Първоначално публикувано от
kod
blue1... когато пиша нещо, ако не разбирам достатъчно, отделям необходимото време да се ограмотя.
Прегледал съм внимателно линковете, отделих необходимото време да видя каква е цената на монтаж в Гърция - 80Е, какво включва "базовия" монтаж и дали покрива включваното от подобен монтаж в БГ.
Единствено, не съм си направил труда да сравнявам гаранционните условия на двете места, предполагам, че нямаш съмнения къде са по-прозрачни и в полза на клиента.
Оставам с впечатлението, че ти не си изпълнил съвета, насочен към мен.
Вметката какво и откъде купуват гърците е изключително неподходяща в случая. Разполагаме с точни цифри и цялата необходима информация. Не е необходимо да се уповаваме на митове и легенди кой, какво и откъде купува.
И.. в случая все пак говорим за климатик - от думите ти оставам с впечатление, че си на мнение, че идват от България да си ги купуват? След като според думите на Mega преди това българските фирми са ги купили от централи в Гърция

Отделно, естествено, че поради логистиката себестойността на всичката електроника, произведена в Китай е по-ниска в Гърция, отколкото в България. Това от друга страна най-вероятно се компенсира от 3-те процента по-високо ДДС.
Стоките в Гърция са по-скъпи, защото самите услуги са по-скъпи - към услугите брой и тези на продавача, и тези на наемодателя итн.
Затова е фрапантно, когато видиш цена на стока, която да е по-евтина там, отколкото тук, както в случая с обсъждания климатик...
Дефинирай понятието безмитен гръцки магазин - подобен може да има само на границата с Турция, евентуално може би на тези с Македония и Албания?
Отделно нямам идея - климатиците имат ли някакво мито?
ДДС-то ако не го платиш в Гърция... ще го платиш в другата държава.