Купих го за 1255лв с монтажа на 31.03.12г го монтираха. Вече 10 дни ползване забелязвам че е наистина много икономичен за сега но вън е топло от 8 - 10 градуса нощем работи добре колкото му задам ги прави дори малко отгоре.
Разхода като се включи компресора варира между 150 - 450 вата ако зададената е 22 – 23 градуса. Ако е зададена 25 - 26 градуса разхода е около 600 - 800 вата, а при зададени 30 или е на макс пауър харчи около 1300 вата но незная като я достигне дали пак ще влезе в икономичен режим? Не изчаках да стане 30 градуса ….. когато е в режим изчакване консумира 12 – 13 вата не съм сигурен като го загася дали пада на по малко. Незная какъв е резултата и разхода при режим икономичен?
Вътрешното тяло е тихо но на степен 3 и 4 много силно фучи струята, на 2 е добре но не е за спане а и не е толкова топъл вятъра както на степен 1, на първа степен не се чува нищо все едно е загасен а на метър и половина пред него струята е гореща. Много приятно.Не съм чул никакво пукане и скърцане на пластмасата. Дистанционното ми се струва големичко особено в женски ръце.
Неприятно е когато си върти турбината за да следи температурата в стаята не вдига клапите нагоре и си духа леко по хладно от стайния въздух.
За преливането и звука от фреон - има го въпреки че тръбния ми път е 3 метра но да ви кажа е чува се рядко и само когато е тихо в стаята но е много слабо не мога да го опиша но не е като течаща вода нищо подобно поне при мен, и изобщо не пречи на съня.
Външното тяло, няма какво да кажа всичко е идеално, работи нормално тихо е чува се само вятър от перката, аз съм с дървена дограма и в двете стаи а външното е на една педя от прозореца на детето – както при нея така и в хола не се чува нищо ако се заслушаш може да доловиш само лек вятър понеже е в терасата.
Като цяло съм доволен за сега и мисля че направих правилния избор дано да съм прав, но зимата ще определи дали това е така.
Монтажа ми хареса, поне от това което съм чел в темите за монтаж а аз ги изчетох от край до край и при положение че е включен в цената дори повече от доволен. Вакуумиране 15 мин. и после изчакаха още 15мин. Старателно и с професионализъм, доплатих 15 лв за тампоните, исках да сложат за всеки случай. Фирмата е Климатичен свят в Бургас
Искам да попитам по разбиращите, чел съм за замерване на изходящата температура и понеже не ми я замериха реших аз да пробвам като сложих датчика за външна температура на клапите и при зададени 23 градуса показа 41 градуса на първа степен, и при няколко включвания на компресора повече не се покачи. Нямам представа как се мери и дали това което съм измерил има нещо общо с правилното и какво означава.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334141930[/time]_________________________________________________
Грозната тераса си има своето обяснение, от 2 седмици съме на квартира тук и вън е студено.