Re:Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
За тези машини стандартен тръбен път е 5 метра, минималния 3 метра.Та, извода е, колкото по-дълъг, толкова по-добре, поради паразитните шумове на фреона при къс тръбен път.На парапета на балкона може да имаш вибрации, какъв е парапета - тухла, бетон, метал.
Железобетон е. По принцип е доста солиден, но и аз имам леки притеснения ако случайно се получи резонанс... но едва ли.
Благодаря за бързата намеса!
Точно при железобетона може да се получи резонанс, поради монолитната конструкция и ако уцелят някоя арматура.Не е лошо, когато го монтират, да го оставят да поработи и да изчакат да видят, дали няма шумове и брум по парапета.Тогава може и едни тампони да сложат, за да погасяват вибрациите към парапета.
Настоявай да ти сложат тампони с прекъснат болт още при монтажа.Инак по-добре е да са на място позволяващо лесен достъп до външните тела.
Аз като новобранец с първи климатик се зачетох за принципа на работа, и пише че в режим отопление климатика взима топло отвън и го вкарва вътре. Любопитно ми е откъде точно "отвън" взима топлото- външното тяло, външния въздух или ......?
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
Аз като новобранец с първи климатик се зачетох за принципа на работа, и пише че в режим отопление климатика взима топло отвън и го вкарва вътре. Любопитно ми е откъде точно "отвън" взима топлото- външното тяло, външния въздух или ......?
Външното тяло взима топлото от външния въздух и го вкарва вътре. Принципа е по сложен но това е най простото обяснение.
Цитат:
А малко по-сложно (но пак просто) може да се обясни така: когато климатика работи в отопление, топлообменника на външното тяло е с температура по-ниска от температурата на околния въздух. Така, циркулирайки вънпния въздух през външното тяло отдава топлото във него (понеже въздуха е по-топъл от температурата на външния топлообменник). И независимо, че навън може да е -10, то пак външния въздух се явява по-топъл и може да се вземе топлинната енергия от него.
Благодаря за отговорите. Сега вече разбрах основната идея. А аз си мислех че просто компресора повишава налягането на фреона, той става топъл и по тръбите топлото е вече вътре. Значи ако се изравнят температурата на външния топлообменник и външния въздух, КОПа става 0. А каква е приблизително тази гранична температура. Май много взех да питам.
Цитат:
Благодаря за отговорите. Сега вече разбрах основната идея. А аз си мислех че просто компресора повишава налягането на фреона, той става топъл и по тръбите топлото е вече вътре. Значи ако се изравнят температурата на външния топлообменник и външния въздух, КОПа става 0. А каква е приблизително тази гранична температура. Май много взех да питам.
Зависи от климатика. Има серии от 1-2 години които запазват КОП до -15 и им агарантират работа до -25 градуса.
ето едни модели, http://varmepumpe.no/images/stories/...ticlecn-pb.pdf на които ако е вярно даеното в таблицата при -25 гардуса КОП 2.95 за 12-ка, КОПА трябва да е близък до 1-ца едва някъде около -40 градуса...
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
на които ако е вярно даеното в таблицата при -25 гардуса КОП 2.95 за 12-ка,
На тази таблица са дадени максималната отдавана мощност при различни външни температури, а не КОП.
А при -25°С копа ще е около 1.5.
Re:Техническа информация за, General Fujitsu и Fuji Electric
здравейте имам молба докато се чудех какъв климатик да си вземем и се рових във форума някъде попаднах на инструкция за експлоатация на български за Fujitsu asya12lgc а сега не мога да я открия ако някой я е срещнал да ме упъти къде е че в нашата книжка няма български а само руски от който разбирам доло горе нищо благодаря предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от steprenka
здравейте имам молба докато се чудех какъв климатик да си вземем и се рових във форума някъде попаднах на инструкция за експлоатация на български за Fujitsu asya12lgc а сега не мога да я открия ако някой я е срещнал да ме упъти къде е че в нашата книжка няма български а само руски от който разбирам доло горе нищо благодаря предварително
Заповядайте: Позиция 18.
http://v-clima.com/download_manual.php
12LGC с капилярка ли е, и има ли филтър- дехидратор?
Цитат:
12LGC с капилярка ли е, и има ли филтър- дехидратор?
С EEV е, но няма филтър.
А има ли инверторен модел на Fujitsu с филтър?