Re:Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
2 часа са нищо, остави го ден-два да работи.Преди година и нещо, имаше, ако си спомняте един друг потребител, жена май беше.Беше пуснала машината и писа, че след час-два пак и било студено.Посъветвахме я да остави машината да си работи.На другия ден се похвали, че всичко и е наред.Просто го остави да си работи.
... Aко е бил включен един час, както чета колко искаш да качи? Остави да си работи машината, това не е радиатор да го гасиш и пускаш. Той си знае кога да се гаси и кога да работи. Остави го да работи на 24 градуса, ако така ти е комфортно и утре кажи как е?
По принцип съм нов във форума, но следя с интерес темите, дори преди да си взема климатика, вероятно помните как ви "измъчих";-) Та точно по това време, съм изчел тема от над 40 страници с интерес.
Сега в отговор на @mega Просто климатика според мен, не може да се сравнява с недоразумението, което съм имал - IDEKA.
24 градуса ги прави, но настроен на 26 или 28.
Но ще последвам съветите да оставя машината на 24 от самия старт и така, докато не ги достигне.
Ще споделя резултати, когато времето се застуди, че сега вън е 20 градуса.
Веднага се вижда, че наистина имам климатик, сравнено със стария, където за да достигне температура от 21 максимум градуса, му е нужно повече от половин ден!;-)
А и според мен, тези които казват че с Мидея за 20 минути е баня, при току-що включен климати е нереално.
Ти не сравнявай вероятно конвенционална Мидея с твоята машина. Принципа им на работа е много различен, както и помещенията никога не са еднакви. Както ти казахме, пусни си климатика да работи на едни градуси и не го спирай. Няма да икономисаш нищо със спирането. След 24 часа работа кажи как е. Ти сам ще усетиш след един ден работа дали се мъчи машината или не.
Тая работа с температурите не е нормална. Този модел по-принцип е мощен и някаква си стаичка от 14m² за него е нищо. Вчера за проба пуснах моят обикновен модел Midea, външна температура +10°, в стаята +18°, настроен на +30° и максимален вентилатор след един час работа изключи, защото достигна заданието, като 3 пъти си изключва външният вентилатор за да свали налягането в системата.
При теб по звук можеш ли да се ориентираш дали компресорът работи на максимални обороти, а пък ако можеш да замериш консумацията на климатика ще е най-добре. Заскрежаване има ли по топлообменника, климатика при монтажа вакуумиран ли е? При всичко зададено на максимум колко градуса е входящата и колко изходящата температури?
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Тая работа с температурите не е нормална. Този модел по-принцип е мощен и някаква си стаичка от 14m² за него е нищо. Вчера за проба пуснах моят обикновен модел Midea, външна температура +10°, в стаята +18°, настроен на +30° и максимален вентилатор след един час работа изключи, защото достигна заданието, като 3 пъти си изключва външният вентилатор за да свали налягането в системата.
При теб по звук можеш ли да се ориентираш дали компресорът работи на максимални обороти, а пък ако можеш да замериш консумацията на климатика ще е най-добре. Заскрежаване има ли по топлообменника, климатика при монтажа вакуумиран ли е? При всичко зададено на максимум колко градуса е входящата и колко изходящата температури?
Това за входящия ясно как, но за изходящия не знам как да го измеря...
P.S. , настроил си твоята мидя и казваш в помещението е било 30 градуса след един час?!?
Сложи термометъра на клапите, там където излиза въздуха и изчакай ако е стандартен (бавен) да измери.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Сложи термометъра на клапите, там където излиза въздуха и изчакай ако е стандартен (бавен) да измери.
Ок, Сега ще пробвам да направя теста, защото ако нещо не е наред, то трябва да се установи в по-ранен етап, отколкото в големите студове...
Иначе майсторите при монтажа, свързваха някакъв уред на климатика и ги питах какво прави и ми казаха, че изсмукват останалия въздух по тръбите.
Нали разбра, максимално температура и максимално вентилатор и мериш внимателно. Както пита Velen1 машината вакумирана ли е? Че в днешно време вакуум помпата е рядък инструмент.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Нали разбра, максимално температура и максимално вентилатор и мериш внимателно.
Дам, само че след колко време да очаквам резултати, в смисъл в момента климатика не е пуснат, да речем 30 до 60 минути след пускането му на макс ли да замервам?
Малко се извинявам за тъпите въпроси.
Пускаш, даваш максимално температура и вентилатор и след пет минути като влезне в режим започваш да мериш. Разбира се не знам с какво мериш, но мериш, докато спре да качва температурата на термометъра.
При +10° външна температура е напълно нормално за 1 час в стаята да стане +30, ако климатика си е наред.
Затова и се учудвам, че при теб 2 часа се мъчи, като не може да направи повече от 6° разлика от включването си при това климатика ти е преоразмерен за помещението 137 W/m³.
При тези +10 и 30 настроени трябва да вади около и над 6 кв отоплителна мощност, ми се струва.
За моят ако става въпрос вади, защото също е преоразмерен 130 W/m³.