Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Благодаря за мненията - наистина помещението има хубава акустика и не трябва да се пипа: стара сграда, сполучливо направена. Така че за три броя климатици ще трябва да се намерят около 10 000 лв до месец. А за монтажа на вътрешните тела удачно ли е да се монтират на 2 метра височина? Питам за подробности, защото на монтажниците нямам много вяра. Например една фирма за климатици Мидея направиха оферта за същото помещение и искаха 20 000 лв, освен това предупредиха, че зимата външните тела щели да замръзват. Няма що, чудна реклама - не можеш да й устоиш!
С тези машини ASY24 няма да имаш проблеми със замръзване ;) Даже няма и много да шумят. В началото може да ги пускате на HIGH докато обърне въздуха. Аз си мисля че е удачно да се монтират на 2м, така ще засмукват и по-студения въздух и ще го пускат към долната част на помещението след като го подгреят. Ако се монтират много високо ще има проблем (поне аз така си мисля) - ще се получава голяма разлика в температурата долу и тази от заданието понеже долу въздуха ще е студент а горе климатика ще си мисли 4е е стоплил достатъчно. При това и може би няма да има такава способност да изхвърли достатъчно силна струя която да достигне до долната част на помещението или пък успее да я осигури с цената на по-голям дебит и шум от турбините.
Все си мисля, че това помещение е за друг тип климатици, не за домашни сплитове.
А какъв друг вид климатици могат да свършат работа? Наистина не ми е ясно докъде е границата между домашния сплит и другите.
Че и се хвалят с това, като че ли е хубаво...
http://img363.imageshack.us/img363/9...itsulgcut8.jpg
12LC: вътрешно тяло 9 кг, външно 37 кг.
12LG: вътрешно тяло 7,5 кг, външно 32 кг.
Физичните закони да не ядат вафлички...
Цитат:
Първоначално публикувано от saissais
А какъв друг вид климатици могат да свършат работа? Наистина не ми е ясно докъде е границата между домашния сплит и другите.
Разгледай "колонен тип" климатици.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Че и се хвалят с това, като че ли е хубаво...Физичните закони да не ядат вафлички...
Рамера на кутиите е съобразен според чарковете вътре и тези две серии които си дал за пример си имат точно толкова разлика колкото си трябва, не само в кутиите! Започваме да се повтаряме - обсъждано е вече във форума - за разликите между двете серии. Ако имаш нещо ново да кажеш - казвай. Ама такива подмятания - не е честно да злословиш срещу LGC серията неоснователно. Прочети и хубаво документацията, виж и цената и помисли върху това преди да пишеш пак кое/колко и е по-малко и защо!
И аз вече съм собственик на климатик Fujitsu 9LD.
Климатика си има всичките недостатъци за които сте споменали - пропукване на пластмасите на вътрешното тяло и чуването на фреона при спирането на климатика (тръбният път е 2м).
От монтажа не съм очарован - момчетата много бързо работеха, лично аз исках да се монтирана 15-20 сантиметра по в страни, не правиха никакво вакумиране, обясниха ми неща за чистенето на филтрите които са точно обратно описани в ръководството.
Както и да е, няма да ставаме дребнави.
За сега машината се справя добре, но и времето не е още много студено, дано климатика работи добре и когато наистина стане зима.
Цитат:
Първоначално публикувано от Gyokov
И аз вече съм собственик на климатик Fujitsu 9LD.
Климатика си има всичките недостатъци за които сте споменали - пропукване на пластмасите на вътрешното тяло и чуването на фреона при спирането на климатика (тръбният път е 2м).
От монтажа не съм очарован - момчетата много бързо работеха, лично аз исках да се монтирана 15-20 сантиметра по в страни, не правиха никакво вакумиране, обясниха ми неща за чистенето на филтрите които са точно обратно описани в ръководството.
Както и да е, няма да ставаме дребнави.
За сега машината се справя добре, но и времето не е още много студено, дано климатика работи добре и когато наистина стане зима.
Това е много скъп и хубав климатик! Не става дума за дребнавост, ти просто си плащаш (не малко!) и се очаква монтажниците да си свършат работата както трябва! А калпавия монтаж може да осере и най-добрия климатик! Вакумирането е много важно.
Цитат:
Първоначално публикувано от ba4_dido
Това е много скъп и хубав климатик! Не става дума за дребнавост, ти просто си плащаш (не малко!) и се очаква монтажниците да си свършат работата както трябва! А калпавия монтаж може да осере и най-добрия климатик! Вакумирането е много важно.
Как го хвърли в размисъл горкия човечец, още не се е нарадвал на хубавия климатик и му развали настроението. Обясни моля с две думи колко е било важно в неговия случай и какво може да се е осрало и как да разбере дали е осрано? Питам защото и на мен ми е любопитно, в моя случай тръбния път е под един метър - закачиха една джага със стрелкички и пуснаха да цъка - показа ми по стрелките че нещо си станало еди колко си и след не повече от 5 минути разкачиха маркучите и казаха - готово. Наистина ли е готово? как да разбере обикновения потребител? Пък и вече монтиран климатика какъв избор имаме? може ли да се вакумира още един път?
П.С. намерих че има отделна тема за вакумирането http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37125.0.html
Значи вече си се просветил.
Здравейте ! Има ли някой идея колко е минималната консумация на 7-цата от този модел ASYA07LC или съответно другият им модел ...! Благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
Здравейте ! Има ли някой идея колко е минималната консумация на 7-цата от този модел ASYA07LC или съответно другият им модел ...! Благодаря!
Най-малката консумация възможна я дават 0.25кВ - но това е в "лабораторни" условия! На практика е съвсем друго, погледни линка има таблички и колкото и странно да е на -15* има най-малка входна мощност 1.33кВ отдава 2.57кВ - това мисля че е като е избузен на макс. А на +15 му е 1.59кВ но отдаваната е 4.38кВ. Не се стряскай просто имай в предвид че на рекламните листовки се пише НОМИНАЛни стойности измерени при определени условия. Този ако харчи толкова, смятай си сам при "другите" как ще изглежда таблицата. "китайчетата" се въздържат от побликуване на такива таблици защото ще им се смеят хората.
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p..._AS007E_02.pdf
Към коя фирма в Пловдив да се обърна за консултация и купуване на Фуджицо?
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
Най-малката консумация възможна я дават 0.25кВ - но това е в "лабораторни" условия! На практика е съвсем друго, погледни линка има таблички и колкото и странно да е на -15* има най-малка входна мощност 1.33кВ отдава 2.57кВ - това мисля че е като е избузен на макс. А на +15 му е 1.59кВ но отдаваната е 4.38кВ. Не се стряскай просто имай в предвид че на рекламните листовки се пише НОМИНАЛни стойности измерени при определени условия. Този ако харчи толкова, смятай си сам при "другите" как ще изглежда таблицата. "китайчетата" се въздържат от побликуване на такива таблици защото ще им се смеят хората.
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p..._AS007E_02.pdf
Тези таблици са за максималните обороти на компресора и това са максималните отоплителни и охладителни мощности.Те се получават при първоначалното пускане на климатика в студена/при отопление/ или топла стая/при охлаждане/.Тези максималните мощности продължават 15-20 минути.След това оборотите спадат ,консумираната мощност спада доста,СОР се покачва доста и климатика само поддържа зададената температура.За реално консумираната ел енергия можеш да прочетеш в темата "Колко ми харчи климатика - Real Time"
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35354.0.html