Re:Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
Цитат:
Първоначално публикувано от Bivola
Значи малко пояснение - температурата в стаята достигна 20 градуса и при зададени макс на охлаждане 30 град(!!!) турбината НЕ спира.
И с пояснението пак не се изясни ,колко градуса е било в стаята,на колко си го настроил,какво се е получило,та турбината не спира.При все,че е рано за охлаждане,но щом ти е мерак.
Май ми се поясни, какво си се опитвал да правиш-само че на охлаждане макс. не е 30°,а 16°-не бъркай с отоплението-тук стойностите са наобратно. :)
Здравей,
Турбината не спира, както в режим отопление, така и при охлаждане-следи си температурата. При достигане на зададената Т* турбината си намаля скоростта само, ако fan=auto, (ако го има зададено в софтуера) angel
Цитат:
Първоначално публикувано от м.петров
Здравей,
Турбината не спира, както в режим отопление, така и при охлаждане-следи си температурата. При достигане на зададената Т* турбината си намаля скоростта само, ако fan=auto, (ако го има зададено в софтуера) angel
Значи аз нали точно от това се оплаквам,че когато турбината е на AUTO, не намаля оборотите,както го прави на отопление, а от максимални ги сваля на LOW и повеече не ги понижава,дори и при достигане на зададената температура,след като компресора е изключил.За инфо само,степените са AUTO,HIGH,MED,LOW,QUIET и когато достигне зададената температура,ги сваля на много под QUIET.Но това е на отопление.Сега за първи път го вкл. на охл за по-дълго и за се чудя дали е нормално или...
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
И с пояснението пак не се изясни ,колко градуса е било в стаята,на колко си го настроил,какво се е получило,та турбината не спира.При все,че е рано за охлаждане,но щом ти е мерак.
Май ми се поясни, какво си се опитвал да правиш-само че на охлаждане макс. не е 30°,а 16°-не бъркай с отоплението-тук стойностите са наобратно. :)
Температура в стаята 20 градуса,щеше да свали и още,но вече не се издържаше и затова ударно ги вдигнах на 30 град,защото се предполага,че климатика трябва да "усети",че щом в стаята е 20 градуса,пък са му зададени 30,няма смисъл да охлажда и би трябвало изобщо да включи турбината на най-ниската степен,която е под QUIET и да почне само да го превърта леко,както прави на охлаждане.
И повярвай ми живея в среден южен апартамент,в който дори и сега в момента 22.14ч вечерта е ужасно топло.Зимата е добре :ole,но лятото е страшно. :taz
...изписа ми се писалото :-memnon
Не е дефект, в жегите ще разбереш защо вентилатора бичи на по-високи обороти-за да ти е по-комфортно :yahoo:
Bivola досега не съм виждал климатик на охлаждане да си спира турбината напълно.А ако се питаш защо е така отговора е ,че по този начин изсушава питата на вътрешното тяло и я предпазва от мухъл и най вече от мирис на тиня. :Drinks:
bobovo 12LGC в режим охлаждане и вентилатор auto, след спиране на компресора спира и турбината на вътрешното тяло. Но това е само на auto, при другите степени намалява на low. Поне при мен е така и много ми харесва, защото не се появява неприятна миризма след спиране на компресора.
Bivola, казваш че климатика е работил 2 часа в режим охлаждане и е смъкнал до 20 градуса. Любопитно ми е без вкл. климатик колко градуса е в стаята.
Здравейте, имам един малък и досаден въпрос, но ще ме извините :Drinks:, каква е разликата между 12LG и 12LGC, това не ми стана ясно, прочетох доста за Fujitsu.
Няма разлика, LGC е пълното означение, а някъде го пишат само LG.
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
Bivola, казваш че климатика е работил 2 часа в режим охлаждане и е смъкнал до 20 градуса. Любопитно ми е без вкл. климатик колко градуса е в стаята.
Иво,
точни градуси не мога да ти кажа,защото се прибрах от работа и в спалнята беше станало като в сауна и затова пуснах климатика.Не вярвам реално да е било повече от 25-6 градуса,но на мен ми беше страшно топло.И като му зададох 19 градуса,той си ги направи.След това започна да ми прави впечателние,че турбината не изключва и извадих мултицета(който е с темп. сонда и показва доста точно) и с него премерих 20 градуса на входа на климатика.След това чак реших рязко да вдигна температурата и да видя,дали ще спре да върти турбината.
Иначе апартамента е като парник,явно заради дограмата и грейне ли слънцето,вътре става много топло,което лятото е проблем.
Аз също имам две южни стаи (Варна), едната още се отоплява до 20 гр. Другата не се обитава и дори в слънчев ден е не повече от 17 гр. Не мога да си представя сега 25-6 гр. Ами август ? Явно ти трябват мнооого дебели щори.
Цитат:
Първоначално публикувано от IVO-1977
Аз също имам две южни стаи (Варна), едната още се отоплява до 20 гр. Другата не се обитава и дори в слънчев ден е не повече от 17 гр. Не мога да си представя сега 25-6 гр. Ами август ? Явно ти трябват мнооого дебели щори.
Братле,най-вероятно грешката ми е там,че дограмата я поръчах с Ка стъкло.Но нямах представа каква е ситуацията,докато не заживях там.Реално се нанесох миналата пролет,вече съм тука около година и малко и още с влизането се почна с ремонта и не знаех,че е толкова топло.Това лято ще видя как ще бъде с климатик без щори и за следващото ще го мислиме с жената(шията)
Eто едно сравнение между ASYB09LDC
http://www.scanoffice.fi/uploads/images/vtt/08098_2.gif
и митсубиши MSZ-FD35VA на което попаднах и спада на отдаването при минусови температури.
http://www.scanoffice.fi/uploads/images/vtt/08820_2.gif
разбира се митсубишито е на по висока цена.
малко инфо :Drinks:
http://www.bulclima.com/uploads/file...g_a5_new_1.pdf
p.s Нека и други колеги добавят информация и видео....