Здравейте,
Собственик съм на Nocria 14-ка от няколко месеца и мога да споделя впечатления от поведението на климатика през изминалите студени дни.
Машината отоплява стая 90 куб.м. 35кв.м. с изолация и се справя чудесно, работи на температурата, която му е зададена (между 21 и 24 гр). Преди известно време когато температурите бяха -15, -20 гр. не съм спирал климатика въобще и си работеше безпроблемно. При по-нормални температури - около нула или до -5,-6 го спирам през ноща.
Нямам възможност да засека консумацията на електричество, но плащам нормални сметки, даже бих казал добри, имайки предвид останалите уреди в къщи и изениците от EVN, по което съдя, че е достатъчно икономичен.
Вътрешното тяло работи тихо, което е много важно за мен, не пречи с работата си, въпреки че винаги държа вентилатора на Auto. За шум от външното тяло въобще не става дума, не съм чул нищо.
Полезна функция е самопочистването на филтрите на всеки 150 часа (или 200ч - по избор). Наскоро, след около 5месеца работа му чистих кутиите в които се събира праха, беше се събрало доста, а по самите филтри нямаше прах, освен малко по края.
В упътването пише функцията COIL DRY да се пуска достатъчно често, но аз не се сещам да го правя. Дали е важно да се пуска и колко често да го правя?
Единственото което не ми харесва е, че при минусови температури навън (и малко над нулата) много често се включва функцията defrost, което е дразнещо, тогава климатика спира за около 5 мин, а след това вдига малко оборотите за да навакса. Но мисля че това е нормално, нали?
Препоръчвам горещо Fuji RJZ-14LB.
Благодаря за вниманието.