Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 53

Някакви отзиви за новата серия на General и конкретно за ASHG12LE?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008

Някакви отзиви за новата серия на General и конкретно за ASHG12LE?

Привет!

Запланувал съм до края на месеца да се сдобия с ASHG12LE - http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/ashg12le . Бях се насочил към ASHA12LGC, но вече са налични новите модели от тази година и реших да взема от новите. Та да питам някой вече имал ли е вземане даване с такова животно? Известни ли са някакви груби инженерни фалове и прочее неща, които трябва да се избягват?

По принцип съм се насочил към тази марка и фирма, но ако някой има по-добри предложения в рамките на 1 400лв.(колкото предполагам ще ми излезе този климатик с монтажа) нека сподели. Благодаря!

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Някакви отзиви за новата серия на General и конкретно за ASHG12LE?

Цитат Първоначално публикувано от Fares
    Привет!

Запланувал съм до края на месеца да се сдобия с ASHG12LE - http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/ashg12le . Бях се насочил към ASHA12LGC, но вече са налични новите модели от тази година и реших да взема от новите. Та да питам някой вече имал ли е вземане даване с такова животно? Известни ли са някакви груби инженерни фалове и прочее неща, които трябва да се избягват?

По принцип съм се насочил към тази марка и фирма, но ако някой има по-добри предложения в рамките на 1 400лв.(колкото предполагам ще ми излезе този климатик с монтажа) нека сподели. Благодаря!
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma

4. Тук е от
    May 2008

Ще дойде слаб в режим на отопление. Нужна ми е 12-ка. Тази 9-ка е 3,6КВ, а ASHG12LE - 4КВ.

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Външното на 12-ката с 5 кг. по-леко от 9-ката

6. Тук е от
    May 2008

Еми последен модел. По-изчистен дизайн и т.н. Предполагам...

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Fares
    Ще дойде слаб в режим на отопление. Нужна ми е 12-ка. Тази 9-ка е 3,6КВ, а ASHG12LE - 4КВ.
    Вземи си кажи "мерките" В/Ш/Д, ... бюст/ханш, от къде си???
    (Да не говорим че "твоят" е малък и " моят" и ще го заКОП-а...)

Иначе не те виждам уреден...

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Иде реч за ~45м3 , които трябва да могат да се отопляват безпроблемно(23-24 градуса) при -10 навън. Помещението е тухлен апартамент с ПВЦ и една неизолирана външна стена. Местоположение на бъдещия монтаж - едно село 30-ина км западно от гр.Варна.

Относно шегичката - една мома наскоро ми пожела повече да не расте, така че с това нямам проблеми

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

9LDC
    Аз топля същата кубатура с 9LCC неизолирана стая с 3 външни стени. 25 гр. не са проблеми и при -15 вън. Говоря за къща!

11. Тук е от
    May 2008

Добре де... При положение, че ASHG12LE е с 10% по-мощен при отопление, 24% по-мощен при охлаждане, последен модел е и е с 50лв. по-евтин от ASHB09LD Plasma-та, защо да купувам втория? Доказан ветеран ли е? Новата серия има ли недостатъци? Защото аз клоня към ASHG12LE - 4КВ, а както знаем при -10 тези КВ са едни съвсем други(по-малки) КВ-и. А и 50лв. са си 50лв. При условие, че няма някакво явно предимство за ASHB09LD Plasma не виждам защо да ги давам.

Не ме разбирайте погрешно, не се дразня, просто искам да си купя правилен климатик.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За LE никой не може да ти каже нищо, модела не е презимувал, няма и сервизно да се види какво има вътре.LDC е ветеран, изкарал доста зими без проблеми и при -22 градуса.Максимално отдава 6,1 кв, което говори доста за качествата му.Има и плазмен филтър, който не е за пренебрегване.Освен това сега е на ниска цена - 1245 лева в БУЛКЛИМА, някъде може и за по-малко пари да го има.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Fares, ето сам прецени на кой модел параметрите са по-добри.
    1. LEC
    [img width=752 height=600]http://store.picbg.net/pubpic/9C/91/c2abbaec58c39c91.JPG[/img]

2. LDC
    9LDC 12LDC
    [img width=646 height=600]http://store.picbg.net/pubpic/10/13/5cb5a409b7dd1013.JPG[/img]

Да, Джъсти е прав за серията, поправих се

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От горните гледай само за 9LDC.Другото не е за серията LE която се продава в България, а за LEC която е за ***** и скандинавските страни, Финландия и държави от Северна Европа.
    Ако искаш си купи 12 LE, аз бих си купил за мен 9 ЛД.
    LE има ужким 2 плюса- функция за намаляване шума на вуншното тяло и економи функция.
    LD има плазма.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ако искаш си купи 12 LE, аз бих си купил за мен 9 ЛД.
    +1

LE има ужким 2 плюса- функция за намаляване шума на вуншното тяло и економи функция.
    LD има плазма.
    "Иконъми" функцията при LGC, а предполагам и при LE, като негов наследник е общо взето ала-бала. При положителни t°навън има някакъв минимален(пренебрежим) положителен ефект за намаляване на консумацията, но при отрицателни t° си е даже проблем, когато е вкл. тази функция(поне при мен). Външното тяло се обледява, но на климатика и през ум не му минава да се размрази, щото компресора работи на по-ниско натоварване. Това натоварване на компресора вероятно е компонента, вкл. в алгоритъма за размразяване и когато е малко или няма пикове с определена стойност в определен времеви интервал - цъ, няма размразяване. Абе...недоклатена работа.
    А това намаляване на нивото на шума на външното тяло си е още по-голяма дъвка за клиента от икономи режима. Ако LE е LGC в нова опаковка, то има остра необходимост от тази опция. Ако действително намаляват шума по някакъв начин, но не за сметка на оптималната работа е добре. Пък като ги събереш двете "екстри" - иконъми + обезшумяване става малиии, бегай, мани - супер дзвер

17. Member
    Тук е от
    Mar 2011

От горните гледай само за 9LDC.Другото не за серията LE която се продава в България
    Гледам че учтиво сте спестили някой от "екстрите" на LDC-1. Вътрешното тяло е с подобен дазайн на LCC модел от 2006 морално остарял 2. Пукащите пластмаси странни звуци и т.н които ги има и при LCC

p.s с горното не искам да подценя модела LDC много е добър и с висок COP няма голяма разлика между 12 LE и 09LDC просто този модел е преоразмерен и е по близо до 12 отколкото до 9 на отопление....

18. Тук е от
    May 2008

Добре започвам да се навивам за LD-то. Външното му тяло как е със шума, защото за LGC съм чел на не едно място, че има склонност да става доста шумно? Да си взема ли болт-тампони да го монтират направо с тях? Какъвто и климатик да си сложа ще му направя снимки и т.н. и ще постна във форума за да видите как са се справили монтажниците на Булклима. Освен за задължително вакуумиране трябва ли да внимавам за още неща при монтажа?

Относно дизайна - изобщо не ми пречи. За мен е важно да върши работа, а и вече имам един ASH12UB монтиран на друго място и вътрешното му тяло(което май е същото на вид и при LD) си изглежда съвсем прилично. Климатика се справя чудесно, само дето работи на ON-OFF(конвенционален) и външното му тяло е малко шумно, но на старите не им пречи. Що се отнася до пукащите пластмаси, клокоченето и т.н. доколкото ми е известно са обща болест за марката. Не знам с новата серия как е, но не мога да чакам една година за да проверя. Искам да го сложа до края на месеца и да изпреваря топлата вълна . Засега ме убедихте да е LD9. Както казах когато всичко стане факт ще постна впечатления и снимки.

Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Nippon KFR 14 DC Lux инвертор - някакви отзиви ???
    От Хехо във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 51
    Последно: 17-11-13, 14:12
  2. новата серия APU процесори на AMD
    От maxim7 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 20-03-13, 20:07
  3. помощ: HITACHI RAS35FH6 или FUJITSU-GENERAL ASHG12LE
    От ceko_d във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2
    Последно: 06-12-12, 15:57
  4. Fujitsu General - ASHG12LLCА или ASHG12LE
    От chefobg във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-12, 23:22
  5. Някакви отзиви за това LG?
    От LEGAL във форум LG телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 24-05-11, 00:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе