Tова май, е единственият им минус!Първоначално публикувано от justify
![]()
Tова май, е единственият им минус!Първоначално публикувано от justify
![]()
То цената нека си е висока, качеството струва пари, ама поне да ги има.![]()
Тъй като останах объркан от всички тези тука, а и това, че всеки дърпа към своята любима марка имам един такъв въпрос. Ако си представим, че има два климатика без да уточняваме марките, на който на единия минимума му на отопление е 0.9КВ, а на другия 1.6КВ, то кой от тях би бил по-икономичен поставени в едни и същи условия на помещението, в което са монтирани.
Икономичността ти зависи от топлозагубите и КОП-а на машината.Различните машини имат различен КОП на минимум.Пък икономията за мен чак толкова не е от значение, по-важен е комфорта.
Точно-на първо място е комфорта,да не се усеща,че машината работи,останалото е на заден план.Но разбира се този комфорт,е следствие на някакви показатели и не е случаен.Първоначално публикувано от edi1
![]()
Няма да има голяма разлика в икономичността, да не кажа почти никаква.Ако имаш 2000лв да ти кажем да купиш 10-ка тошиба дайсекай 6.Като нямаш едно мицубиши GE35VA, шарп 12GHR или едно фуджи 12 LDC.Първоначално публикувано от kangkang
Благодаря за мненията. Май ще трябва да се ориентирвам към ME GE35VA, нищо че има висок минимум, за разлика от моделите на Фуджи, които имат по-нисък.
Бих казл,че тука удари греда,ама не те знам какво за теб е Висок ''ЦОП''Първоначално публикувано от Kasap
Sanyo EX28U - минимум 0.1 kW топло/студоотдаване. COP 6.15 / EER 6.15.
Шах и мат.
Само да не се намери някой да каже, че COP в минимума бил 2... ми като харчи 50 W в минимума, по-добре да отдава 100W - при други модели само вентилаторът е 40 W, а той както всички знаем НЕ СПИРА при отопление. 40W консумация и 0 топлоотдаване или 50W консумация и 100W топлоотдаване е по-добре?
не бях обръщал внимание - 1.5 минимум има FD25!Първоначално публикувано от d_imige
но си мисля че е по-скоро изключение от правилото![]()
![]()
Като е казал Касапа висок COP не е имал в предвид малко над 5,20 -FD25,като гледам,че едната му машина има усреднен такъв 6,31!(0,1~3,6~7,6)kw. 575w.(50~1,900)w.Първоначално публикувано от d_imige
Момчета, понеже вече имам доста опит и наблюдения върху почти всякакви клими ,смятам че минимум 0.1кв. топло при -0.05кв консумация на които и да е климатик е откровена лъжа.Само да добавя че цитирания модел на Санио EX ... е и между моите фаворити за климатик и не му търся нарочно кусур.