Fujitsu ASYG-14LE - мнения и препоръки
Здравейте,
Ползвах услугите на консултант, който беше любезен, дойде на място, огледа помещението и предложи този модел Fujitsu ASYG-14LE. Причината да пиша тук, е че не намирам никъде из форума писано за него. Да не би да e лош модел?
Ще го използвам предимно за отопление през зимния сезон, охлаждането му е бонус за лятото.
Стая 32 кв. м, стандартна височина, южно изложение последен етаж, отгоре има таван (където ще бъде монтиран климатика)- необитаем зимата е около 5 градуса температурата при външна -5, външна изолация стиропор, тухла, PVC дограма 32 ММ дебелина стъклопакет, Ka стъкло, профил Шуко.
Моля да споделите мнение за ситуацията.
Отговор: Fujitsu ASYG-14LE - мнения и препоръки
Няма информация защото рядко се купува масово се монтират 12LEC монтирал съм 14LEC едва няколко бройки и нямам оплакване така че не се притеснявай за това че няма писано.
Притеснявайте се.Климатика тежи 35 килограма външното тяло и 8 вътрешно тяло- по малко от която и да е от моите 12-ки фуджицу в подписа ми и е по -слаб в режим отопление. Добре е да отворите на https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
В 32 квадрата при 2.6 височина = 83.2 кубика .5 киловата в мощност / 83.2 кубика =60 вата на кубичен метър.Според мен това "ще стига" за отопление при слънчево време през през деня, но не при облачно/нощно време и външна температура под +3 градуса.
Иначе на 100% за вас важи казаното от мен в пост #2581 и gnf на потребителя toshkofil .
За по-точен отговор, постарайте се над въпросите.:wink:
Life така и така ще даваш 2000 лв. вземи събери още 400-500 лв. и си сложи това да ти е мирна главата:
Климатик FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA
Иначе и аз съм го монтирал този модел FUJITSU 14LE и нямам оплаквания от клиенти,но при нас си е по-топъл климата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Life така и така ще даваш 2000 лв. вземи събери още 400-500 лв. и си сложи това да ти е мирна главата:
Иначе и аз съм го монтирал този модел FUJITSU 14LE и нямам оплаквания от клиенти,но при нас си е по-топъл климата.
+1.....
- - - Обновено - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
+1.....
Ок, а относно монтажа? Обстоятелствата не позволяват монтаж на фасадата, защото е нова, в центъра е и няма как да си позволя своеволия. Долу има паркинг за автомобилите ни и зимата ще бъде сериозен проблем с конденза (леда).
Монтажа на таван, който е необитаем - 120 кв. метра с височина до 3.50 метра дали ще бъде проблем? Т.е. "да не му стига въздух"? Все пак тавана си е доста голям - цяла плоча е и е празен.
Намерих само една единствена тема в БГ нета и тя е стара - от 2010г. НаправиСам.bg • Виж темата - монтаж на климатик в нишата под покрива(гълъбарника)??????? Там има противоречиви мнения.
Какво е вашето?
Също така според http://klimatici.biz/product/682/kli...asyg-14le.html "Препоръчителен обем в режим охлаждане/отопление - 115/105 куб.м."
83.2 куб. м. според мен попада доста под препоръчителният обем в режим охлаждане. Дори да е на макс - би трябвало да се справи.
ЛАЙФ,за да ти е топло смятатай 80-100 вата на кубик и то на НОМИНАЛ.БРЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙ много лъжат тези от ВИМАКС.ако повярваш на писаното от тях,ще ти изпопадат пломбите от студ.
Много интересно защо ли официалният вносител тогава го предлага за 115 м3 за отопление? Ей такива разбирачи, като тоя най ги обичам, може да смятаме и по 150 вата на кубик ако е за някой по-гламав. > Стенно-таванни NOCRIA | Климатици FUJITSU - Официален Сайт
нерде ямбол,нерде стамбул.............къде е нокрията,къде е другия...........................те и FTYN35,го дават за 20-30 кв.м.,ама карай
Грешен линк, сори > Стенни инверторни | Климатици FUJITSU - Официален Сайт, тъкмо се чудех защо на едното е 115, а другото 105 м3 :)
линка не е проблем,а това че дават 5киловата за 100 кубика.............както каза колегата-ще стигат,ма като е топло.
Според мен и обикновената 14-ка няма да има никакъв проблем в 85 м3 помещение
ще има.ще работи на макс в студа,ще се товари ,ще харчи и ще еТАТРЛЪ-БАХАРЛЪ.
Добре де, каква температура според вас би поддържал, ако приемем, че ще работи денонощно? Навън ако е минус 10 примерно?
Относно монтажа си пуснах друга тема в https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%BD%D0%B0.html
човече ............ти май вече си решил да го вземеш.разбери 60 ВАТА НА КУБИК НЕ СТИГАТ ДА ТИ Е ТОПЛО.колегата ДЖЪСТИ ти каза-ЩЕ СТУДУВАШ.трябва ти машина около 6 киловата отдавана мощност и то на номинал,за да ти е топло и да не се мъчи хайванчето.вземай нокрията и си свиркай.