Спрял съм се на марката FUJITSU GENERAL обаче незнам какъв да купя 9 или 12 за 20 кв.м.. Стаята е със една външна стена и е санирана 4 см. EPS и PVC дограма . Някакъв съвет какъв да е ще ви бъда много благодарен за поща
Спрял съм се на марката FUJITSU GENERAL обаче незнам какъв да купя 9 или 12 за 20 кв.м.. Стаята е със една външна стена и е санирана 4 см. EPS и PVC дограма . Някакъв съвет какъв да е ще ви бъда много благодарен за поща
... За какво ще го ползваш? За охлаждане, отопление в преходните сезони, отопление цяла зима? Кой модел си харесал? какво е изожението на жилището. В кой град си? Какъв ти е бюджета за машината + монтажа?
Здр ще го ползвам предимно за отопление през цялата зима . Изложението на жилището е западно и се намира в Бургас.Бюджета за машината + монтажа е 1300 лв. .Климатика да е инвертор .
За тези пари забрави за Fujitsu-General, има, но няма да си доволен. Огледай се за това:
Toshiba RAS-137SKV-E3
Колко пари са ми необходими ако искам да закупя Fujitsu-General за 20 кв.м.?
Нали ти казаха вече.Забрави. За 1300 лв си в ниския клас на фуджитсу, който тази година е изключително орязан.За високия стенен клас ти трябват 2000лв с монтаж, но тогава е по-добре да купиш тошиба, защото освен всичко което има фуджитсу, тошибата за 2000лв има и плазма филтър.Първоначално публикувано от 7712
другото което можеш да купиш е мицубиши за 20-22 градуса или това мицубиши за 24-25 градуса.
Тошибата по-горе е добре.Ако иймаш повече пари може да пробваш и мицубиши хеви.
За 20 м2 би могъл да си вземе 9LD според мен, ако толкова държи да е Fujitsu.
Колегата може да е глух и зимата бучащият компресор да него дразни.
Не е задължително.Конкретния пример съм аз с 2 x 12 LD .Едното фуджи-не се чува нищо, и другото дженерал-сложих му гумирани метални шайби и между тях силиконови шайби.На фуджито нищо не съм слагал, няма и да слагам-няма никакъв шум/вибрации.Първоначално публикувано от BLUE1
Какво ме направихте вие 2000 лева егати климатика колко зими ще трябва да минат че да си избие парите .Реално стаята е 18 кв. м. аз ви я закръглих на 20 за да е по лестно .Недържа за марката да е читава машината и дологоре да изкара 5 години . А за Хитачетата какво мислите ?
Не мога да разбера, защо не си купиш тошибата която то предложи MEGA???Първоначално публикувано от 7712
И никой нищо не "те е правил"... има време и за това не бързай.
За 20кв, тошибата посочена от МЕГА ще прави парник зимата.
Прав си няма да бързам ще помисля и тошибата не е зле може и да я взема .
... Така де, като искаш съвет, поне се вслушай какво ти се казва. Има и по-добри машини, но не за тези пари. Всеки сезон си има машини, които са най-доброто за парите си. Мина сезона на Panasonic Е_LKE-3, сега е сезона на Toshiba RAS-SKV-E3. За LDC ще му трябват повече пари ...
Пробвай с този климатик, мисля че няма да сбъркаш :
http://www.**********************/klim...35va-896.html#
И двете машини са хубави но СОР не ли е малко нисък ще могат ли да насмогнат в най стодените зимни дни стаята е детска ?