Отговор: Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA 2013
От 1 седмица съм с General 12-ka LMCA и въпросът ми е , освен включване и изключване на климатика с TIMER има ли начин за друга настройка (програмиране).
Примерно през определен период от време да се зададе по-ниска температура (да кажем през деня като няма никой), съответно и през нощта...
Няма чак такива екстри.
Като няма никой го спирай.
Бадева да се върти турбината и да трупа прах, няма смисъл в топлото време. Може да ползваш таймера за включване - 30мин. преди да се прибереш да речем. Ако е под нулата, може да го намалиш с 3 гр. примерно.
За през нощта буташ градусите надолу и си ти.
Ако си купиш жично дистанционно управление, което май е на половината от цена от климатика може.
Виж и този пост на ccankov73 може да те осветли повече по въпроса https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post941145
Здравейте,
направиха ми монтаж гръб в гръб на 12LMCA тръбен път не повече от 1.50 м. Има шум от фреон при вкл./изкл. Туко-що се чух с монтажниците, като почнаха да ми говорят как така си работел климатика и с удължаване на тръбния път нищо нямало да се случи!
Въпроса ми е ще се подобри ли работата само с удължаване или да искам, да го монтират по друг начин и какъв е най-удачния?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Vatafow
Здравейте,
направиха ми монтаж гръб в гръб на 12LMCA тръбен път не повече от 1.50 м. Има шум от фреон при вкл./изкл. Туко-що се чух с монтажниците, като почнаха да ми говорят как така си работел климатика и с удължаване на тръбния път нищо нямало да се случи!
Въпроса ми е ще се подобри ли работата само с удължаване или да искам, да го монтират по друг начин и какъв е най-удачния?
Писано е десетки пъти, че на тази машина и трябват минимум 3-4м тръбен път. На майка ми е с 3м и фреон не се чува или е трудно доловимо.
Значи при мен са 3 броя като с най-дългия тръбен път от 4.30метра най малко почти не се чува предполагам, че 5 метра ще се изчисти шума
Някви тънкости по прецедурата които да гледам?
Щото е ясно, че са некъдърни щом са оставили 1.50 м при положение, че минимума е 3 метра, трябва да им се седи на главата!
Ами тя тънкоста е първо да се поинтересуваш във форума...:)
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post815854
Цитат:
ccankov73
Не съм съгласен с теб! Клиента единствено трябва да се поинтересува за машината, която да закупи!
Това не е форум "Направи си сам"/"Монтирай сам".
Подразбира се че щом плащаш за монтаж на фирма, монтажниците би трябвало да си разбират от работата! Ти като отидеш на зъболекар ровиш ли се във форума как аджеба и какви са стъпките за поставяне пломба?
Това е мойто виждане за нещата, важно е да си силен в професията и занаята който практикуваш, а не да разбираш от всичко по-малко и през пръсти...
Все пак благодаря за линка :)
Теоретично и ти би трябвало да не пишеш предходния си пост, но на практика се е оказало, че под новата ти пломба има още останало от кариеса.
Цитат:
bobivg
Теоретично и ти би трябвало да не пишеш предходния си пост, но на практика се е оказало, че под новата ти пломба има още останало от кариеса.
Точно за това говоря! Има още кариес, не добре свършена работа, некадърна, непрофесионална, за която съм си платил! Сам ли да почна да си правя пломбите сега или да давам напътствия как?
Отново ви благодаря за отговорите и съветите!
С пожелание всеки да е професионалист в това с което се занимава :)
Цитат:
Vatafow
Точно за това говоря! Има още кариес, не добре свършена работа, некадърна, непрофесионална, за която съм си платил! Сам ли да почна да си правя пломбите сега или да давам напътствия как?
Отново ви благодаря за отговорите и съветите!
С пожелание всеки да е професионалист в това с което се занимава :)
Ами точно, когато човек не се позаинтересува се прави после двойна работа..Това е като да си оставиш колата на майстора и да не се позаинтересуваш какъв й е проблема,за да не те пусне по пързалката..
Цитат:
dzsa1990
Ами точно, когато човек не се позаинтересува се прави после двойна работа..Това е като да си оставиш колата на майстора и да не се позаинтересуваш какъв й е проблема,за да не те пусне по пързалката..
Ами или не ме разбирате или такова ви е мисленето!
Не искам да разбирам, нито от монтаж на климатици, нито от пломби за зъби, нито от ремонт на коли!
Идеята е не всички да разбират по-малко от всички материи, а да са експерти в една единствена!
Тогава и монтажа на климатика ще ти е експертен и за ремонта на колата няма да са те пуснали по "пързалката" и пломбата на зъбите ще ти е както трябва.
Аз ще си взема своето и ако трябва ще монтират всичко на ново.
Мисля, че всеки ви разбира! Това, което не само вие искате го има, но не на тази територия от света!
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Това с другите територии беше , сега и по другите територии може да получиш същото че и по-лошо само че на тройна цена