Страница 173 от 221 ПърваПърва ... 123163171172173174175183 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,581 до 2,595 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Отговор: Избор на климатик - само за охлаждане

Имам един климатик за който ми е съдействал колегата Сашо, всички други съм си търсил и купувал сам. Това за връзките и стоките за "наши хора" са смешки. Почти всеки ден минавам покрай витрината на една известна фирма и повечето изложени машини си заслужават парите. Винаги съм подчертавал в съветите си, че ако търсещият е от Пловдив или околността шанса да си намери хубава машина е голям. Преди време на ЛС се свърза една жена от форума и ме помоли да и помогна при избора на климатик, рядко се навивам на подобни неща, но в случая се отзовах, избрахме два климатика и ги монтираха в близко до Пловдив село. Няколко месеца след изтичането на гаранцията единият климатик умря, а беше ден преди Коледа. Жената ми се обади и аз я посъветвах все пак да отиде във фирмата и да говори с управителя. Климатика и беше сменен още същият ден.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Това, че в Пловдив може и да има някой, който да достави запазени и заслужаващи си "изхвърлени" клими за определени клиенти не прави това правило. За останалата част на България (а дори и в Пловдив) за обикновени клиенти "без връзки", шансът да попаднат на "изхвърлени гробници" е много голям. Дори и самият модел да е хубав, той може да е изчерпал живота си, да не е проверен и обслужен от търговеца. Просто превръщате частен случай в правило.
    Според мен е по-коректно препоръките ви да звучат така - "Ако сте от Пловдив или близо до там и се познавате с лицето С*шо може да проучите възможността за климатик втора употреба."
    VanDan,нaпълно си прав човеко.

Няколко месеца след изтичането на гаранцията единият климатик умря, а беше ден преди Коледа. Жената ми се обади и аз я посъветвах все пак да отиде във фирмата и да говори с управителя. Климатика и беше сменен още същият ден.
    Блу1 кажи коя е тази фирма която сменя климатиците извън гаранционо ако не е тайна.(може и на лични)

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    VanDan,нaпълно си прав човеко.

Блу1 кажи коя е тази фирма която сменя климатиците извън гаранционо ако не е тайна.(може и на лични)
    Това че и е го сменил не означава, че е безплатно - т.е човека си е продал още един климатик.... докато не е изтървал клиента, защото аз лично в подобна ситуация едва ли ще повторя с друг пак втора ръка, че и от същата фирма...

А ако се окаже безплатно, то и аз искам да знам коя е тази фирма която сменя цял климатик извън гаранция за собствена сметка?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Колкото и да е странно за някой фирмата е НТТ-3 и го смениха напълно безплатно.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Колкото и да е странно за някой фирмата е НТТ-3 и го смениха напълно безплатно.
    Похвално! Макар и нищо да не ми говори като име, дано има повече фирми с такова "мислене" - определено бих я предпочел пред други....
    Дано само не се окаже, че има нещо което премълчаваш...

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Избор на климатик

Здравейте на всички.Бих желал помощ при избор на климатик нов или втора употреба за хол 35 квадрата,източно изложение, пвц дограма с нормален стъклопакет- 5квадрата,2.60 м височина.Студен климат-град Видин.Бюджет 1500 лв.Видях едно Fuji RS-14 UC за 1200 лв- дали става?Благодаря предварително.

8.  

9. Тук е от
    May 2012

Отговор: Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Здравейте. едно бързо въпростче : Fuji Electric RSG-09LEC ili Fuji Electric RSA-09LKC

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

LEC

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Избор на климатик

моето скромно мнение,че за видин ,90 куб.м.и 1500лв. нищо качествено не можеш да купиш-говоря за нов.

12. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Здравейте! Изчетох цялата тема и ви моля за компетентен съвет при избора на климатик измежду:

1.Hitachi RAS/RAC 18SX8 - cop 6,13, 20db , ок.2300лв Климатик HITACHI Ras/Rac-18SX8#
    2.M Heavy SRK/SRC 20ZJH-S - cop 5,56 , 21db ,ок.1750лв Климатик MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S#
    3.Toshiba RAS-10 PKVP-E - cop 5,36 , 27db , ок.2250лв Климатик TOSHIBA Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai 5#
    или
    Toshiba RAS-10 SKVP2-E - cop 5,10 , 27db , ок. 1950лв Климатик TOSHIBA Ras 10 SKVP2-E Super Daiseikai6#
    4.Fuji(tsu).....09LT(C) - cop 4,74 , 21db , ок.1800лв Климатик FUJITSU ASYG-09LT#

Стаята е спалня със северно изложение,малък размер -10м2(26м3),започващ ремонт с поставяне на външна изолация + нова алу дограма 5-камерна с троен стъклопакет,2 външни стени,трети етаж,тухла,гр.Видин,без други ел.уреди,с гардероб заемащ една цяла стена по дължина...
    Желателна температура през зимата +18/20гр при външна достигаща до - 20гр.
    Приоритети при избора:икономичност + тих нощен режим
    Изисквания:йонизатор,плавно стартиране на вентилатора,наличие на тих нощен режим при отопление/охлаждане.

1.На хартия,Хитачито няма конкуренция при този малък размер на спалнята,но така ли е и в действителност и наистина ли е перфектен?Не мога да намеря никакви отзиви от потребители..
    2.Мицуто е с 500лв по-ниска цена и само положителни отзиви,недостатък е само липсата на плазма и (олд скуул дистанционно)...
    3.Ценовата разлика между двете Тошиби е 300лв,оправдана ли е?На хартия са по-шумни,осезаемо ли е?Но не са ли твърде големи(непрактични) за този размер стая?Ако стаята се преоразмерява с тях и те отпадат като подходящ вариант,има ли изобщо смисъл да поглеждам към Фуджито или то не е от калибъра на Хитачито и Мицуто при по-ниските зимни температури във Видин?
    4.Недостатък на Фуджито е доста по-ниския КОП..

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Отговор: Хол 23 кв. м.

Искам да попитам запознатите - при смяна на мотор на вътрешното тяло налага ли събъране на фреона, прекъсване на тръбния път и съответно вакумиране или се сменя без някоя от тези манипулации?
    Благодаря предварително.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Хитачито изглежда много слабо за цената си Имай в предвид, че отдаваните мощности на отопление са при +7 градуса външна температура, а ти искаш да се отопляваш при -20градуса. При -15 дали ще му остава 1kw мощост дали няма - божа работа.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Хол 23 кв. м.

Още не е заработил тоя Панасоник и почнаха ремонти. Не можаха ли да сложат ново вътрешно тяло направо. Аз бих им го върнал целия!

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Станислав за 10 квадрата стая/спалня която е около 26 кубични метра(ако е правилно измерено) по-силен климатик от Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai не е необходим.Ще се паднат по 123 вата на кубичен метър в номинал, което е напълно достатъчно дори за поддържане на 26 градуса в спалнята при -20 градуса навън...

18. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Станиславе, ако искаш висок клас климатик ти предлагам това Климатик TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3
    отговаря на всички твои изисквания, все пак е Японски, а и като цена е най-добре. Моделът на Хеви ZJX-S доста често има проблем с механизма на прибиране на капака на вътрешното тяло, така че не те съветвам да бъде той.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе