Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Fujitsu 9-ка или 12-ка?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Оразмеряване

deian При -10 градуса,7-та, колко топлина отделя 3киловата или 1 киловат?Бъдете коректни,не го заблуждаваите човека.По добре за да му е топло да си пали кюмбето , комфорта е несравним.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2005

pier_67 , FujitsuASYA07LC или 09LC при -10гр запазват 56% от номиналната си отоплителна мощност а при -15 гр 43%. Ако има мъгла и има често размразяване процентите спадат още малко. Ако ще поддържаш 25_26 гр в стаята вземи Fujitsu ASYA09LC.

4. Тук е от
    Jan 2008

но въпроса е заслужава ли си за 20 дена през отоплителния сезон да жертвам 5 месеца

5. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от pier_67
    заради 20 дни през зимния период с температури под -10 заслужава ли си голямо презапасяване.при отоплителен сезон от 6 месеца означава че 5 месеца ще работи като конвенциален и 1 месец като инвертор.заслужава ли си?
    Аз смятам, че е точно обратното. 5 месеца ще работи като инвертор, понеже ще си достига температурите и ще си намаля мощността (или понякога спира), а 1 месец ще работи нон-стоп защото няма да може да смогне.

@rsvr мен не ме интересува колко комфортно се чувстват хората при 50 или 150 вата. Интересува ме чисто научната страна на нещата т.е. вложена енергия=>свършена работа. Плюс това КОП-а на климите го дават само за определен режим, при определени условия (моя е 4,30/4,31). Аз искам да го знам при повече състояния. Например стайна 21*, изходяща 25*, моментна консумация 215 вата при външна -5 гр примерно. Точно тази част ме интересува.

6. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Minkoff
    ... Например стайна 21*, изходяща 25*, моментна консумация 215 вата при външна -5 гр примерно. Точно тази част ме интересува.
    този режим не ми изглежда да е работен, може да е достигнал зададена температура и да е "изключил", тъй като е инвертор той не спира напълно, а продължава да лъха лекичко топло.

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

pier_67
    Има и трети вариянт(като моя). Слагаш климатик, но оставяш печката в стаята(заредена). Като спре тока или падне t* под -15, драсваш клечката и се наслаждаваш на живота.

8.  

9. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Слагаш климатик, но оставяш печката в стаята(заредена). Като спре тока или падне t* под -15, драсваш клечката и се наслаждаваш на живота.
    Достоен край на темата.

10. Тук е от
    Jan 2008

АМИ ЗАЩО ДА ДАВАМ 1500 ЛВ.ЩОМ ЩЕ ПАЛЯ КЮМБЕ ИЛИ ПЪК ЩЕ СТУДУВАМ НА 22 ГР.ЗА 1500 ЛВ. ЩЕ СЕ ТОПЛЯ С ВЪГЛИЩА ПОНЕ 6 ГОД.

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

АМИ ЗАЩО ДА ДАВАМ 1500 ЛВ.ЩОМ ЩЕ ПАЛЯ КЮМБЕ ИЛИ ПЪК ЩЕ СТУДУВАМ НА 22 ГР.ЗА 1500 ЛВ. ЩЕ СЕ ТОПЛЯ С ВЪГЛИЩА ПОНЕ 6 ГОД.
    Защото ще ти се наложи да го палиш 2-3 пъти през годината и със сигурност няма да мръзнеш....няма угодия ей!

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Ало,Африка,какво е това студуване на 22 гр Заради такива кюмюрджии не мога да проветрявам зимата-целия квартал е опушен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
    От valen1 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 879
    Последно: 01-02-24, 07:13
  2. Избор на климатик , FUJITSU AWYZ14LB/AOYZ14LB VS FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC VS DAIKIN FTXS42K
    От schwepsi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 07-04-14, 08:27
  3. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  4. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе