Не знам какво имаш предвид.
Аз уж им плащам за точно определена дейност наречена "профилактика" която трябва да извършат.
Не искам от тях да ми боядисват стаята, да ми поливат цветята,
да пазаруват вместо мен, да ми ремонтират бойлера,
или да ми лъскат плочките в банята.
А само това което те самите са казали че ще извършат..
И не съм ги канил!
Те сами се обаждат и идват/самопоканват..
При отказ за профилактика ми заявяват,
че в такъв случай ще ми намалят гаранцията на климатика с една година.
Почистването на решетката на външното тяло е включено в профилактиката им.
И са длъжни да го почистят.
До колкото знам също се отразява и на работата на самия климатик,
не знам за какво е точно тази метална решетка отзад на външното тяло,
но предполагам че е някаква охлаждаща система.
И ако не е почистена се влошава работата на климатика и неговата ефективност.
В моя случай дори не я погледнаха да видят има ли нужда от чистене или не..
Човека-ренген го погледна външното тяло отпред само от 2 метра разстояние за 5 секунди и това беше,
и разбра че нищо ми нямало на външното тяло...
А реално отзад цялата решетка беше запушена и потънала в плътен гъст прах,
образувал топчета който падаха на огромни парцали докато си го чистех сам след тяхната "профилактика.. "
Даже те самите са си качили видео в което е показано
какво им включва профилактиката:
От 2рата част при моята профилактика нямаше нищо такова ..
А се вижда в тяхното собствено видео че уж измерват нещо на външното тяло,
с някакви прибори, след което почистват отзад решетката на външното тяло с нещо подобно на червена лейка...
При мен човека-ренген всичко изчисти и измери с поглед за 5 секунди от 2 метра разстояние...
Даже не носеше с него такава червена или каквато и да е била "лейка",
а беше въоръжен само с флакон меглио и ренгеново зрение..
А 1вата част включваше махане на пластмасата на вътрешното тяло,
пръскане 4-5 пъти с меглио питата, и поставяне на пластмасата която е цялата в черен прах от вътрешната страна обратно... Т.е. след самото пускане събраната прах от вътрешната страна на пластмасата веднага пак ще отиде върху питата която току що е напръскал.
Да не е луд да е чисти? Той взима 40лв само за пръскане 5 пъти с флакона,
не е ставало дума да чисти какъвто и да е било прах ако има след като отвори вътрешното тяло.. а явно само да напръска няколко пъти с пръскалото и да свърши всичко за по-малко от 5 мин. и да се изнесе по най-бързия начин,
като не пропусне да си вземе 40те лева.
Аха А уж казват че на профилактиката правят: http://*********/profilaktika-na-klimatici
Това отнесено към моята профилактика която направиха:Първоначално публикувано от Vimax
Поглед да, преглед доста пресилено звучи.. Пръскане няколко пъти с препарат да.Първоначално публикувано от Vimax
Почистване твърдо не, свали ми капака пълен с прах,
и си го закачи обратно пълен с прах.. след няколко пръскания с меглио върху питата.
Ба.. След моя молба, успях да изкопча само да го погледне с поглед за 5 секунди...Първоначално публикувано от Vimax
Какъв преглед... какво почистване..
Абсурд.. Но е възможно ако приема че има някакви телепатични способности да извършва такива операции с поглед.Първоначално публикувано от Vimax
Твърдо не, аболютно никакво почистване.Първоначално публикувано от Vimax
Както си ги свали и 2та филтъра, така си ги върна обратно.
Нямаше никакво чистене, нито духане, нито даже изтръскване.
Нищо! Пълна 0, нито е докоснал нещо нито е измерил нещо.Първоначално публикувано от Vimax
Никакъв преглед нямаше на дренажната система камо ли почистване...Първоначално публикувано от Vimax
Даже при монтажа и след профилактиката забелязах че дренажният маркуч,
образува голям джоб/вдлъбнатина където се задържа доста голямо количество течност..
при повдигане с ръка се изсипваше огромна струя с течност за 2-3 минути..
След четене насам натам из инет разбрах че това не трябва да е така..
[а аз се чудех лятото защо от време на време ми замирисваше все едно се намирам на 1 метър от някакво блато... точно на застояла вода където има и жаби миришеше]
Та сам си го надигнах малко в този участък с 2 свински опашки свързани заедно за единият от краката на външното тяло,
и сега дренажният маркуч има хубав и плавен лек наклон и не събира повече течности,
и миризмата на застояло блато изчезна веднага..
Не знам как позна, но да от тях е.Колега, да не си си купил климатика от Vimax?