Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
lightman най добре от Булклима Бургас виждал съм монтажите им дори и от вън на тръбите слагат кабелни канали наистина са им испипани монтажите шефа им е голям пич
LGC си променя оборотите на външната перка all Dc e като и 14,18,24 LC и те са така абе щом е all dc значи ги промен
TIMBERLAKE
Извинявай, но не те разбрах. Три седмици LCC или LGC ще ми свърщат работа. А и 07LGC не успях да намеря във Варна. В Булклима, Вулкан 2002 и др. имат само стария вариант са седмица - LC.
Можеш ли да ми препоръчаш фирма за Варна.
Мерси
Обърнете внимание на Австралийския каталог стр.16 и надолу - МИНИМАЛЕН ТРЪБЕН ПЪТ - 3 метра.
dgenov бъркаш кардинално начина на работа на режима ЕКО а той е - намаляване на пиковия ампераж със 30 % .. тука ключовата дума е "пиковия" - т.е машината ще има МАКСИМАЛНО топлоотдаване занижено с около 30% приблизително( на базата на ампеража) .. но това по никакъв начин не влияе на работата на климатика на по ниски мощности т.е. ако в момента имаш нужда от по малко от 70% от максималната мощност на климатика ( 95% от случаите) и да натискаш бутона ЕКО нищо в работата на климатика няма да се промени - пробвай го .
MOLQ pomagaite!
(Izvinete me za latinskite bukvi, no v momenta ne mi raboti kirilicata).
Sled zna4itelno tyrsene se sprqx na tri modela ot razli4ni marki i ne znam koi da izbera. 1-fujitsu ASYB 12LD, 2- Mitsubishi MSZ-FD35, 3- Toshiba RAS 13 SAVP-E. Blazni me Mitsubishi-to zaradi I- see snzora, no puk mu e po-nisi4ko toplootdavaneto. Toshibata ima maksimalna otdavana mo6tnost pri otoplenie 6,9 kw, no nominalnata i e po- niska ot tazi na 12LD. Ako pyk nqkoi se seti za druga marka i model za takiva pari i xarakteristiki da kaje.
Pome6tenieto e 25 m2 pri viso4ina 2,5 m. Dobra izolaciq i dograma.
И трите ще ти свършат работа
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
dgenov бъркаш кардинално начина на работа на режима ЕКО а той е - намаляване на пиковия ампераж със 30 % .. тука ключовата дума е "пиковия" - т.е машината ще има МАКСИМАЛНО топлоотдаване занижено с около 30% приблизително( на базата на ампеража) .. но това по никакъв начин не влияе на работата на климатика на по ниски мощности т.е. ако в момента имаш нужда от по малко от 70% от максималната мощност на климатика ( 95% от случаите) и да натискаш бутона ЕКО нищо в работата на климатика няма да се промени - пробвай го .
Точно така пише в упътването "работи със 70% от мощноста". Прав си за харченето колко е не пише - некоректно беше да го сравнявам с 9_ка - сори. Не може да няма тая функция пък чак никакъв смисъл/полза?
dgenov, никой не плюе LGC модела - така ще е занапред. И други марки ми се струва, че ще последват примера, в Япония вече се случва.
За по-икономичен - дали? Мен ми се струва, че ако LCC работи на такава мощност като LGC, потреблението ще е същото. По-високата номинална консумация на LCC идва от по-високата му номинална мощност, не от друго. Сам каза, че компресора е същия ;)
А с по-малък външен топлообменник не мислиш ли, че компресора ще трябва да вкара малко повече усилия - тази топлина не идва отникъде.
Интересно би било да се сравнят графиките на зависимостта на отдаваната мощност от температурата при двата модела, но не намирам такива.
Mark_1
и 3- 7LC и 3- 9LGC ще ти свършат работа а ти фирмата вече си я намерил досега не съм чул Булклима където и да било да се излагат 7-ците като цяло са по добри и на по добра цена с малкия недостатък че малко повече шумят а за икономия и двата мисля че ще ти горят почти еднакво с много малко разлики в полза на 9-ката
Ето ти документация.
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p..._AS007E_02.pdf
и
D1D_AS016E_01.pdf
на същия сайт.
Вътре има цитирани мощностите при различни температури, но и при различни дебити на струята на въздуха. Инересното е че LC серията има значително по-вискоки мощности, но и по-лош КОП(това при по-малък дебит на въздуха).
nako-bako аз съм с 2 ръце за 12LD и като мощости е добър и ще ти върши идеална работа за тази стая и като дизайн и плазма има All Dc и т.н. какво повече ти трябва
митцубишито в някой случаи замръзват доста се оплакаха от това
TIMBERLAKE
Мерси :god
:Drinks:
няма защо айде отивам на монтажи че ме чакат
пък довечера :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Mark_1
Ето ти документация.
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p..._AS007E_02.pdf
и
D1D_AS016E_01.pdf
на същия сайт.
Вътре има цитирани мощностите при различни температури, но и при различни дебити на струята на въздуха. Инересното е че LC серията има значително по-вискоки мощности, но и по-лош КОП(това при по-малък дебит на въздуха).
Благодаря за инфото, но тези файлове ги знаем и те не съдържат нужната ни информация. Сравняването във такива дълбини на двете серии на мен специално не ми е нужно вече. LCC серията в частност 12ката е КУЛТОВ модел 2 години вече - никой не спори, но той си заминава в историята. Наследника LGC с тия им параметри макар да са по-олекотени, също не са за изхвърляне(мое мнение). Да предпочета Панасоника който колегата предложи като единствена конкуренция за същите пари - не бих рискувал + това за мен е свършен факт покупката вече, така че съм малко пристрастен.  :Drinks: и топла зима на всички.
по скоро да е студена за да тестваме LGC-то което не се и съмнявам че ще си работи добре все едно е лято навън :) и да видиме хората които си накопуваха евтини боклуци как до година ще ги сменят