Re:Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?
Не знам на МИДЕИТЕ ти какви са отворите на мрежата, но моите са доста ситни, и задържат и по-ситния прах.Специално на ТОШКО и ДЖЕНЕРАЛА са много ситни.Тази година чистих вътре ТОШКО след 2 години работа и турбината си беше чиста.ДЖЕНЕРАЛА не съм го разглобявал и чистил, защото работи с по-нисък интензитет, но неговата турбина също е чиста.Филтрите ги смуча на 2 седмици обикновено и нямам впечатление да пропускат праха.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Не знам на МИДЕИТЕ ти какви са отворите на мрежата, но моите са доста ситни, и задържат и по-ситния прах.Специално на ТОШКО и ДЖЕНЕРАЛА са много ситни.Тази година чистих вътре ТОШКО след 2 години работа и турбината си беше чиста.ДЖЕНЕРАЛА не съм го разглобявал и чистил, защото работи с по-нисък интензитет, но неговата турбина също е чиста.Филтрите ги смуча на 2 седмици обикновено и нямам впечатление да пропускат праха.
на всеки 10 дни до 14 дни и понякога(но много рядко чакам 20 дни) е най добре да се чистят
Има филтри, и филтри. На високия клас клими са много ситни и опънати. На ниския клас отворите са доста по-големи и пропускат прахоляк.
И за мен, най удачно е праховите филтри ,на всеки две седмици да се почистят,а плазмените касети -два пъти в годината,като не се пуши.Вярно,че не е задължително,но нали ние и наще близки дишаме този въздух,който въртят климите.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
И за мен, най удачно е праховите филтри ,на всеки две седмици да се почистят,а плазмените касети -два пъти в годината,като не се пуши.Вярно,че не е задължително,но нали ние и наще близки дишаме този въздух,който въртят климите.
Плазмения филтър се чисти като започне да ти "намига" в зелено "окото" на климатика.Тогава е времето.
Имам 1 важен въпрос -
климатика как трябва да е включен директно в контакта или първо в раклонител с защита?
Един колега днес ми каза ,че неговия климатик като е имало токов удар е спрял да работи и като са дошли сервизните техници са му казали ,че е от токовия удар и се е отразило на климатика му ,защото е бил включен директно в контакта
Как е правилно да бъде включен директно в контакта или в разклонител с защита?
Сестра ми, много се вживяваш. Това е просто един електроуред. Третирай го, като всички останали... :Drinks:
Измих въздушните филтри под душа само със студена вода грешно ли е без препарат и гъба?
Сега както са на капки може ли да ги поставя и да ги оставя на Heat 22 градуса и вентилатора на Ауто?
като дигнах капака ,за да сваля филтрите има прах под него да нормално е това сега ще го забърша с кърпа гъба отвътре
Вода им стига, остави ги да изсъхнат навън, не ги слагай мокри.И стига го мисли, всичко правиш правилно. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Вода им стига, остави ги да изсъхнат навън, не ги слагай мокри.И стига го мисли, всичко правиш правилно. :Drinks:
Останаха капки(не бяха изсъхнали) да ти кажа,но пуснах климатика на HEat 25градуса auto гледам за сега всичко е нормално . . .
Цитат:
Първоначално публикувано от sestra06
Останаха капки(не бяха изсъхнали) да ти кажа,но пуснах климатика на HEat 25градуса auto гледам за сега всичко е нормално . . .
Само гледай да не го Уручасаш от грижи.Като гледам как се шашкаш и колко си педантична,не дай си боже му стане нещо не знам как ще го преживееш. :Drinks:
Цитат:
Стига с тази педантичност, бе жена :)! Я ги поизтръскай малко и пак на място. Малко офтопик, но не мога да се въздържа :). Имах възрастен съсед(лека му пръст), който гледайки как други двама комшии лъскат колите си рече веднъж:" Еееех, дано така обслужвате жените си, както колите си... :))
Извинявам се за офтопика :)
Добре ги чисти че повечето забравят за тази дейност и дори ме питат ама това не е ли ваша работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Добре ги чисти че повечето забравят за тази дейност и дори ме питат ама това не е ли ваша работа.
1-во с прахосмукачката
2-ро с душа с студена вода изтръсквам ги оставям ги малко 2-3мин да изсъхнат и ги поставям леко влажни с няколко капки
По този начин няма проблем нали Велев?
А когато е студено и изключвам климатика докато правя същото няма проблем нали?
п.п.само в началото се притеснявам като го направя няколко пъти и ще се отракам мерси на всички и лека вечер
Цитат:
1-во с прахосмукачката
2-ро с душа с студена вода изтръсквам ги оставям ги малко 2-3мин да изсъхнат и ги поставям леко влажни с няколко капки
По този начин няма проблем нали Велев?
А когато е студено и изключвам климатика докато правя същото няма проблем нали?
п.п.само в началото се притеснявам като го направя няколко пъти и ще се отракам мерси на всички и лека вечер
Сестра ми, всичко това което правиш е ужасна грешка (без почистването на филтрите). Какво искам да кажа, нагласи си една Т* и остави този ел. уред да работи така като може и през две-три седмици почиствай филтрите му.
Това е климатик все пак и той си знае работата без твоя намеса с изключение, когато го почистваш! Радвай му се и го остави да те топли :)