Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...
Ами по принцип, в брошурите го дават, че модела, при -7 запазва номиналната си мощност от+7, което ми е малко съмнително, пък за -15 незнам??? Освен, ако е някакъв тип Зубадан технология, като при Мицубиши/ при -15 запазва номинална мощност от +7/, ама там цената е друга и пак ми е съмнително.
Това на брошурата е LTCN ИКСТРИЙМ серията, няма нищо общо с LTCA, която се продава в България.
LTCN ИКСТРИЙМ не можели да се намери в българия да кажем с поръчка . между другото си ремонтирах Мидеята пак грецовете бяха се развалили
Не, няма го.Това е НОРДИК серията на LTC, не съм виждал някой да я внася.
Може всичко е възможно в Бг от Бг търгашите.Питай, искай, натискай се и все ще се намери някой търгаш който да ти вземе парите за LTCN, а да ти продаде LTCA с обещанието че е "нордик/северната версия" ...
Само си приготви парите и ще те "плъзнат" ...
Re: Коя да бъде машината? Нокрия или ...
чакаме моделите за 2013 вече :) да видим ще сменят ли флагмана :)
Здравейте,
След дълго четене се спрях на AWHZ18LBC Nocria за 39кв стая (2.50м височина), която ще се отоплява само с климатик. Има ли по-добър вариант за отоплението ѝ - AWYZ24LBC или съвсем друга вариант? Апартамента е тухла със сменена дограма със троен стъклопакет, външна и вътрешна изолация. Целта е да се топли добре през зимата.
п.с. стаята е с две външни стени и балкон с два прозореца.
Nocria-та е добър избор, но зависи какъв е бюджета, ако няма ограничение бих предпочел това: Mitsubishi Electric, MSZ-FD50VA - Zubadan.
... а какво се разбира под "да топли добре зимата"? Колко градуса се гонят?
Благодаря за бързият отговор!
Нямам ограничения в бюджета стига да е оправдано. Виждам че ценово се различават с 1000лв. Какво печеля за тези пари? Каква е основната разлика между двата модела? Да топли добре имам предвид 22/23 градуса.
... Ами с две думи Zubadan-a е специално проектиран за работа в тежки зимни условия и ниво над Нокрията.
StackOverflow
Според мен Nocria-та е по-добрия вариант ,но аз щях да взема 14-ката защото разлика в мощността между нея и 18-ката е нищожно малка.Без проблем ще топли /охлажда/ в тези 39м2 с изолация и PVC дограма.
И аз съм за Nocria-та. Миналата година бях с 14-ката и никакви проблеми цяла зима, топли страхотно добре. Всички знаем какви бяха температурите миналата година. Не усетих климатика да се товари през студените нощи. Те го дават да е за стая с 30-40 кв.м. стаята ми е 24 кв.м.
- - - Обновено - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
бори
Към притежателите на Нокрия 14 : - ако може някой да сподели колко ток им изразходва този модел .
Миналата година в най-големите студове платих 60-70лв. отгоре на обикновенита ми сметка за ток. Тази година последните 2 месеца по 30 лв.
докладваха ми че прави един номер нокрията :
спира да духа топло. трябва да се изключи после включи, тогава, чисти филтрите и почвала да си работи нормално.
инструктирах да гледат за светещи диоди - но не светело нищо.
на някой случвало ли се е това? аз лично нямам наблюдения, но ми казаха че е правила няколко пъти така.
Сега спрях моята нокриа, но не почна да чисти филтрите. Отворих да ги видя в какво състояние са, наистина бяха доста мръсни сега ги измих, ама се чудя дали наистина не ги чисти, защото четките с които ги чисти бяха в идеално състояние т.е чисти бяха. Виждал съм я как чисти и когато понякога ги измивах четките бяха пълни с прах, но сега са чисти, чудна работа. Възможно ли е да съм спрял чистенето на филтрите (ако изобщо може да се спре)? Мога ли ръчно да пусна чистене на филтрите т.е. да не почва само след определен период?