Днес премерих точно квадратурата на хола (с трапезарията) и се оказа 43 квадрата (2.55м височина) . Ще ми се да отварям и към малката спалня (12 кв.м.) да грее и там. Дали AWYZ18LB няма да е по-добрия вариант. 14-ката май ще е малка?
Днес премерих точно квадратурата на хола (с трапезарията) и се оказа 43 квадрата (2.55м височина) . Ще ми се да отварям и към малката спалня (12 кв.м.) да грее и там. Дали AWYZ18LB няма да е по-добрия вариант. 14-ката май ще е малка?
Определено е малка пък може да решиш и нещо друго да отвориш.
Да. Към кой модел ще ме насочите. 18-ката? 24-ката? Или друг модел?
За помещение с такива параметри ~110m³, по добрия вариант е две по малки машини. Разбира се, ако има възможност за два монтажа. Но предвид бюджета който сте определили, работата с две машини отива можи би в историята.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 26-02-14 в 21:49.
24 е много истинска машина. Разбибира се, 2 по-малки винаги е по-добре от една голяма.
Няма шанс за монтаж на 2 машини. Единствената външна стена е южна и е широка 1.5 м. Всичко друго е огромни прозорци и вътрешни стени. Бюджета може да го вдигна максимум на 3000-3200 лв., но при положение да мога да грея и спалничката. Или другия вариант е един в хола и един в спалнята, но нали не било хубаво климатик в спалня ?
Един страничен въпрос - вие да не сте девойка от противния пол?
По-голямата част от присъстващите си нямат идея откъде сте го прихваналли това правило и поради това си отопляват спалните с клими. Най-добре поканете някой /който има идея от топлотехника/ на оглед.
слагам 18-ка Нокриа в хола и приключвам въпроса, ако зимата се мъчи да стопля и 12кв.м. спалня, слагам и там един малък клима и край. А и във всички стаи имам конвертори, в краен случай и те може да помагат в най големите студове... Ама не вярвам да се наложи.
18-ка нокрия добре за 43кв и тъй като спомена че имаш доста прозорци надявам се да са качествени.Но за спалнята твърдо препоръчвам постоянно да е затворена,за да не мъчиш машината.
само че за 12 квадрата не съществува машина на 220 волта която да е комфортна .. ( за феновете на Панасоник важи също няма смисъл да коментират )
"само че за 12 квадрата не съществува машина на 220 волта която да е комфортна" - да бе...!Нарича се парно(на ток 220в, газ или друго)И всичко що мрънка - тошиба ,мицубиши, дайкин ,фуджи, втора употреба и т.н. нема думи!Но тук сме на тема климатици .За мен е важно да е тих и да не духа силно.Правилно оразмерен ME или MHI е ЗА спалня.Имам 2 ME в спални и съм доволен.Следващия ми избор за спалня ще е MHI.
P.S.И двата си имат недостатъци но са ТИХИ!