Пяната се разрушава и е хигроскопична ако не е измазана.
Sent from my K012
Пяната се разрушава и е хигроскопична ако не е измазана.
Sent from my K012
И като поеме влага,това с какво ще попречи на работата на климатика?
Този пост е редактиран от presents; 22-11-16 в 21:52.
Имам три машини, които са захранени с общ кабел и на него меря консумацията, с уред на принципа на ампер клещи. Та въпросът ми е, колко би трябвало да е консумацията при изключени климатици от дистанционното? Оня ден ги спрях, да почистя филтрите и видях, че за трите, показва 90 вата. Дали е нормално, защото ми се вижда множко. Тук някъде бях срещал стойности от порядъка на 3-5 вата, за други марки климатици. А може и уреда нещо да се е*ава.
При мен на Фуджитсу 12 лтса на изключен ми показва 5,00-5,50 вата .Меря го с ватметър от конрад.
Значи не ти работи подгрева на компресора ,който е 30-40 вата. Викни сервиза.
Този пост е редактиран от avenger; 01-12-16 в 11:20.
Може ,ама лятото.
When the outdoor heat exchanger temperature is lower than 5° and the heating operation has
been stopped for 30 minutes, power is applied to the compressor and the compressor is heated.
(By heating the compressor, warm air is quickly discharged when operation is started.)
When operation was started, and when the outdoor temperature rises to temperature 7° or greater, preheating
is ended.
Този пост е редактиран от avenger; 01-12-16 в 11:21.
Това беше питането- имат ли подгрев на компресора. Ако имат, ясно!
Ха ,за мислих се и се сетих че тия 5 вата бяха още докато беше топло.Сега го изключих от дистанционното и видях че варира от 12.00 до 12,9 вата.Така добре ли е?Питам сериозно.Благодаря!
Изключих климатика,зачаках да мине половиния час,ама ми се наложи да излезна ,та се върнах след четири час.Погледнах ватметъра-сочеше 34 вата.Значи всичко е ок и подгрева работи.Благодаря!
Не знам колко подгрява но имах случай с изключен 12LEC при -15 и не тръгва.
Sent from my K012
Нощната тарифа е от 22 до 6 ч. Цените можеш да видиш в сайта на твоя доставчик на ел. енергия.
Ок, само ми е малко трудно да разбера кое от всичките да гледам
Цени | CEZ Bulgaria