Здравейте! Някой има ли представа дали има някаква настройка на модела при която голямата клапа да се вдига нагоре при следене на темп. в офф? Търсих в сервизното, но не намерих.
А дали няма опция която да активира следенето през определен интервал? Примерно на 2мин.да завърта турбината за 10-20сек.
Хитачи май имаха такава опция. А тези?
На ръчна степен на клапата на вътрешното тяло пробвайте всички позиции на клапата като я повдигате на височина и на която позиция на височина на насочване на клапата ви е най- комфортно си оставяте клапата.При по-висока позиция на насоченост на клапите и ако те не духат директно срещу вас след ОФФ клапите ще си останат на същата висока позиция която сте им задали и вие няма да усещате по-хладната струя на турбината. Клапите на моето Fujitsu ги държа вдигнати на 45 градуса, пробвал съм и на следващата височина и така ми е най-комфортно и в цялата стая се поддържа една и съща температура. В началото пробвах климатика с насочени надолу клапи но най-комфортно ми е при клапи повдигнат на 45 градуса или на следващата по-висока позиция.
Този пост е редактиран от GLARYS; 05-03-21 в 13:46.
При КМТА тази голяма клапа по- принцип не може да застане на 90гр. както може при Luca, LT и LMC. При тях се управлява по-добре възд. поток с двойните кпапи.
Здравейте! Насoчил съм се към Fujitsu 12- ка за 16 кв. студена стая от къща стара тухла .До май месец е студено, хладно и усойно. После става жега .Ето днес например навън топло вътре студеничко .Ще подменим дограмата с пласмасова.Няма да се използва много често зимно време но искам като отидем да е топло и да е икономично не да палим печка и по сред нощ да се озъбваме от студ, защото няма кой да я подържа . Пък и лятото да е комфортно в жегите.Удобно ли ще е да се спи на климатик на отопление на най- ниската скорост ? Кой от моделите е подходящ ?
12LMCE ,12LMCA или12KMTA.
Поздрави!
Този пост е редактиран от pandox; 13-04-21 в 09:28.
[QUOTE=pandox;999989]Здравейте! Насoчил съм се към Fujitsu 12- ка за 16 кв. студена стая от къща стара тухла .До май месец е студено, хладно и усойно. После става жега .Ето днес например навън топло вътре студеничко .Ще подменим дограмата с пласмасова.Няма да се използва много често зимно време но искам като отидем да е топло и да е икономично не да палим печка и по сред нощ да се озъбваме от студ, защото няма кой да я подържа . Пък и лятото да е комфортно в жегите.Удобно ли ще е да се спи на климатик на отопление на най- ниската скорост ? Кой от моделите е подходящ ?
12LMCE ,12LMCA или12KMTA.
12KMTA с Wi-fi модул, за да го пускаш ден по-рано.
Да споделя малко инфо как се държи 12КМТА в режим на охлаждане.
За разлика от режима на отопление, тук 1-ва степен е абсолютно достатъчна за охлаждане. При отворени врати (към 3 кв. антре и 13 кв. спалня) успява да задържи 25 градуса при зададени 24 в 26кв. хол, където е монтирано вътрешното тяло.
Този пост е редактиран от gurcayy; 05-07-21 в 13:50.
12 КМТА на охлаждане е много по- безшумен на 1ва и особено на 2ра степен на турбината в сравнение с режим отопление. На 2ра е с 3 дб. по-слаб шума, което е точно 2 пъти по-безшумен от режим отопление..
Тези дни, когато се ползва по-интензивно, забелязах, че освен дренажната тръба, се стича конденз и от крайната дясна част на въшното тяло- някъде около долната страна на страничния капак. Тази вода капе директно на терасата. Нормално ли е това? Ако не, къде да търся проблема?
П. П. Нямам кондензна тава.
Измий си вънщното тяло и обърни повечко внимание на тавата отдолу. Натрупали са се боклуци и задържа вода. Това, ако дренажната тръба ти е вкарана в тавата. Ако не е, то тогава това е конденз от тръбите или крановете. Ако свалиш страничния капак, който покрива крановете, ще го видиш.
Нямам тава, кондезната тръба е вкарана директно за тялото. Ще снимам утре като се прибера.
Явно ще трябва да си сложа тава, ако не искам да ми капе и мокри терасата.