мерси - това е възможна причина... след почистване трябва ли да натискам някакви копчета (щото не намирам такива) или факта че съм го извадил / пъхнал в климатика ще предполага че съм го чистил?Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Преглед за печат
мерси - това е възможна причина... след почистване трябва ли да натискам някакви копчета (щото не намирам такива) или факта че съм го извадил / пъхнал в климатика ще предполага че съм го чистил?Цитат:
По инструкция дават да се изключва от контакта, когато се чисти филтъра, явно тогава нулира брояча.Което пък говори, че като спре тока, пак се нулира и започва от 0 и затова не ти индикира.
Ц. Нищо не предполага.Цитат:
Първоначално публикувано от sunmanbg
Трябва да ресетираш с бутона под капака, отдясно. Малко е маскиран, ама като се загледаш ще го откриеш. Натискаш 1-2-3 скунди докато изцирика лекичко. Както Еди е написал става и с изключване от мрежата.
П.П. След няколко изпирания ми падна графитения слой от филтъра в касетата. Някой да знае колко струва и имат ли го дилърите в наличност?
Трябва да го има, виж му номера в мануала.Да не си го прал с някакви препарати, аз го чистя с прахосмукачката и на 3-4 месеца го плакна само с водица и обикновен сапун.
Само с вода си го приплаквам. Да се отмие събрания прахоляк.
Графита се напука при работата на машината, а не при миенето. Представи си нагоряла стара гума която се лющи. И при плакненето съвсем се отми. Е сега филтърчето си е без токопроводящ слой. Явно няма да се наелектризира мрежичката и няма да събира поляризирани частици. Само ще "пуца" по бабалюгите с озон. Абе ще трябва да се разкарам до Булклима да питам.
Цък. Таймера така не се занулява :) поне при мен. Тествано е.Цитат:
Другите филтри изобщо не си играя да ги суша. Тръсна ги два път и обратно в климатика.
Ако някой иска да си направи дезинфекция на филтрите, достатъчно е да ги потопи в разтвор от белина - 1%
Моя до сега не е мигал, ама аз по-рядко използвам плазмата на ДЖЕНЕРАЛА.
Би ли качил някоя снимка на тоя бутон под прикритие - нещо не мога да го локализирам при мен?Цитат:
Първоначално публикувано от IMonev
Бутона се намира в дястната част на климатика под капака.
Този бутон не беше ли за старт в напълно автоматичен режим с настройка 24гр. :)
добре де - последно този бутон някой натиска ли го и ако е за автоматичен режим тогава как ресетва само таймера за плазмата. тотално се обърках вече :)Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Същия е бутона. Първо ресетва брояча на "плазмата" и после другите функции.
Ако можеш да обясниш като за идиоти как да го ползвам това копче ще ми е много полезно.Цитат:
Първоначално публикувано от IMonev
Какво значи "първо ресетва"... и "после другите..." как това нещо се реализира с едно копче?
Натискам и задържам? Натискам последоваделно x пъти?
Този бутон е сервизния за АУТО режим, не го закачайте.
Мерси еди - и на мен ми звучи да е само за сервизно ползване - иначе едва ли щеше да е направен "трудно забележим" :)Цитат:
Земляк ти сигурен ли си че е само за това? Ако си сигурен - прочети точно под бутончето какво пише in English. Ако не си сигурен - пак прочети там.Надписа го има и с йероглифчета- за познавачи. Не ми се рови из менюала, че не помня къде съм го натирил, но съм почти убеден, че и там ще го пише.Цитат:
sunmanbg бутончето се намира отдясно на капачето на клемореда и прилича на прорез в кутията с удебеление за натискане. Ползвал съм само функцията му за ресет на брояча на airclean-a при работещ климатик. Сервизните му функции не съм ги ползвал. Може би се активират при натискане на бутона в изключено състояние на машината. Ако ти е на лесно упътването прочети и пиши.