deian При -10 градуса,7-та, колко топлина отделя 3киловата или 1 киловат?Бъдете коректни,не го заблуждаваите човека.По добре за да му е топло да си пали кюмбето , комфорта е несравним.
deian При -10 градуса,7-та, колко топлина отделя 3киловата или 1 киловат?Бъдете коректни,не го заблуждаваите човека.По добре за да му е топло да си пали кюмбето , комфорта е несравним.
pier_67 , FujitsuASYA07LC или 09LC при -10гр запазват 56% от номиналната си отоплителна мощност а при -15 гр 43%. Ако има мъгла и има често размразяване процентите спадат още малко. Ако ще поддържаш 25_26 гр в стаята вземи Fujitsu ASYA09LC.
но въпроса е заслужава ли си за 20 дена през отоплителния сезон да жертвам 5 месеца
Аз смятам, че е точно обратното. 5 месеца ще работи като инвертор, понеже ще си достига температурите и ще си намаля мощността (или понякога спира), а 1 месец ще работи нон-стоп защото няма да може да смогне.Първоначално публикувано от pier_67
@rsvr мен не ме интересува колко комфортно се чувстват хората при 50 или 150 вата. Интересува ме чисто научната страна на нещата т.е. вложена енергия=>свършена работа. Плюс това КОП-а на климите го дават само за определен режим, при определени условия (моя е 4,30/4,31). Аз искам да го знам при повече състояния. Например стайна 21*, изходяща 25*, моментна консумация 215 вата при външна -5 гр примерно. Точно тази част ме интересува.
този режим не ми изглежда да е работен, може да е достигнал зададена температура и да е "изключил", тъй като е инвертор той не спира напълно, а продължава да лъха лекичко топло.Първоначално публикувано от Minkoff
pier_67
Има и трети вариянт(като моя). Слагаш климатик, но оставяш печката в стаята(заредена). Като спре тока или падне t* под -15, драсваш клечката и се наслаждаваш на живота.
АМИ ЗАЩО ДА ДАВАМ 1500 ЛВ.ЩОМ ЩЕ ПАЛЯ КЮМБЕ ИЛИ ПЪК ЩЕ СТУДУВАМ НА 22 ГР.ЗА 1500 ЛВ. ЩЕ СЕ ТОПЛЯ С ВЪГЛИЩА ПОНЕ 6 ГОД.
Защото ще ти се наложи да го палиш 2-3 пъти през годината и със сигурност няма да мръзнеш....няма угодия ей!Първоначално публикувано от pier_67
Ало,Африка,какво е това студуване на 22 гр Заради такива кюмюрджии не мога да проветрявам зимата-целия квартал е опушен.Първоначално публикувано от pier_67