Тея децибели нямат нищо общо с реалноста. На каква височина е монтирана машината , на коя стена , в кой ъгъл , с какво обзавеждане е стаята.. Едва ли някой ще седне на 1м. пред нокрия да я слуша![]()
Тея децибели нямат нищо общо с реалноста. На каква височина е монтирана машината , на коя стена , в кой ъгъл , с какво обзавеждане е стаята.. Едва ли някой ще седне на 1м. пред нокрия да я слуша![]()
Има, има. Новата ми машина е по-ниско и по-близо, спрямо предишната и въпреки това е в пъти по-тиха, изкарвайки един и същи дебит. И по сервизни и в действителност разликата е огромна. А са различни марки. Не отхвърляйте измерванията на производителите и писаното в сервизните с лека ръка.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-12-18 в 15:21.
само едно ще ви кажа .
Времето ще покаже . Добре се познавам и ако ме дразни с шум пукане , пуфтене , клапи и тем подобни и тя ще изхвърчи .
Само да не стане накрая да стигна пак до Mithsubishi FH![]()
Сега ми хрумна да направя един клип на тошибата с различните степени на вентилатора .
След това да направя същия на нокрията и ще се види кой колко е шумен .
Мисля да сложа телефона на Хладилника и да снима ,а аз да разцъквам различните степени .
Така мисля че ще се придобие представа за шума на двата климатика .
Резултата ще е интересен и за мен .
С телефон не става баш. По-скоро го снимай отстрани, че когато бие струята в микрофона, става една какафония. Аз опитвах веднъж с телефон, но се разминава доста с реалността.
Рафа , сложи едно приложение на телефона дето мери db. Пускаш го оставяш телефона на хладилника и с друг телефон снимаш твояТака ще придобиеш не само представа , а реални данни за твоите машини.
С тошибата филма свърши вече .
Ето клипче преди демонтажа. Чува се едно претракване , което не е от тошибата .
Ето клипчето.
https://youtu.be/jDEgjPb6kI0
Мог не ми се занимава чак толкова. Надявам се Нокрията да не е толкова шумна колкото се пише.
Тошибата работи около 3 степен на фана.Така ,че ще се види или по -точно чуе![]()
Този пост е редактиран от Rafailiev; 14-12-18 в 19:45.
Rafailiev, сега е моментът да развиеш болтчетата на капака на външното тяло и да снимаш какво има вътре в Нокрия Х, че любопитството ни гризе.![]()
Отворихме го,но забравих да направя снимка
Двуредов огромен топлообменик .Отзад има около 5 см само ламарина от към компресора.
Перката е с 3 назъбени лопати.Сравнено външното с това на Тошибата е по- голямо въпреки ,че май на килограми са еднакви.По-високо и малко по широко е външното .
Вътрешното си е масивно ,но по -късо с 2-3 см от Тошибата.
Върви си с WiFi module в кашона ( това са си едни 200 лв )
На макс вентилатор си е шумна ,духаща и мнооого топлеща.
Външното го монтирахме без тампони и въпреки това не се разбира ,че работи .
Компресора над номинал започва да се чува преди това не може да се каже ,че работи външното.
Повече след време .
Само да кажа ,че в момента работи на 1 ВА степен и не се чува ,че работи ,а бълва яко Жега .
Консумация около 700-800 вата.