Отговор: Първи впечатления от ASHG12LUCA
Цитат:
Първоначално публикувано от
babati
Навън е -13 градуса. Дефрост тотал около 19 минути (19:39 - 19:58). Питата си беше суха :) Абе да е жив и здрав, читава си е машината :) Добре че си имам домашно червено винце, че да ме топли докато трае дефростът :Drinks:
ето, писал съм миналата зима. Имало е и над 20 минути.
Частно казано - понеже се твърде че са еднакви, а явно не са 09LT и 12LU, при моя дефрост над 5 минути не съм го хващал.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Нека са еднакви, аз винаги бих предпочел Ltc-то.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Е ти пък, много ясно :)
Babati, ако пишеш за климатиците, от които си доволен, ще е много по-сбита темата. :))
Цитат:
Alexi
babati ако пишеш за климатиците от които си доволен ще е много по сбита темата :))
Ти пък ме изкара e*ати хейтъра :) .Само този е. ;)
Цитат:
mkukas
Частно казано - понеже се твърде че са еднакви, а явно не са 09LT и 12LU, при моя дефрост над 5 минути не съм го хващал.
Моя съм го хващал.Може би огромно влияние оказва вятъра. Аз на охлаждане климатик не използвам. Лятото в най-големите жеги съм го пускал по 1 час на ден,два или три пъти. Лятото спим с одяла.
Чак пък с одеало. Ще завря тук в Сф
Цитат:
babati
ти пък ме изкара e*ати хейтъра :) само този е ;)
Ее имаш и един "читав" Шарп. :)
Цитат:
Alexi
ее имаш и един "читав" шарп :)
Той ми е любимият, наистина! :) Кара 8-ма зима без нито един дефект, като 2 зими е тестван на -20 и топли безотказно. Еххх, няма вече такива машини за по 1000 лева... Сега даваш 2К и дефектират само :D
Цитат:
babati
Той ми е любимият, наистина! :) Кара 8-ма зима, като 2 зими е тестван на -20 и топли безотказно. Еххх, няма вече такива машини за по 1000 лева... Сега даваш 2К и дефектират само :D
Прав си много,ама много!
Цитат:
rosswen
И как точно, като от -3гр. температура на топлообменника, разскрежава максимум на 4ч. работа на компресора, а на от -5гр. - 213мин. максимална работа на компресора. Това си е зададено в алгоритъма на машината. При тези условия дефроства по часовник, това, че е натрупал скреж през това време, те кара да мислиш, че винаги е "при нужда". Какво значи "нещо като дефрост"? Или е дефрост или не е, има си индикация за него, средно положение няма.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Честно казано, откакто работи при мен се съмнявам да е падала темп. на топлообменника под -3 градуса за повече от час. При нас под нулата тая зима да е падало веднъж-дваж най-много и то с десети от градуса..
Не мога да си обясня това дефростче в началото само, освен контролера на климатика да отчита и скоростта на повишаване на темп. на питата, или повишаването и като само спре компресора, без да обръща режима...
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Цитат:
mkukas
Чак пък с одеало. Ще завря тук в Сф
Не се шегувам. Голямо течение е,
Здравейте! При изключен климатик и околна температура -3 градуса от външното тяло се чува едно леко жужене като от трансформатор когато си допреш ухото до предпазното капаче в което са скрити проводниците и тръбите. Това нормално ли е?
А защо си допираш ухото до климатика ? Оставете ги на мира тия климатици ..