..... хмммм от друга страна Уруру Сарара на Дайкин се произвеждат в Япония обаче.
..... хмммм от друга страна Уруру Сарара на Дайкин се произвеждат в Япония обаче.
В това сме на едно мнение . . . . . . освен ако всички не се окажат лъжциПървоначално публикувано от loszetas
Моля, някой да ми поясни ако може този модел от коя година е и къде е произведен, благодаря Ви - Fujitsu AS-E40R
+ още малко инфо...
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 4.4) 13700 BTU (3000 ~ 15000)
Консумирана електроенергия: 1070 W (125 ~ 1260)
COP: 3.74 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.0 kW (0.9 ~ 6.9) 17000 BTU (3000 ~ 23600)
Консумирана електроенергия: 1260 W (100 ~ 1980)
COP: 3.97 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.0 kW 17000 BTU
Консумирана електроенергия: 1750 W
COP (средна стойност): 3.86
APF: 4.7 (коефициент на енергийна ефективност за всички режими)
И от мен малко инфо. Направих си труда да отида до булклима и направих малко снимков материал, който ще кача съвсем скоро. Има Фуджитсу произведено в Япония. Снимал съм дори частите на външното тяло, като на всяка си пише - Made in Japan. Снимал съм изпарителя, вентилатора и надписа на самото външно тяло. И на трите пише едно и също
И аз имам един - лично подписан от император Хирохито.
Не случайно те питахме за реколтата...
Само да вметна, защото и аз бях там и снимах. Това там са мостри. Понеже съм дилър на Булклима до сега японска машина не съм взел, няма и да взема, защото няма! По-горе съм писал и не само аз за това къде се правят машините! Хайде да приключим тази тема и да престанем да се заблуждаваме!Първоначално публикувано от loszetas
Точно заради тези неща имам проблем с клиентите! Как там били японски а при нас китайски. Ами как, нали от тях пазаруваме, според вас как става така? И аз имам мостри на Панаосник и пише, че са японски и какво от това?
Мега, нищо не разбираш, така че си трай! Човека има снимки! Обзалагам се че на тях пише Кавазаки/Нагазаки/Квото.Първоначално публикувано от Mega
... Има да, и аз имам същите снимки. Някой дали различава мострата? А лепенката дали е отделно а?
А тази тема дали някой я е чел: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,54129.0.html
Mega, без да се обиждаш но аз вярвам на очите си, ето и снимките
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331896260[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331896331[/time]_________________________________________________
Не се обиждам, имах за малко Toyota, спирачните системи бяха Bosch. Това прави ли я немска. Аз казах каквото имам да казвам, купи си климатик и после снимай пак. Позволи ми да знам, това правя цял ден а колко Nocriа съм сложил може да питаш там, където си снимал! Питай кой дилър продава най-много Нокрия. Не каза коя машина си снимал. Това което си снимал ми прилича на хидробокса на термопомпата въздух-вода.
Не обърнах внимание кой е модела, но ми направи впечатление че на абсолютна всяка част от въпросния климатик си пише Made in Japan. Дори на кондензаторите по платката и т.н Ако имам път натам ще се отбия да видя кой е точно модела и ще пиша.Първоначално публикувано от Mega