Капака на климатика?
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Преглед за печат
Капака на климатика?
Затваря си се.
Мисълта ми е щипките нещо .... при две LT-та дето ги наблюдавам няма такова нещо. Да не си го насилил нещо? Друго не се сещам.
Не е нормално, нещо по механизма ще да е. Викни си тия дето е гаранцията.
Успех!
При спрян климатик отваряш и двата капака после външния го дърпаш на долу ,после хващаш и двата капака като се стараеш да са плътно прелепнали и двата и тогава затваряш от ляво на дясно.
Мисля, че точно така го правя. Доката затварям показалците са ми от задната страна на капака в "ушичките", тоест придържат вътрешната част. А в същото време външния панел го придържам с палците. Плътно прилепнали са двете части.
Пробвах всякак да го затворя - от ляво надясно, от дясно наляво. И при двата случая се чува пукането от щипките, но ефектът накрая е същият.
Няма да го пипам до следващото честене на филтрите, че да не счупя нещо.
Благодаря ви много за мненията.
Какво имаш предвид под "от ляво на дясно"? Иначе модела мисля че няма в средата щипка както при LMCA.
Има трети централен.
Ето я LUCA-та с честите и дълговременни дефрости:
https://s18.postimg.org/w73yh1zc5/luca.jpg
Ще ми е интересно да разберем дали е от реколтата (2016-та). Нека и други хора с LUCA споделят как разскрежават техните ЛУКИ,
Например тази на VelevKlima нито разскрежава като моята през 4 часа, нито прави чак такива дълги дефрости като моята. Неговата е със сериен номер E005683 и е произведена преди около 3 години, според Велев.
Благодаря на отзовалите се.
Ето този "убавец" разскрежава само при нужда, освен в редките случаи, когато е около нулата сутрин и 40 мин. след пускането си, при темп. в стаята 17 градуса и задание 24, почва да догонва, лъха жега на степен 3, и след 40-те минути прави нещо като дефрост за 3-4 минути, ако е малко по-топло отвън, само спира да духа вътре за минутка(без да мига дефрост диода) и пак тръгва...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...93cf1f1b86.jpg
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
И как точно, като от -3гр. температура на топлообменника, разскрежава максимум на 4ч. работа на компресора, а на от -5гр. - 213мин. максимална работа на компресора. Това си е зададено в алгоритъма на машината. При тези условия дефроства по часовник, това, че е натрупал скреж през това време, те кара да мислиш, че винаги е "при нужда". Какво значи "нещо като дефрост"? Или е дефрост или не е, има си индикация за него, средно положение няма.
Sent from my iPhone using Tapatalk
4 часа дефрост е ок. Дали е заскрежен или не също не ме интересува. Искам само да не чакам 17 минути преди да почне пак да духа топло. И то при нула градуса...
При по-ниски температури продължителността същата ли е? Все минсе струва, че тия 16гр., които трябва да достигне топлообменника, в комбинация с вятър, докарват работите до тук.
Sent from my iPhone using Tapatalk