Супер. Фуджитсу са малко по-шумни на охлаждане, поради висока скорост на турбината. Яко духат, но за хол става.
По принцип това е запазена черта на Фуджитсу. Твоя може по-умерено да работи. Ти ще даваш инфо събота-неделя.Имаш и база за сравнение спрямо Тошибата.
За отзиви ще дам.
Идеята ми беше по сервизно как върти скоростите.
Примерно на ауто стига 2ра от там 1 ВА и примерно под първа.
Или ако го оставя на 1 ВА да кажем само на първа ли работи или върти пак скоростите.
Сега като се замисля май не видях тих режим на ДУ .
Сигурно няма да слезе на -1 ва скорост
Нали го гледа на живо и ти се видя тих-няма да има проблеми.![]()
за Гледането го гледах и разцъквах ,но ми е интересно по сервизно как са наредени степените и софтуерно как е зададено .
Старата нокрия я знам и е перфектна . Като седна на масата я цъкам на тих режим и си бълва само жега , но останалата част от хола изтива ,защото са си едни 12 метра дължина
за такова нещо говоря
![]()
Този пост е редактиран от Rafailiev; 13-12-18 в 11:21.
Бълва жега, защото е по-слаба струята и компенсира дебита чрез по-голямо натоварване на компресора. За да топли по-голям обем, а не себе си, е необходим по-голям дебит. Иначе казано, свързано е с повече "духане" и по-силен шум съответно. На мен лично, поне на хартия, 31dB за 6,3м3/мин. дебит (който е крайно недостатъчен за голямо помещение), ми се струва доста шумно. Старата Нокрия вади 8,5м3/мин., с шум около 29dB. А с 34dB шум, вади цели 10м3/мин, което за помещение около 30-40м2, в повечето случаи е достатъчно. Тези данни са извадка от сервизно ръководство. На хартия, по отношение шум, старата Нокрия отвява новата.
Nocria X 12 за каква площ я препоръчват?
Ето едно пряко сравнение, извадка от ръководствата на 2-те машини. При това, сравнението е между 14-ка и 9-ка. На 9-ката и 12-ката на новата Нокрия и дават еднакви стойности за дебит и шум, така че сравнението е обективно.
Ето характеристиките на старата Нокрия 14-ка:
На новата 9-ка:
![]()
реално на тих режим новата е 380 а старата на супер тих режим е 390 . Това ако е вярно значи е една идея по-тиха новата .
новата на 1 ва 570 срещу 605 за старата
на 2ра 690 срещу 740 за стара .
Направили са я една идея по-слабо духаща .
Въпроса е дали има такива междини степени като стара . Не само тези 4 .
Рафа, не е така. Обърни внимание на шума, даден в децибели - " Sound pressure level", на различните степени. Старата, дебит 390м3/ч. го обръща с шум 24dB, докато новата обръща 380м3/ч. с цели 6-7dB повече - 30-31db. С две думи, на тази степен старата ще обръща същото количество въздух, но доста по-тихо.