Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 37 от общо 37
Like Tree30Одобрявам

Запитване - General 12 Leca Конденза от външното тяло изглежда мазен..

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2012

Re: Отговор: Запитване - General 12 Leca Конденза от външното тяло изглежда мазен..

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Зебра времето не е 3 минути, а е включено времето по идването с автомобил(амортизации)+бензин(или каквото и да е гориво) + това което е написано в страницата и направено в клипа.Друг въпрос е че при теб не свършили никаква работа, а още повече че за профилактика в рамките на 2 години не следва да се заплаща и 1 стотинка.След тези 2 години могат да искат и 500лв за профилактика/обслужване или каквото им дойде на ум стига да има кой да им ги даде...
    Друг въпрос е че при теб не свършили никаква работа
    Да така е, аз пиша конкретно в моят случай а не принципно.

а още повече че за профилактика в рамките на 2 години не следва да се заплаща и 1 стотинка.
    нямам такава опция, искат си $$ всяка година и така,
    което принципно не е проблем стига да вършат нещо!
    а те хем ти взимат парите за нищо, и хем климатика пак си остава със същият статус все едно никои не е идвал.

и даже нямаш опцията да викнеш някой друг да направи профилактиката..

автомобил(амортизации)+бензин(или каквото и да е гориво)
    да така е, но колко да са те?
    20лв?, 30лв? само за едно идване за транспорт от всеки клиент?
    И така да е, каква полза от това идване щом нищо не правят?
    + те не обикалят за всеки отделен клиент от базата до адрес, после пак обратно от базата до друг адрес а т.н, а с един курс ги карат всички наред и минават през много абонати на куп, като по този начин траспортните разходи са нищожни.

Човека който ми направи профилактиката,
    дойде час и половина преди уговореното време..
    т.е явно и на другите места е процедирал по същият начин:
    преглед с поглед и дай $$ след като е успял да спести цял час и половина.
    А ми каза че е минал през 10 абоната преди мен..
    Ясно ми стана как е минавал и през другите..

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Зебра времето не е 3 минути, а е включено времето по идването с автомобил
    Аз това не го броя.. 3 минути той реално прекара в профилактика с климатика ми след като пристигна на адреса.
    За колко време той ще пристигне до адреса това не ме интересува.
    Аз няма да му плащам за времето преди да пристигне на адреса.
    Като тръгне от базата към моят адрес,
    той може да реши да си обикаля града..
    или да седне някъде да пие кафе...
    или да имал запек и да отишъл по голяма нужда за 20мин по време на пътуването
    или да реши да подремне за 30мин в колата
    или да мине да си свърши и някаква друга бърза работа като покупка от магазин който му е по път
    или да е спукал гума и да се забавил с 30 мин за смяна на гума по време към пътуване към моят адрес,
    как това да го отчета като работа върху климатика ми?

Това не го считам като извършена работа и дейност върху моя климатик..
    защо аз трябва да му плащам за времето до пристигане на адреса?

Пример:
    Тръгва от базата и идва на адреса след 3 часа,
    на адреса извършва профилактика за 5 минути и си тръгва.
    Но реално го е нямало в базата и е бил зает с моят климатик за 3 часа половина.
    Т.е аз трябва да му платя за 3 часа половина профилактика на моя климатик,
    като той реално е прекарал на самият адрес не повече от 5 минути?

Броя само реалното време след пристигането на адреса,
    и времето което е отделил на самият климатик.
    В моят случай това бяха 3 минути.

Той може да е тръгнал към моят адрес сутринта в 8:00,
    и да пристигнал на моя адрес в 17:00 следобед.
    Това значи ли че трябва да му платя за 9 часа профилактика на климатика?

Транспортни разходи и амортизация = Да
    Но времето прекарано извън посещението на адреса,
    няма как да му го броя като извършена дейност върху климатика..
    Този пост е редактиран от zebra9; 04-01-14 в 19:18.
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Запитване - General 12 Leca Конденза от външното тяло изглежда мазен..

@zebra9, приеми факта, че са те прецакали, с достойнство. При следващата ппрофилактика поискай от офиса на търговеца да ти дадат предварително чеклиста, която следва да се попълни при профилактиката. Ако в гаранционната карта пише, че профилактиката е задължителна, длъжни са да имат и чеклиста, преведена от вносителя. Не ти ли дадат, отиваш в КЗП. Нищо друго не можеш да направиш, нито да промениш.
    Успех
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 05-01-14 в 16:52.
    Kasap и tony34al харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @zebra9, приеми факта, че са те прецакали с достойнство. При следващата ппрофилактика поискай от офиса на търговеца да ти дадат предварително чеклиста, която следва да се попълни при профилактиката. Ако в гаранционната карта пише, че профилактиката е задължителна, длъжни са да имат и чеклиста, преведена от вносителя. Не ти ли дадат, отиваш в КЗП. Нищо друго не можеш да направиш, нито да промениш.
    Успех
    Сега погледнах картончето наименовано като "паспорт за текущо обслужване"
    на което са написани и гаранционните условия, което ми дадоха след монтажа на климатика.
    И пише че при отказ от профилактика, при възникнала повреда ще получиш отказ за гаранционно обслужване.
    т.е няма да имаш повече гаранция ако откажете профилактика.

И като гледам това не е обвързано със специфична марка или модел климатик който са ви продали,
    а са общи и задължителни условия на всички климатици който продават с напечатан текст.
    На гърба на същото картонче има оставено празно място където вече ръкописно те ви дописват марката и моделът климатик който са ви продали.

Т.е ако това което казвате е вярно, то със сигурност са в нарушение с тези условия..
    защото едва ли абсолютно всички марки и модели климатици които продават и предлагат имат такава чеклиста, преведена от вносителя за която говорите.

Отделно когато разглеждах техният сайт преди да си закупя климатик от тях,
    пишеше изрично че профилактиката няма задължителен а само препоръчителен характер и не се отразява върху гаранцията му.
    За справка ==> Профилактика на климатици

Цитат Първоначално публикувано от Vimax
    * Годишната профилактика не е задължителна, а силно препоръчителна. Гаранцията на климатика не отпада, дори и да не е направена годишна профилактика.
    А реално сега чета точно обратното в гаранционните условия които са ми дали..
    което явно се отнася за всичките им модели климатици без значение от марка и модел.

На сайта им пише едни правила, а в "паспорт за текущо обслужване" който са ми дали заедно с документа за купуване на климатика след монтажа съвсем други..

@zebra9, приеми факта, че са те прецакали с достойнство.
    Еми.. примам че са ме прецакали,[не знам къде е достойнството в това]
    но май сега също разбирам че съм и брутално излъган

Успех
    Благодаря на теб и на всички за коментарите.
    Този пост е редактиран от zebra9; 05-01-14 в 17:08.
    mirandi одобрява това.

5. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

zebra9, човече, я ги зарадвай тия по случай новата 2014г с една жалба до КЗП. Егаси и мързеливите лъжливи печалбарчета, то бива подигравка, ама най-накрая ще им излезне през носа. Добра дума отваря врата, а лоша затваря десет.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Бях изпуснал една запетайка в пост #32, което промени смисъла на това, кой да го приеме с достойнство. Съжалявам, за което.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

мчи то за тая фирма има много писано,ма....................
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Всички климатици които се ползват в режим охлаждане и отопление почти целогодишно след втората година дори и да нямат видимо натрупал се прах и награждане по турбината е хубаво да се свалят и измият с качествени препарати с водоструйка (поне вътрешните тела) външните може и на място с компресор да се продухат и няма как това да струва по малко от 80-100лв.

1.Предварително звънене по телефона и уговорка кога евентуално няма да сте на работа или ще има някой в къщи или там където е обекта.
    2.Идване не пеша ами с кола която не е на вода. (Недай си боже да сте на 6-10-етаж без асансиор)
    3.Събиране на фреона(през това време се задават хиляди въпроси от страна на клиента).
    4.Сваляне на телата и затапване на тръбния път. (недай си боже да има прецакани кранове)
    5.Носене в автомобила на всичките "катъми" дано са пуснали асансйора
    6.Каране в сервиза разглобяване и измиване обезопасявайки да не попадне вода по всички платки и в тръбите естествено.
    7.На другия ден точка 1-2 и части от т.3 се повтаря.
    8.Качване на всичките такъми.
    9.Подмяна на изолации при нужда.
    10.Монтиране на телата.
    11.Вакумиране през това време ако клиента е нагъл няма да спре да ви досажда :D
    12.Пускане на фреона и евентуално в случай дозареждаме като гледаме да няма спукани тапи или гайки и изобщо пропуск.
    13.Мерим тока и това е горе долу.
    Aleksandars, Kasap и mirandi харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Отговори: 19
    Последно: 12-11-14, 21:20
  2. Дразнещо силно жужене от външното тяло на General ASHG 12 LE
    От chefobg във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 01-06-14, 20:43
  3. General ASHB09LD - Проблем с вентилатора на външното тяло - цена 500 лв. !
    От martinbvbvbv във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 13
    Последно: 11-08-12, 10:08
  4. Fujitsu General ASYA 12 LGC... Нормално ли е да изглежда така ?
    От milenk във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 25-01-11, 14:15
  5. Fujitsu General ASHB12LD - много силно жужене от външното тяло - какво му е?
    От b22b във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 30
    Последно: 14-12-08, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе