Може скоро да разкарам и последната ми мидея няма да я търпя да лапа като за три.
Може скоро да разкарам и последната ми мидея няма да я търпя да лапа като за три.
Колега Велев аз одавна ги раскарах он-оф машините оставих само няколко в офиса и в още едно търговско помещение понеже несе ползва дененошно Замених ги с нордикти в къщи и сам доволен парното остана в историята .
За Януари сметката ми за ток беще 54лв. най голямата ми сметка до сега. Това е с бойлер,пералня,хладилник/фризер,телевизор и климатика. А него го засякох от 03.01.13 до 26.01.13 = 132kw от климатика аз ги смятам грубо по 0.18 ст. =23.76лв
Държа го на 22градуса и ауто вентилатор. Да чукна на дърво много дора машинка.....
Преди 3 дни съседа над мен монтира една Мидея 12ка - развали ми рахатлъка..... като легна и единствено неговия чувам кога се включва и кога пъшла.....
А бе хора, вие фотосинтезирате ли, как живеете не знам. Тия печки, бойлери, перални и хладилници само за декор ли са. На мен лятото тока ми е 50-60лв., нямам бойлер, топлата вода ми е на газ, всички осв. тела са ЛЕД или енергоспестяващи.
За климатика същата работа - 0.75ст на ден. Това са 4кВтч, демек 0.166кВт/ч. Красива работа, ама само в сънищата...
Аз се отоплявам на дърва а сметката ми за декември(към E.ON) е 120 лв, NO COMENT
Както в една друга тема беше писано,сметни тези 166вт ПО копа на климатика и преценете дали с 350-400вт може да се стопли стая от 13 до 17кв както беше писано.И не забравяйте че коп е даден при +7гр а при 0 или-4?Хайде със здраве .
Прав си, и аз разсъждавам като теб инемога да повярвам, голям кефф.
Хладилни/фризера харчи по 4.50лв. на месец... засечен е. Пералнята също е високклас, телевизора и него съм го засичал, че си лапка по 0.80вата без никакви икономични трежими.
Лаптопа колко ли харчи??? Крушки ябълки... тва’ е положението.
Ти какво очакващ за панелна гарсониера 41кв.м двамата с жена ми и детето на2.7г.
Каквото и да си говорим, ако не заложиш пари напред в качествени електроуреди с висок енергиен клас, всеки месец ще те е яд за компромиса който си направил.
Съседа над мен е с един Нипон 16ка за стая като моята 17кв.м и с него иска даси топли целия апартамент 41кв.м....
Оплаква се, че много пари давал за ток. И за това си купи за другата стая от около 13кв.м - Мидея 12 пак конвенционална да бръмчи да харчи но да е 400лв с монтажа. И то какъв монтаж няма да навлизам в подробности.
Затова не ми коментирай подигравателно това което пиша, не съм тук за да лъжа, а за да науча нещо ново и да споделя впечатленията си от моя климатик.
Ако се'повърнеш' малко по в началото ще прочетеш!
Този пост е редактиран от boiski; 30-01-13 в 09:58.
За 23 дни 23лева за 30 дни 30лв и това при температури доста над нормалните за януари.Чолаков даже даваше снимки от аз репортера че ходите на плаж.При температури от -5 нагоре и особенно и с мъгла сметката да не стане по 2,5.И за да не ме разбереш погрешно че се заяждам ще ти кажа че ползвам фуджитсу Нокрия от 5години и съм фен на марката.Дано февруари паднат температурите за по дълго време от 2-3дни и ще видиш съвсем различна сметка .С пожелания за безпроблемна работа ,лек и успешен ден.П.П При тази сметка климатика харчи 240вт а не 166вт.
Този пост е редактиран от krasi_soft; 31-01-13 в 09:01.
Само не мога да разбера хвалиш ли се или се оплакваш? Щото аз на твое място бих се оплаквал. Да не почвам да смятам при едни нормални (за мен) хигиенно-битови навици на тричленно семейство, колко ток ще изгори, само бойлера.
Нека се придържаме към същността на темата, а именно как се държат климатиците, а не стопаните им. Защото аз например съм си наумил да климатизирам и последната стая в апартамента и искрено ме интересуват реалните отзиви на потребителите на актуалните модели на пазара.
boiski
54лв. са си 45лв без ддс, което е 24-26лв изразходена електроенергия, което е 138-140кв. 160 ги сложи. Та въпроса ми е какви са тия уреди от висок клас / най-вече бойлера дето е жив нагревател / дето в съвкупност консумират 10-на киловата на месец.
Гледай да не се усетят.
Хм, точно в бойлера е разковничето.
И в моя апартамент е пълно с високо технологични уреди, но като минават 4 човека по 2 пъти на ден през банята и сметките за ток леко порастват.