и самсунг го вадят в момента
Дано да го извадят по-голям. Че нещо са задрямали.Първоначално публикувано от climamarket
![]()
те ги вадят към момента не много лоши, но така са оплюти, че възстановяването е много бавно...
"Нордик" на Finlux, че и плазма си има.![]()
и както се казва в рекламата "улучил и сполучил със зора..."
Finlux Инвертор DC- неустоима промоция преди началото на лятото.
икога няма да те остави в голямата жега- охлади летните емоции с Finlux. Супер тих компресор и ефективно охлаждане
Никъде не видях да пише ,че ще ви стопли в големите студове.![]()
![]()
Тока спира той продължаваПървоначално публикувано от bobovo
![]()
![]()
Малко се отплесваме от темата ама да си кажа, че имам наблюдение върху два финлукса 9-ки от най-евтините конвенционалки с нагревателя. Работят в големи помещения и никога не изключват. В най-големите студове -25-27 градуса нямаха грам лед в тавата или някакви висулки. Но и не успяваха да стоплят де
Отделно вътрешните им тела изглеждат като разковани щайги. Но нагревателя си е нагревател
още една рекламна брошурка. ще ми се да грабна една такава машина за следващата зима па да видим.
http://fujitsu-bulgaria.com/sites/de...ORDIC-2011.pdf
... 150 вата нагревател, включен постоянно под 0 градуса излиза много евтино за три месеца работа.
и аз едно време бях на това мнение, но вече не съм...
ако искаш да правиш иконимии от ел.енергия по добре мини на светодиодно осветление, но си сложи нагревател в тавата, че да си спиш спокойно...
желателно е естествено ако уреда не се ползва нагревателя да се гаси, което не е упоменато как става точно поне при панасоник...
прекрасно като идея, имам известни притеснения относно надежност поради факта, че това ще работи навън, струва ми се малко оскъпено откъм елементна база (но това е съвсем повърхностна оценка)
и все пак не знам цената и не мога да изчисля възвращаемост, защото 100 ватовите нагреватели, които поставяме ако цял месец температурата е под нулата биха изразходвали 14,4 лева и то ако температурата през целите 24-часа на денонощието е била под нулата
по моя оценка продажната цена на такова изделие ще възлезе минимум на 80 лева без ДДС, което води до възвращаемост на средата на четвъртия отоплителен период
и все пак прветствам всяка подобна разработка, тъй като и нас ни сърби и ние правим подобни работи
http://www.climamarket.bg/wp-content...act-module.pdf
това, което не е описано при нашия модул е, че той е в състояние да "филтрира" някои енергоемки команди като охлаждане на 18,19 и т.н. градуса като ги заменя с удобните за този, който плаща сметката за ток с охлаждане на 24 градуса например, може да се програмира период на изчакване след отварянето на вратата и прозореца и едва тогава да се спре климатика, възможно е с нарочно дистанционно или по кабел да се програмира за няколко денонощия и след това всички команди да са забранени и т.н.
Гледам че разисквате компресорите DA89XAC-20FZ. Имам едно питане ако можете да помогнете да не се затривам излишно. Та имам FUJITSU AOY12LSAC което е с прецакан компресор( и е модел 2003-2004г). мисля, също имам и два компресора излишни за сега. Единия е DA89XAC-20FZ3 и HITACHI ASC092CD-A8JK. С кой от двата да пробвам да ли ще стане работата. И ще има ли смисъл от това движение.