Въпроса ми е - какво толкова оправдава разликата в цената от около 300лв. , ако климатика например се използва основно за отопление ,а SCOP=4.0 и за двата модела.
Въпроса ми е - какво толкова оправдава разликата в цената от около 300лв. , ако климатика например се използва основно за отопление ,а SCOP=4.0 и за двата модела.
А защо трябва нещо да я оправдава - много често цената се определя от марката, а не от качествата.
A качествата се дължат на марката.Обаче COP e различен (минимално все пак) . FUJIто е с номинал на отопление 4кw , a GREEтo с 3,8кw максимум на отопление
... Шумът на вътрешните тела е 21 срещу 28db в полза Фуджито (всичко това на хартия)...
Kozy е с капилярка ние не го препоръчваме за отопление и е до -10 макар че го предлагат до -15.
Sent from my K012
Този пост е редактиран от P.Hristov; 19-10-16 в 10:32.
Единичен кондензатор, дроселиране с капилярки-новото кози е само сянка на предния модел, който беше и с ерв. Който има мерак за Грии за отопление му препоръчвам другите модели, но избора си е негов.
Sent from my K012
Този пост е редактиран от avenger; 20-10-16 в 13:25.
По схемата виждам че най добре работи на 7 градуса![]()
![]()
Ти сериозно ли, или за първи път чуваш, че данните на климатиците се дават при +7С?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Много ясно че при + градуса ще работи най добре![]()
Въпроса е че условията са много променливи, особено около диапазона 0 +7 градуса, на тая схема ти дават някакви идеални условия на работа, свалени в лаборатория...
За това има толкова недоволни клиенти, защото им се показват данните при идеални условия, а после реалните се различават, и хоп недоволен клиент...
Що така тия 60% при -15 силно ме съмняват ,това е показател за топ модел климатик с мощен компресор и масивни топлообменници какъвто тоя модел не е
И мен ме съмняват, ама не искам да ме анатемосат, като неверуещразбиращите у форума
И след като си измерихте ....... знаниятакое е за предпочитане Fuji12LMCA или Gree GWA12MA
Ако по високата цена на 12lmca , не те притеснява вземай него разбирасе !
Или погледни Gree Change
Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk