Здравейте,
Имам един въпрос :)
Имам един хол от 70м2 и 3 спални по 13-15 м2.
Специалистите на форума, какво ще ми препоръчате? :081:
Преглед за печат
Здравейте,
Имам един въпрос :)
Имам един хол от 70м2 и 3 спални по 13-15 м2.
Специалистите на форума, какво ще ми препоръчате? :081:
Ena направи си труда и прочети темата, след това със сигурност ще знаеш какво да вземеш.
1. Въпроса ти не е за тази тема.Цитат:
Първоначално публикувано от ena
2. Съветите във форума са безплатни, и за да не се повтаря едно и също на всеки поотделно - прочети малко преди да питаш - питано е вече!
3. Все пак да не останеш с лошо впечатление от съфорумците( :RTFM: един младеж заяви че заради мое изказване нямал да посещава повече форума и затова имам да връщам един вид), ще обясня за N_ти път как се смята:
-измери пак с ролетката по XYZ
-сложи(средно) по 70Вата на кубичен метър
-след като си определиш по този начин нужната мощност - си търсиш климатик според финансовите ти възможности
-не са толкова много марките/моделите между които ще избираш(съдейки по жилището ти) - препоръчвам Дайкин/Митсубиши/Генерал-Фужитсо
За спалните е ясно - около 3кВ- който модел от горе изброените марки да вземеш, няма да згрешиш.
За хола обаче работата става дебела - към 13кВ. Най-добре го измери пак - опиши помещението максимално точно и помоли пак за съвет - че наистина ти е нужен специалист.
При такива големи помещения като 70 кв.м. не мисля, че върви формулата за 70 W/m3. 13 кВ ще е прекалено според мен.
На 12LDто пукат ли му пластмасите като LC?
Да!Цитат:
Първоначално публикувано от Fujifen
LC/LD са добри машини но според мен не са за спалня в никакъв случай с това шуртене на фреон и пращене на пласмаси
Шума от фреона изчезва почти напълно при тръбен път над 4м., а пукането на пластмасите не толкова натрапчиво. Освен това го има само при пускане и спиране на климатика.
и при размразяване ,което зимата е на около час
здравейте!купих си климатик фуджитсу с вътрешно тяло-RSA09LGC,и външно-ROR09LGC.БИХ ИСкал вашето мнение за изборът ми.благодаря ви предварително
Не е ли Fuji? ;) Иначе изборът е добър, зависи за каква стая.
Да! Ще добавя само, че пукането на пластмасата е най осезаемо в режим на размразяване, което пък при -10 гр. става на всеки 40 мин., без значение дали има или няма скреж по питата на външното тяло :)Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
Сигурно се шегуваш! Май нещо се обърка с Мидея?Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Jackas, Има отправено предизвикателство към теб, че не познаваш програмата за разкрежаване на собствения си климатик. Можеш ли да я обясниш, така както е написана в документацията. Ако за твоя модел не можеш да намериш информация, за някой друг модел на Fujitsu.
ba4_dido
Точно с Мидеа се обърках :))
valen1
Имам вкъщи 3 бр Фуджитцу - 09LC, 12LD, 14LC наблудавам ги и знам как работят. Машините топлят/охлаждат.............не създават грижи. Иначе, документации съм събрал колкото искаш. Преглеждал съм ги и чесно казано не ме интересуват щом всичко е наред.....не е моя работа!