Здравейте предстои ми купуване на климатик и съм се спрял на този модел. Моля ако някой има преки впечатления от конкретния модел да ги сподели.
Здравейте предстои ми купуване на климатик и съм се спрял на този модел. Моля ако някой има преки впечатления от конкретния модел да ги сподели.
Толкова много има изписано във форума...Просто ти трябва малко време да прочетеш. Ето ти параметрите на модела:
Година: 2011
Работно напрежение: 220 V
Страна произход: China
Хладилен агент: R410A
Работен диапазон: Охлаждане (-10°С ~ 46°С), Отопление (-15°С ~ 24°С)
Охлаждаща мощност: 3.4 kW (0.9 ~ 3.9), 11600 BTU (3070 ~ 13300)
Консумирана електроенергия: 920 W (250 ~ 1140)
EER: 3.70 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 5.3), 13650 BTU (3070 ~ 18089)
Консумирана електроенергия: 990 W (250 ~ 1990)
COP: 4.04 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A
Отоплителна мощност: 3.98 kW, 13584 BTU (при -7°С външна температура)
Стана ми любопитно Отоплителна мощност: 3.98 kW, 13584 BTU (при -7°С външна температура) това при каква консумация ?
Плюят по него сега после ще въздишат що го няма. Така беше и с предишните модели.
Толкова много клиенти на които сме сложили LGC,LKC, LECA един не се оплака ,че му е шумен или че не му работи както трябва /топли,охлажда/.Няма климатик /нов/ според мен в този ценови клас който да е по-добър от LECA.
"Малко" са им шумнички външните тела. Говоря за LGC т.к. беше споменат и той. Имам два - за три години няма дефекти, но единият още като нов си имаше повече вибрации и то в спалнята. Може би късмет, но вече реших проблема за следващата зима за тази стая - един ADAX ще краси стената па нека да ми е зле.
Шумни външни тела, проблем с втулките на турбините, проблем с лагери на мотора (не е тенденциозно, но си го има), понякога пукащи пластмаси, при определен тръбен път, шумове от хладилния агент...
Спрях се на тази марка защото имам 8-9 годишен климатик General, за тия години нито веднъж не е дал дефект, топли и през най студеното време, и то стая 30 кв.м. а климатика е деветка. За пластмасите, не е болка за умиране, не се спи в стаята.
Само, че твоя дженерал, няма нищо общо със сегашните модели...Едно време техниката беше друга.