15 години имаме 6 повреди а монтажите ни не са малко от колегите повечето предпочитат да работят с genelara но за съжаление не всеки може да ги взема все пак булклима са стеснили кръга не правя реклама просто това са моите наблюдения
Цитат:
не се притеснявайте fujitsu-general не са се излагали досега невярвам и да го направят дори и да има проблем със новите модели ще ги заменят веднага.С lc-то единствения проблем беше шума на отопление, а новите са просто песен вътрешното е по-шумно от външното дано следващия им модел да е икономичен, мощен и с по-як дизайн сигорен съм че и това ще дойде.
Междодругото някой беше казал че Generala го водят за най-добър от 3-мата братя веднага му отговярам защо ми всичко е еднакво само електрониката е по прецизна преди 3-4 години зимата бяхме свързали с баща ми едно фуджитсу и един дженерал абсолютно еднакво при еднакви условия Дженерала по-навреме обескрежяваше и по динамично работеше като цяло и като цяло имат доста по малко повреди ние специално за 15 години имаме 6 повреди а монтажите ни не са малко от колегите повечето предпочитат да работят с genelara но за съжаление не всеки може да ги взема все пак булклима са стеснили кръга не правя реклама просто това са моите наблюдения
Ти май вече си почерпан
Цитат:
Първоначално публикувано от Gyokov
ipnaid, съжалявам за проблема който си имал. Надявам се вече си добре.
Намерих и снимките които си показвал за монтажа.
Колко долу горе е тръбният път между вътрешното и външното тяло и чуват ли се някакви шумове от фреона?
Тръбният път ми отива към 1.60м може и малко повече.
Чува се шум при завиране на фреона, но за кратко време и лично мен това не ме претиснява, има хора които може и да ги дразни, до колкото знам това е нормално за тези климатици. Току що измерих външна температура от 7 градуса, вътре при мен е 22, климатика съм го пуснал да грее на 26 градуса.
Благодаря на съфорумците за това че ме насочиха към тази марка, за сега много съм доволен, идва зимата и тогава ще му проверя истинските възможностти.
Цитат:
Първоначално публикувано от 09LGC
Гледах и LCC и LG каталога-нищо различно...Или аз изпускам нещо...
LGC имат функция ако дълго време отсъстваш да потдържа 10* в помещението.... Дето се вика на упалена пещ едно дърво и трябва! В къщи и без това не пада под 10*....
Харесах си general ash 12 ub конвенционален 1200 лева с монтаж.Струва ли си?Виждам че е с коп около 4 и колко ще ми харчи повече от инверторен на същата фирма за около 1800 лева? И с какъв компресор е?
Цитат:
Харесах си general ash 12 ub конвенционален 1200 лева с монтаж.Струва ли си?Виждам че е с коп около 4 и колко ще ми харчи повече от инверторен на същата фирма за около 1800 лева? И с какъв компресор е?
Струва си.По принцип Fujitsu си произвеждат сами част от компресорите,аза друга част ползват на Toshiba.
Цитат:
Първоначално публикувано от plamen gurov
Харесах си general ash 12 ub конвенционален 1200 лева с монтаж.
Бяха цяло лято на промоция от вносителя 9UB и 12UB, за по 800-900 лв., 1200 малко множко ми се вижда - поразпитай още. Машинката не е лоша но се информирай за характеристиките и преди да я купиш! Копа не е "около 4" а е 3.85, шум(вътрешно тяло) е доста висок 33(най-ниския вентилатор), допустими граници(външна температура) -5 !!! трудно е да се каже "колко повече", иначе като я гледам "на хартия" няма да харчи кой знае колко повече ток - относително е - зависи какво ще затопляш с нея. Но не е зле да поразгледаш характеристиките и начина на работа на инверторните модели. Само един пример давам: 12LGC - 1420+180 монтаж - коп 4.12, шум 21, допустима външна температура -15! Общо взето за това се дават повече парички, както е казал Мечо Пух:"-Колкото повече, толкова повече!". Преглътни още 400лв и си вземи "най-простия инвертор" - аз така направих и се надявам да не съжалявам зимата, че не дадох още 300 за LD серията :Drinks: http://www.bulclima.com/bg/category/15-stenen-tip.html
В Ст.Загора булклима ги дава по толкова.И то на промоция.Това е един от най скъпите градове.
plamen gurov супер моделче лятото беше на промоция можеше тогава да го вземеш но уви :-)
по принцип инверторния модел е доста по икономичен и доста по добре ще работи зимата ако имаш парите вземай инвертора но 1800 лева са много по принцип generala 12lgc е 1480лв без монтаж
Е да ама и монтажа тук е 200лева.
Еееее голяма работа, в Пловдив е 180 - не е болка 20 лева, по-важното е че климатика е доста скъпа техника и не се купува всеки ден - дет се вика един път се слага и тва е! не е тостер за 50 лв да го хвърлиш и да си купиш друг. На кредит ако трябва се пробвай, парите ще си ги избие - не се бой. Сега ти е топличко, ама зимата ще седиш пред него и ще му се молиш да пусне топло - помисли си какви нужди ще имаш и си подбери подходящ модел!