Първоначално публикувано от
skromnia Здравейте,виждам че темата е актуална,пък и силно ме вълнува.Изправен съм пред дилема,какъв климатик да сложа.Вече съм се спрял на марка,ще помоля само за съвет,кой от двата да бъде.Малко пояснение;От Шумен съм.Тялото ще бъде монтирано на изток.Стаята която трябва задължително да отоплява/с малко дете сме на 2 год. -спалня /е източно изложение,с една външна изолирана от вътре стена с гипсокартон и вата 5 см.Прозореца е 2.5 кв.м .PVC ,,ТИСЕН,,немска 5 камерна с обикновен стъклопакет.Таванът също е изолиран с вата.13.5 кв.ми около 36 куб.м.Под нас се отоплява стаята на дърва.Желана температура в помещението 22-23 гр. мах.Само вечер за около 40 мин . докато къпем малката може да завишим до 25-26 гр.Марката на климатика е МИТСУБИШИ.Въпросът е дали да е ,,ЕЛЕКТРИК,,GE 25 или ,,ХЕВИ 25J.За първите казват,че повече се продават,защото COP-а им бил голям =4.57,но пък били пълни с електроника.За ,,хеви,,казват че били ,,тежката артилерия,,на МИТСУБИШИ,,.Оборудвали самолети,кораби и т.н.Очаквам предложения.Благодаря предварително.Разлика в цената е около 100 лв.В полза на хевито.То е по-скъпо.