Кой то иска нокрия, ще се насочва към моделите на японския пазар...Там нещата отиват само нагоре...
header.gif
nocria-x_m.jpg
nocria-z_m01.jpg
nocria-s_m01.jpg
Три модификации на Nocria - серия X (най -коравата), серия Z и серия S. За всеки по нещо!
Кой то иска нокрия, ще се насочва към моделите на японския пазар...Там нещата отиват само нагоре...
header.gif
nocria-x_m.jpg
nocria-z_m01.jpg
nocria-s_m01.jpg
Три модификации на Nocria - серия X (най -коравата), серия Z и серия S. За всеки по нещо!
май и не само за нокрии ако искаме - и ниският клас пак на там отива насочването![]()
Тая X-серия определено е "корава".На 28цата вътрешното тяло е 18кг с 1350гр фреон!!!
Има система Dual blaster - освен основната турбина това са два отделни вентилатора, които духат настрани
x-dual_blaster.png
ако говорим за нови машини не съм съгласен .. много ги орязаха почти няма модел с външно над 25 кг ,много ниски мощности .. безплатния обяд приключи някъде около 2010 г при машините на 100 волта .. в момента за 1500 лв купуваш климатик който се развърта до 3.8-4кВ с външно тяло около 20 кг
На 100/200 волта вече само топ моделите си струват. Даже и средния клас издиша, параметрите им са по-зле от 220-волтовите.
последно да слагам LEC-модела или да изчакам LM?
Също така искам да питам дали в помещение от 9м2 освен 9-ка може да сложа 12? Няма ли да е голям? Оказа се , че не мога да намеря 9-ка...
и външните тела с двойно роторен компресор ли са?
за 9 квадрата си за машинка на 100 волта ,някоя 22ка .. ще и ползваш ефективно ниския минимум тия дето ги гледаш ще изключват постоянно дори и под нулата ..
ето една прекрасна за парите си машинка :
http://www.varnaklima.com/index.php?...&product_id=92
По добре 25цата външното е с 6 кг повече вътршното с 3 кг http://ctlg.panasonic.co.jp/sanyo/pr.../SAP-ZK22X.pdf под 200 лв е разликата в цената .
точно за това и аз избрах 25 навремето ,вече 5 години ми служи безпроблемно .. но и 22 ще свърши работа за 9 квадрата
това за новите японски клими не го знаех - не съм следил новите модели : мерси за разяснението!
значи всичко е при александерс вечетрябва да пратя една схема на апартамента ... и да приключа с този форум
![]()
... още го няма новия модел, а ми казаха на 20-ти....
и какво...мислите, че няма да си струва...
Фуджитсу е,не е Мидея .. ще върши работа стига да го оразмериш правилно ..